(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE, CİDDİ ADIM ATILIYOR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan trafik sorununa, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce başlatılan ‘kameralı’ uygulama ile çözüm aranacağı bildirildi.

Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süre önce belediye ile İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma ve Ulaşım Araçları Uygulama ve Araştırma (UYG-AR) Merkezi’nce imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamındaki çalışmaların başladığı belirtildi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bugün başlatılan ve yarında sürecek çalışmalar ile ilçedeki tüm kavşak notları ve motorlu taşıt trafiğinin yoğun aktığı 30 ayrı adrese, 30 adet kamera konuşlandırıldığını söyledi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Uysal, “bu çalışma ile kent içi trafik akışını rahatlatıcı çözümlere ulaşmanın yanında otopark ve tek yön uygulamaları, yayalaştırma, alternatif yol güzergahları, toplu taşıma sistemi güzergâhlarının iyileştirilmesi konusunda somut adımlar atacağız” dedi.

6 SAAT KAYIT YAPACAK
Gün içinde yapılan çalışmaları Ulaştırmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ve Ulaştırma Müdürü Levent Tigin Kalyoncu ile birlikte inceleyen Uysal, 30 kamera ile 07.30-10.30 ve 16.30-19.30 saatleri arasında 6 saat boyunca trafik sayımı yapıldığını ve tüm verilerin kayıt altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:
“Toplu ulaşım sistemlerine öncelik verilerek, ilçemizde günümüzde yaşanan ve gelecekte oluşması beklenen ulaşım sorunları için kısa, orta ve uzun dönemlerde uygulanacak çözüm önerileri üzerinde çalışmalar yapıyoruz.
Trafik sayımlarının yanı sıra toplu taşıma sistemine ait yolcu sayımları, yol ağı durumu, yolculuk güzergahları, yolculuk mesafe ve süreleri, otopark ihtiyaçları gibi verilerek toplanacaktır. Tüm verilerin toplanmasının ardından İTÜ UYG-AR Merkezi akademisyenleri tarafından çeşitli ulaşım modellemeleri oluşturulacak. Ortaya çıkan sonuç doğrultusunda kent içi ulaşım konusunda en optimize model belirlenecek.”

HEDEF: SORUNUNU ÇÖZMEK
Ulaşım Ana Planı çalışması kapsamında yapılan çalışmalar ile kentin ulaşım altyapılarının (toplu taşıma sistemlerinin, karayolu sisteminin, yaya ve bisiklet altyapısının, otopark sisteminin, ulaşım türleri arasında entegrasyonun) planlanması kurumlar arası eşgüdüm ve sürekliliğin sağlanmasını hedeflediklerini söyleyen Uysal, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Çalışmalar kapsamında trafik akışının yanı sıra yayalaştırma, yatay ve düşey işaretlemelerde standardın sağlanması, kentin gelişimine paralel olarak artan motorlu taşıt trafiği ve hareketlilik, Kent Meydanı Projesi kapsamında şehir merkezinde çeşitli düzenlemelerin yapılmasının planlanması öte yandan ilave Üniversite kampüslerinin açılacak olması, Devlet Hastanesi, Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali, Adliye, Vergi Dairesi, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye gibi kamu kurumlarına ait binalarının yerlerinin değişmesi, değiştirecek olması ve bundan kaynaklı yeni yolculuk ve trafik yüklerinin oluşması, Kent Meydanı Projesi kapsamında Özel Halk Otobüslerinin kalkış yaptığı ana durak-park alanlarının değişecek olması, yeni gelişen bölgelerin bulunması sonucu oluşmaya başlayan trafik ve toplu taşıma problemleri belirlenerek, yaşanan ve yaşanacak sorunları geri dönülmez hale gelmeden çözmeyi amaçlamaktayız.”

ANKETE KATIL… KATKI VER…
Öte yandan, proje boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası,  Şoförler Odası ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iletişim halinde olunacağını söyleyen Uysal, Pazartesi günü itibaren de belediye internet sitesinde açılacak olan “Ulaşım Ana Planı Anketine” halkında kendi fikirlerini beyan edebileceğini ve bu suretle çalışmalara katkı ve destek sağlayabileceklerini söyledi.

 




Bu sayfayı yazdır

26.05.2017 17:07:47

Bu haber 2070 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
29.05.2017 02:04:46
rıdvan diyor ki;

ihtiyar efendi eski başkanlar niye yapmamış 4 dönem başkanlık yapmışlar niye yapmamışlar ? senin viyadük dediğin işin sadece projesi 3 sene sürer..bahçene su hortumu çekmiyosun koca viyadük bu..başkanda 3 senelik başkan..40 sene yönetenlere laf yok 3 senedir yönetene laf çok..benim başkana kızdığım tek nokta bundan önceki belediye başkanı tarafından mağdur edilen hiçkimseye sahip çıkmadı..
26.05.2017 23:12:16
ihtiyar diyor ki;

Sayın başkan siz kent konseyine aynı kafa yapısı ve aynı bakış açısı olan adamları seçerseniz olacağı buydu hangi gün oldu da sivil toplum örgütlerini bir sorun için toplantı ya çağırdınız mı varsa yoksa kendi siyasi görüşünden olanları dinledin neyi çözdünüz bu zamana kadar Hatip ten karşıya baglık tarafına viyadük yaparak şehir içine pazar yerine girmeden baglık a varmak.




Şu anda 85 kişi online
Toplam ziyaret : 76.083.364

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
184 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri