(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ, EREĞLİ’YE GELDİLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlen Osmanlı Çileği Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği PoolMastersCup şampiyonası gerçekleştirildi/gerçekleştiriliyor.
Aralarında İzmir, Antalya ve Eskişehir’inde olduğu ilerden yaklaşık 64 sporcunun ilçeye gelmesi ile 19 Mayıs’ta başlayan Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği PoolMastersCup şampiyonası, ikinci gününde de sürdü. Ereğli Belediyesi ve Ereğli Ticaret Sanayi Odası’nın (ETSO) da katkıları ile Ereylin Alışveriş Merkezi’ndeki Deniz Bilardo da yapılan tipi PMC Sıralama olan PoolMastersCup Turnuvası, çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuva izleyici olarak katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, PoolMastersCup Organizasyonu Komite Başkanı Alaplı doğumlu Ferdi Özdemir’den, oynanan oyuna iliştin teknik bilgiler aldı.

ORGANİZASYON BAŞKANINDAN UYSAL’A PLAKET
Özdemir, Uysal’a desteklerinden ötürü plaket verdiği sırada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin pek çok iline giderek onlarca turnuva düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:
“Gurup halinde bilardo oynamaya çalışıyoruz. Bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizi çok güzel ağırlıyorsunuz. Ereğli’deki bu organizasyon, özel bir organizasyondur. Federasyonun bildiği ve kabul ettiği organizasyondur. Biz, bu tip salonlarda bu turnuvaları düzenliyoruz. 2008 yılından itibaren yaklaşık 30 turnuva düzenledik. Bu organizasyon ile beraber Antalya, Konya, İzmir gibi illere geziyoruz.”

DÜNYANIN BİLDİĞİ İSİMLER, EREĞLİ’YE GELDİLER
3 Bant Bilardo Turnuvası Komite Başkanı Tahir Yurtoğlu ise gazetecilere açıklamasında, ilçede eş zamanlı düzenlenen iki ayrı turnuvanın, Ereğli’ye ekonomi açısından da katkı sağladığını söyledi.
Özellikle PoolMastersCup Türkiye ayağı için ilçeye dünyaca bilinen sporcuların geldiğini anlatan Yurtoğlu, şu sözlerle konuştu: 19,20 ve 21 Mayıs Uluslar arası Osmanlı Çileği Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’nde, belediyemizin de desteği ile iki adet turnuva düzenledik. Bir tanesi PoolMastersCup Türkiye ayağı, diğeri de 3 Bant Turnuvasıdır. Bunları, geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. 3 Bant’taki arkadaşlar bölgelerden gelen bilardoculardır. Bunların 16’sı Ereğli’den 16’sı da şehir dışından gelmişlerdir. Eleme usulü yapılıyor ve 3 gün sürecektir. Aynı zamanda yan salonumuzda eş zamanlı süren PoolMastersCup’ta ise Avrupa ve Türkiye şampiyonları maçlar yapıyor. Yani bu bilardonun gerçek anlamda profesyonel kişileridir. Türk Milli Takım’da oynayan kişilerde buradalar.
PoolMastersCup’ta 64 sporu var. Bunun yanında onların arkadaşları, aileleri ile birlikte yaklaşık 250 kişi Ereğli’ye geldi. Otellerin dolu olması nedeniyle gelemeyenlerde oldu. Turnuva, ekonomi açısında da Ereğli’ye canlık kattı.    

EKONOMİYE CAN VERDİ
Her iki turnuvanın final maçları Pazar günü (21 Mayıs) yapılacak. Bu turnuvaların Ereğli’de daha fazla yayılmasını, daha fazla yapılmasını istiyoruz. Belediyemizin, ticaret odamızın çok desteği var. Ereğli’yi ciddi anlamda tanıtan, Ereğli’nin bilardo anlamında tanınması için bu tür turnuvaların çoğalırsa, bize destek olunursa çok iyi olacaktır.”
Her iki turnuvanın final maçları ve ardından kupa törenlerinin, şenliğin son günü yapılacağı öğrenildi.

 




Bu sayfayı yazdır

20.05.2017 17:05:45

Bu haber 1855 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 39 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.164

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri