(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

3 GÜNLÜK ŞENLİK VAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 3 gün sürecek Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği, Sahil Kafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile başlatıldı.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yardımcılarının da bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ettiğini söyledi. Şenlik içeriğinin dolu olduğunu ifade eden Uysal, “heyecan ve coşku yaşıyor, gençlerimizin heyecanını paylaşıyoruz. Şenlikler sadece müzik ağırlıklı değil, içinde sporu, kültürü, sanat ve müziği barındırıyor. Zaten bizim amacımızda oydu. Şenliğin içinde kültürün, sporun ve sanatın her dalı olsun istedik. Çıtayı da yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

SERGİ AÇILDI
Şenlik kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral ve Vedat Can Sergi Salonu’nda resim ve seramik sergisi açılışı yapıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resim sergisinin açılışı Başkan Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Asgar Çakmakcı, Kaşe Seramik Atölyesi Sorumlusu Sümeyra Gündoğdu ve başkan yardımcıları ile birlikte yapıldı. Uysal, resim ile seramik sergini inceleyerek katılanlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Serginin 3 gün sürecek olan şenlikler boyunca devam edeceği kaydedildi.

ÇİLEKLİ PASTA YARIŞMASI
Şenliğin ikinci etkinliği olan Çilekli Pasta Yarışması, sahil mevkisindeki Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada ise göreve geldiği günden bugüne, Osmanlı Çileği’ni ilçenin en önemli değeri olarak kabul ettiğini söyledi. Osmanlı Çileği’nin yeteri kadar önemsenmediğini öne süren Uysal, “geldiğimiz nokta yeterliği değildir. Bu kabul edilemez. Çünkü bir tek Osmanlı Çileği ilçemizde yetişmektedir. Biz, bugünden sonra bunu geliştirmek için adım adım değil koşarak ilerleyeceğiz” dedi.
Osmanlı Çileğini Yetiştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Şaban Çetin Kaya ise Osmanlı Çileği’nin, pastacılık sektöründe kullanıldığını hatırlatarak, “bölgemizdeki halkımızı bu işin içine katmak için mutfaklarda yapılan pastaları yarıştırmaya karar verdik. Paslarımız, ortaya konulan kompozisyon son dere güzel oldu” dedi. Üreticilerin yaptığı 15 adet pasta jüri üyeleri İlker Yarbaşı, Tülin Dağay Bayram ve Nadir Günata tarafından tadılarak puanlandı. Yarışmasının sonucu, 21 Mayıs’ta Kestaneci piknik alanında düzenlenen etkinlikte açıklanacak. Etkinlik, halk oyunları gösterileri ile sürdü.

 




Bu sayfayı yazdır

19.05.2017 15:35:30

Bu haber 1473 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.714

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
804 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri