(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ VEKİL SORDU, BAKAN YANITLADI; KONU: EREĞLİ-DEVREK YOLU

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine yanıt aldığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “neresinden tutsak elde kalan bir yanıtla karşı karşıyayız” dedi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, Ereğli-Devrek Yolu’na ilişkin soru önergesine Bakan Arslan’dan yanıt geldiğini bildirdi.

SORMUŞTU…
Başta, “Ereğli-Devrek karayolunun yapımına hangi tarihte başlanmıştır? diye sorduğunu anımsatan Turpcu, şu soruları sorduğunu hatırlattı:
“Yapımına başlandığı günden bu yana ne kadarı bitirilmiştir? Bugünün parası ile ne kadar para harcanmıştır? Bu kadar zaman kaybını da göz önüne aldığımızda bu yolun güzergahı doğru mudur? Doğru değil ise yapılması gereken güzergaha bugüne kadar harcanan para, uygun olan yeni bir güzergahtaki tünel ve viyadüklere harcanacak parayı karşılar mıydı? “

BAKAN’DAN GELEN YANITLAR
Bakan Arslan’dan gelen yanıtları da aktar Turpcu, şunları kaydetti:
“Ereğli Devrek il yolu 2004 yılında yatırım programına alınmış ve aynı yıl çalışmalarına başlanmıştır. Bugüne kadar 24 km’lik kesimi tamamlanmış olan yolda 186.700.772 TL harcanmıştır. (2017 yılı fiyatlarıyla)
Ereğli-Devrek yolunun yapım amacı iki ilçeyi birbirine bağlamak olduğu kadar, yakın civarda bulunan köy, mahalle gibi yerleşim yerlerinde bulunan insanların ulaşımını kolaylaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda belirlenen güzergah için yapım kolaylığı, yapım süresi ve ekonomiklik açısından en uygun alternatif seçilmiştir.
Bölgenin jeolojik yapısı klastik ve türbidit akıntılarla taşınan, yanal devamlılığı fazla, senorojenik oluşum olan ve filiş olarak tanımlanan kaya birimlerinden oluşmaktadır. Zayıf bağlayıcılı ve oldukça ayrışmış olan bu birimlerin tabaka duruşları çoğu zaman eğim yönünde olup heyelanı kolaylaştıracak şekildedir. Türkiye ortalamasının üzerinde yağış alması da kütle hareketleri açısından bir diğer olumsuzluktur. MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) ve ilgili diğer kurumların bölge ile ilgili çalışmalarında da  sahanın neredeyse tamamı aktif ve potansiyel heyelan sahası olarak görülmektedir. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde heyelan riski olmayan güzergah bulmak bu kesim için mümkün değildir. Bu nedenle en az riskli güzergah seçilmiştir.”

“SAYIN BAKAN’DAN GELEN CEVAP ORTADA”
Milletvekili Turpcu, Bakan Arslan’dan gelen yanıta ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:
“Neresinden tutsak elde kalan bir yanıtla karşı karşıyayız. Gelen cevap yılda ortalama 2 km bile yol yapılamadığını ortaya koyuyor. 13 yılda 24 km yol yapılması mı, yoksa 24 km’lik yol için 187 milyon lira harcanması mı daha tuhaf bunu ben halkımızın takdirine sunuyorum. Zonguldak’ın arazi ve coğrafya şartları Türkiye’de ve dünyada tek gibi gösterilerek, gerektiği gibi yapılamayan işlere zemin oluşturulmaya çalışılıyor. Sayın Bakan’dan gelen cevap ortada.”




Bu sayfayı yazdır

25.05.2017 13:30:34

Bu haber 1568 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.788

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri