(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KONU İŞ GÜVENLİĞİ; KATILIM AZ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İş Kur İl Şube Müdürü Songül Ilgın, 10’dan az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin, iş sağlı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesinde bakanlık desteği sağlanabileceğini bildirdi.
Ilgın, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantısında salonunda, iş sağlı ve güvenliği bilgilendirme sunumu sırasında yaptığı konuşmada, 30 Haziran 2012 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanunu hatırlattı.
Kanun gereğince, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanlar arasındaki görev yetki ve sorumluluklarının düzenlendiğini belirten Ilgın, şöyle dedi:

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI… İŞ YERİ HEKİMİ… DİĞER SAĞLIK PERSONELİ…
“Kanunla, iş yerlerinde risk değerlendirmesi tespit edilen hususlar ile ilgili genel önlem yaklaşımı getirildi. Tüm sorumluk işverene ait olmakla birlikte iş sağlığı ve güvenliğinin işyerinin bütününde benimsenmesi ve uygulanmasının sağlanması amaçlanmıştır.
Risk değerlendirmeleri sürekli olarak gözden geçirilmesi, iş yerleri güvenlik hizmetlerinin daha etkin sunumu amacıyla tehlike sınıflarının belirlenmesi yasa kapsamındadır. Çalışanların sayısına ve işyeri türüne bakılmaksızın her işyerinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ile diğer sağlık personeli görev yapacaktır. Gerekli şartları taşıması durumunda, işverenin kendiside iş sağlı ve güvenliği hizmetlerini üstlenebilecektir.
İş yeri güvenlik uzmanı ve iş yeri hekiminin tam süreli görevlendirilmesi gereken işyerlerinde ise işveren, gerekli donanım ve personeli sağlayarak işyeri sağlık ve güvenlik birimi kuracak, kamu hariç 10’dan az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin, iş sağlı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesine ise bakanlığımız desteklerde bulunaktır.”

İş Kur İlçe Müdürü Ayfer Yavuz’un takip ettiği toplantıya, az sayıda katılımcı iştirak etti.




Bu sayfayı yazdır

31.05.2017 12:02:47

Bu haber 1365 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
31.05.2017 23:12:36
Kerkenez diyor ki;

Çalışmayan insanların çalışanlarin hakkında bilgi vermeside ne ironik !!




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.688

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri