(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BOMBAYI PATLATTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Ereğli’nin aşamadığı en önemli sorun işsizlik. Bu konuyla ilgili günlerdir bir çalışma yapıyorum. Bu çalışma içinde turizmi çok önemsiyorum. Yarından tezi yok, ilçede Turizm Komisyonu kurmamız lazım” dedi.
Çakır, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de Salı günleri yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programındaki konuşmasında, İlçedeki sorunların çözümüne yönelik geniş kapsamlı bir komisyon kurulması gerektiğini söyledi.
Kapan’ın, yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “partiye kambur olacak teşkilatlar veya belediyeleri yeniden gözden geçireceğiz” şeklindeki söylemini şöyle yanıtladı:

SKM NE DERSE YAPTIK
“Sayın Genel Başkanımızın çizdiği çerçevede hemen Ramazan Bayramı’ndan sonra bazı teşkilatlarda değişiklikler bekliyoruz. Yorulan arkadaşlar olabilir, dinlendirilecek, yenilenmesi gerekenler yenilenecek. Biz Ereğli teşkilatı olarak hamdolsun, planlanan şekilde, SKM’den (Seçim Kurulu merkezi) ne söyleniyorsa onu yaptık. Genel Merkezimiz bunların hepsini biliyor, herkesin raporu var. Tabi ki 2002 ruhuna dönmemiz lazım. Türkiye genelinde biz milleti arayandık. Mesela çok daha büyük hizmetler yaptığımız İstanbul, Ankara gibi illerde (referandumda) bu oran olmamalıydı. Şimdi bunların hepsi değerlendiriliyor.

BELEDİYEMİZ, PARTİMİZİN KAMBURU DEĞİL
Ereğli Belediyemizi de ‘partimizin kamburu ‘ olarak tabir edemeyiz. Belediye Başkanımız (Hüseyin Uysal) elinden geleni yapıyor, gayretli çalışmaları var. Ekip arkadaşlarıyla, bizden de istediği katkıyı her zaman sunmaya çalışıyoruz. Halk oylamasında merkezde, 2014 yerel seçimlerindeki oyumuzu arttırdık. Belediye Başkanımız da bu sürede belediye çalışmalarından arta kalan zamanlarda SKM’nin belirlediği programa göre mahallelerde çalışmalarını sürdürdü. Genele baktığınızda, Türkiye’nin çok yerinde geride kalmış belediyelere göre, merkezde biz ise yüksek oy aldık. Bu anlamda ben, Belediye Başkanımızla, teşkilatlarımızla partimizi başarılı görüyorum. Bu konuda belediye Başkanımızı da partimizde bir kambur olduğunu düşünmüyorum.

FETÖ’DE ‘BYLOCK’ VURGUSU
FETÖ’de en önemli kanıt ‘bylock’ kullanıcılarıdır.. Ereğli parti teşkilatımızda FETÖ ile ilişkili kimse yok, çıkmaz da. Biliyor ve öyle öngörüyorum. Ama bunlar öyle bir kripto ki, bazen bilememe şansınız da var. Özellikle bu byloklar hala geliyor. Tabu bunlar inceleniyor, eğer normal yazışmalar varsa dikkate alınmıyor. Ancak, ’17-25 Aralıkı yeniden getirmemiz lazım’, ‘Cumhurbaşkanını şöyle yapmamız, böyle yapmamız lazım’ gibi yazışmaların masumiyetinden kimse bahsedemez.”

BİLİYORDUM, KALDIRMADIM
Çakır, Fikri Kapan’ın, ilk Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemi parti ilçe binasının dış cephesinde giydirilen ve üzerinde Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan giydirmeyi kaldırmayışına yönelik sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“O gün biz size söyleyememiştik; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ileride yeniden partinin başına geçerek genel başkan olacak. Bu ondan dolayı duruyor. Yoksa o giydirmeyi değiştirmek zor bir iş değil. Ama bir de gönül bağı var. Sayın Cumhurbaşkanımız genel başkan değilken bile bizim gözümüz, kulağımız hep ondadır. Yani işaret ondadır. Toplumları yönetmede, toplumun size olan güveni çok önemlidir. Eğer biz o giydirmeyi indirseydik, partililerimizden çok tepki alırdık.

YAPILAN HİZMETLERDEN ÖZETLER
Ereğli-Zonguldak-Ereğli-Devrek yolundaki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hastane kavşağındaki işin durmasının nedeni ise 2 arsa sahibi ile olan mahkemelerin henüz çözümlenmemesinden kaynaklanıyor. Sağlık anlamında çok bir sıkıntımız kalmadı. İlçedeki okulların inşaatları kısa sürede tamamlanmalı. Bu konuda okul inşaatlarımız hızla devam ediyor. Sağ olsun Ereğli Belediye Başkanımızın da desteğini görüyoruz.

YGS YAPILACAK, AÖS’Yİ İSTEYECEĞİZ
Ereğli’de ilk kez YGS (Yatay Geçiş Sınavı) yapılacak. Bu konuda sağ olsun Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun büyük desteğini gördük. İnşallah ileride Açık Öğrenim Sınavlarının da (AÖS) Ereğli’de yapılması noktasında çalışmamız var. Bu konuda Anadolu Üniversitesi Rektörü ile diyaloğa girdik. Bunu Zonguldak istemeyebilir ama biz Ereğlili vatandaşlarımızın isteklerini yapmaya çalışmalıyız.

ÇAKIR BOMBAYI PATLATTI!
Programın belki de en can alıcı noktası, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın, ilçede turizm komisyonu kurulmasına yönelik açıklamaları oldu.
Ereğli’nin aşamadığı en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Çakır, şöyle dedi:
“Bu konuyla ilgili günlerdir bir çalışma yapıyorum. Bu çalışma içinde turizmi çok önemsiyorum. Yarından tezi yok, ilçede Turizm Komisyonu kurmamız lazım. Bunun ‘Spor Turizmi’ gibi alt komisyonları oluşturulmalı. Geçtiğimiz günlerde eskrim turnuvası kapsamında Ereğli’ye 500 sporcu geldi. İlçedeki otellerde bir kişilik dahi yer kalmadı. Yine ilçemizde ilk kez Türkiye Liseler arası Voleybol Şampiyonası düzenlendi. 16 takım geldi, ilçede konakladı. (Kapan da, şenlikler kapsamında Türkiye Poolmastercap ve 3 bant bilardo turnuvalarının düzenlendiğini, bu vesileyle 200 kadar sporcu ile yakınının ilçeye geldiğini hatırlattı.)

SIRALADIKÇA SIRALADI
Yine sağlık turizmi alt komisyonu kurulmalı. İlçeye bir uzmanlık dalında yapılacak hastane sayesinde dışarıdan insanların gelmesi sağlanabilir. Marina yada yat turizmini de alt komisyona dahil edeceksiniz. Doğar Turizmi olacak. Hepsinde başarılı olacaksınız diye bir kaide yok ama hepsi ile ilgili uğraşmamız lazım. Zira hepsinin şehre sağladığı ekonomik ve sosyal katkılar var.  Ereğli’de en kısa zamanda Sanayi Turizmi hareketlendirilmeli. Mesela ilçeye bir Erdemir Müzesi yaptıralım. Cevherin saca ve nihai mamule dönüşünü gösteren görseller yapılsın. Gezi amaçlı bin maden müzesi olsun.
Bunların hepsini bir çatıda toplamak lazım. Ben, Ereğli için turizm olmazsa olmazımızdır diyorum.  Bugüne kadar yatırım yapılmamış ama bugünden sonra yapılmayacak anlamına gelmez. Çevremizdeki turist çeken yerleri biliyoruz, inanın Ereğli’nin 10’da biri değil.

DAMAK ZEVKİ, SOSYAL AKTİVİTELER
İlçeye mutlaka damak zevki yüksek restoranlar getirmemiz lazım. Bana kalsa, Polisevi ile Orduevi arasındaki kör noktaya 4-5 adet balık-et lokantası yaparım.
Ereğli’ye bir gösteri ve tiyatro salonu yapmamız lazım. (Kapan; iktidar sizsiniz yapın) Yapacağız inşallah. Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte bunları süratli şekilde yapacağız. Ülke ve bölge genelindeki okullar arası halk oyunları gösterilerini işte bu tür salon ve sahnelerimizde çok rahatlıkla yapabiliriz. Elbette üniversite çok önemli. Yıllardır ihmal ettiğimiz üniversiteyi hak ettiği yere taşımamız lazım, öğrenci sayısını artırmamız lazım.

YATIRIMCILARA MEKTUP YAZMIŞTI
Bu konuda, ilçeye yatırımcı çekebilmek için yaptığım çalışmayı daha önce açıklamıştım. Bu konuda önemli bir firma ile Ramazan ayın içerisinde üst düzey bir görüşme yapacağız. Ereğli’de yatırım yapılması için çok avantajlarımız da var. Bunlardan bir tanesi Erdemir Limanıdır. İlçemizde, dayanıklı tüketim malzemeleri üreten fabrikada çalışabilecek çok sayıda kalifiye eleman mevcut. Kaldı ki hammadde burada, sacı insanlar Erdemir veya Tat Metal’den alıyor. Yani yan sanayi için avantajlı bir yeri bugüne kadar biz sunamamışız. Eğer Ereğli-4-5 bin kadar işsizlik sorununu çözsün köyleriyle birlikte 180 bin nüfuslu şehir kalkınır.

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI
Ereğli’de en kısa sürede sivil toplum kuruluşlarının, belediyemizin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı. Yukarıda sıraladığımız komisyonlarla ilgili Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, esnaf odaları başkanları siyasi parti başkanları hep beraber yoğunlaşmalıyız. Bizim siyasi kimliğimiz var, o nedenle bunu birilerinin önderliğinde bir an önce oluşturmamız lazım.”




Bu sayfayı yazdır

24.05.2017 18:11:50

Bu haber 10153 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
27.05.2017 12:00:22
Durmuş Yıldızhan diyor ki;

Bu EREĞLİ leri bu kadar saf zannettiler herhalde bu yalanları evde çocuğunuza anlatın olurmu
25.05.2017 11:40:06
Akova diyor ki;

Sayın Başkan söylediklerin doğruda şimdiye kadar neredeydiniz sayın belediye sayın sanayi odası başkan ve yönetimi seçildikleri günden bugüne neyaptin artık bitene doğu bitene hele sanayi odası neyapiyon bi iş yap allah aşkına kimsenin kişiliğine lafımız yok işlevi sıfır olanlar bu görevlere gelip talip olmasın
25.05.2017 08:39:56
Bunlarda Ak Parti tabanının ve Halkın merak ettiği sorular. diyor ki;

1 Ereğli merkezde neden 7400 oy fark yediniz 2 Ereğli Ak Parti teşkilatında temsilde adalet varmı, en çok oyu verip itibarınızı kurtaran köyler yeterince temsil ediliyormu 3 Belediye ile neden kavgalısınız referandumda 7400 oy farkının nedeni bu olabilirmi 4 İtilen Kakılan Ak Partililelere neden sahip çıkmıyorsunuz 5 Ak Partide geçmişte fedakarca görev yapmış insanları neden dışlıyorsunuz onları kendinize rakipmi görüyorsunuz 6 Tabanda değil ama tavanda güçlü olduğunuzu ima ediyorsunuz neden 7 Referans olduğunuz işe yerleştirdiğiniz kişilerin sizin için önceliği nedir 8 Şövenistlik yaptığınız söylentileri doğrumudur 9 Milletvekili adayı olmak için uğraştığınız söyleniyor bunu için neler yapıyorsunuz 10 Mevcut Vekiller için ne düşünüyorsunuz bunlara karne verecek olsanız hangi vekil ilk sırayı alır.
24.05.2017 23:57:17
nazım genç (yakup) diyor ki;

Sayın başkan .belediye başkanımızın faaliyetlerinden övgü ile sözetmekle ilçe teşkilatıyla belediye başkanımız sayın hüseyin uysal arasında problemler var iddialarının tamamen asparagas olduğunun altını çizmiş oluyorsunuz son derece memnuniyet verici böylede olmalı tebrik ediyorum ilişkilerin güçlenerek devamını diliyorum. her iki kurumun başındaki idarecilerine saygılar sunuyor memleketimizin gelişimine yönelik çalışmalarınızda üstün muaffakıyetler diliyorum.umuyorum arzu ettiğiniz istihdam hedeflerine ulaşırsınız .,yanfi..
24.05.2017 22:25:41
Mustafa diyor ki;

Siz bu insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz. Hem habere konu olan, hemde haberi yapan birbirlerine salvolar yapmış. Bu kafayla bu şehirde hiçbirşey olmaz, olmadı, olmayacakta..




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.336

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri