(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GENÇLİK ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi tarafından geleneksel Gençlik Şöleni gerçekleştirildi.
Davet üzerine ilçeye gelen Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, film gösterimine kapatılan AKM Sinema salonunda yaptığı konuşmada, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.
Alevilerin Cumhuriyetin kurulduğu ve Kerbela'yı tuttuğu günden beri zor süreçten geçtiğini anlatan Demir, "Alevilerin zor süreçten geçmesinin bir değeri bir önemi yoktur. Her şeyden önce bu ülke bu vatan bizim. Önce ülkemizde yaşayan bütün insanları demokratik, özerk, özgürlükçü, hukuk, adalet bütün sistemin bir arada yaşayabileceği barış, kardeşlik içerisinde yaşayabileceği bir ülke inşa etmek durumundayız. Biz zaten eşit yurttaşız biz sadece hakkımızı istiyoruz. Bugüne kadar tüm hükümetler tarafından gasp edilen haklarımız var" dedi.

KONUŞMASININ BÜYÜK BÖLÜMÜNDE FETÖ VARDI
Ülkede 30 yıldır FETÖ belası olduğunu belirten Demir konuşmasında şunları söyledi:
"30 Yıldır bu FETÖ belası, her platformda ülkeyi ayrıştırıyor, Alevileri, solcuları Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri, laikleri önünü kesiyor, resmen bir katliam var bir ülkede. 'Liyakata dayalı kadrolaşma yerine cemaate yakın bir kadrolaşma bu ülkenin felaketi olur' demiştik. Cami cem evi projesi vardı, onun için mitingler yapmıştık. Ben bir mitingde FETÖ'ye hakaret ettim diye yargılanmıştım. Şimdi geldiğimiz noktada o alçaklar bu ülkeyi az daha kan gölüne çevirip hepimizi bu ülkenin belki topraklarına gömeceklerdi. Bundan en çok da aleviler etkilenecekti. O demokrasi mitinglerinde akşamları nöbet tutan yurttaşlar için söylemiyorum ama siyasiler için özellikle söylemek istiyorum, emin olun darbe olsaydı yüzde 70'i sabah FETÖ'cüydü. Yine sokakta mücadeleyi biz verecektik, yine hain ve darbelere karşı biz demokrasi, özgürlük, eşitlik mücadelesi, birlikte yaşama kültürü mücadelesi verecektik."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE KİM MÜSAADE ETTİ"
Darbe girişimi sonrası ihraçlar, gözaltılar ve tutuklamaların başladığını, terör örgütlerine bulaşmış olanların ihraç edilerek açığa alınması gerektiğini ifade eden Demir, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Ancak saydığım kriterlerde sırf muhaliftir, Atatürkçü, solcudur diye açığa alıp ihraç edersen bu vicdansızlık olur. Son zamanlarda o kadar ızdırap çekiyoruz ki sonuçta bir STK'nın başkanıyım. Benim masamda ihraçlar, gözaltı, tutuklamalar ile ilgili belgeler var, her gün yüz kişi geliyor, çeşitli telefonlar geliyor. Son kararname ile yaklaşık 3 bin alevi açığa alındı. Geçen gün İçişleri Bakanımıza söyledik, 'bu listeyi inceleyin' dedik. 'Başkanım valla bizde hala FETÖ'cüleri çözemedik hala devletin içerisinde bir sürü insan var kim kimi tutukluyor, ne yapıyor çözmüş değiliz'. Bu kadar devletin içine işlemiş terör örgütüne kim müsaade etti, siyasiler müsaade ettiler. Bugüne kadar ilginçtir ki hiçbir siyasi FETÖ'den dolayı ne açığa, gözaltına alındı bırakın hiçbir muamele yapılmıyor. Herkes bizden daha fazla devrimci. Bırakın AK Partiyi, CHP'yi, MHP'yi neredeyse hepsi solcu, devrimci olmuş, hepsi hatta Alevi olmuş, FETÖ düşmanı olmuş sokakta bize nara atıyor. O yüzden biz inadına Alevisi Sünnisi ile kim olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız."
Demir, son dönemde Atatürk'e ve annesine yönelik söylemlere de tepki gösterdi.

DESTEK VERMEK… SAHİP ÇIKMAK…
Alevi Kültür Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan da, 22 yıl önce kurulan şubenin Alevi canlara Ereğli'de sosyal ve kültürel olarak katma değer katmaya çalıştığını anlatarak, "tabi ki önceliğimiz kendi inanç kültür gelenek görenek, örf ve ananelerimizi yaşatmaktır. Aynı zamanda Ereğlimize bu bağlamda daha sosyal daha kültürel olarak elimizden geldiğinde destek vermek ve sahip çıkmaktır" ifadelerine yer verdi.

KATILIM YOĞUNDU
Bağlama kursiyerleri tarafından verilen konser ile devam eden etkinliğe CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ereğli ve Alaplı İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.




Bu sayfayı yazdır

19.05.2017 09:29:56

Bu haber 2227 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
25.05.2017 19:43:20
Doğruları yazın diyor ki;

Sizleri ilgiyle takip ediyoruz ama son günlerde yaptığınız haberlerin kasıtlı yapıldığına inanmak istemiyoruz. Atatürk anıtına park edenleri engellemesi gereken polistir ama suçu belediye yıkmışınız. Alevilerin gecesinde 'Siyaset yapılmayacak' diyen Sayın Dedekargınoğlu'na rağmen genel başkanın 'HDP'liler tutuklu böyle demokrasi mi olur?' dediğini atlamışsınız yada işinize gelmemiş. Oradaki ilçe belediye Başkanının adı Hüseyin Uysal'dır. Lütfen onunda bir adı var ve orayı terk ettiğini de yazsaydınız..




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.000.796

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
789 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
302 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1423 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri