(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYRAM MESAJLARI

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları yayınlandı.

KABAN’IN MESAJI
Zonguldak Valisi Ali Kaban, açıklamasında 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan zorlu bir mücadelenin bir süreci olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık ve özgürlüğüne değer vererek sahip çıkanların, vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutanların, esarete karşı duranların, yazdığı bir destandır. Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetimizin ilanının ve Büyük Türk Devletinin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan onurlu bir mücadelenin adıdır. Büyük Önder Atatürk, ‘Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ ifadesiyle, yine Ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve ‘en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir.
Büyük Atatürk başta olmak üzere ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duyduğumuz bir tarih ve büyük bir devlet bırakmışlardır. Tarihimize ve devletimize sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Ata'sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik, anlayışı içinde birbirine saygı ile yaklaşan, en iyi düzeyde eğitim almış, üretken, aklı ve bilimi yol gösterici kabul etmiş, tarihini, kültürünü özümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, sorunlara duyarlı gençlerimiz Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe en iyi şekilde taşıyacaktır.”

ÇATUROĞLU’NUN MESAJI
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun mesajı şöyle:
“Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye’nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.”

TURPCU’NUN MESAJI:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını verip de kurduğu ülkede, içinde Atatürk geçen ve Atatürk'ün armağan ettiği her şeyi silip atmaya çalışıyorlar. Milli bayramlarımız çeşitli bahanelerle engellenmeye, halktan koparılmaya çalışılıyor. 29 Ekim'i, 23 Nisan'ı, 30 Ağustos'u Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan geçiştirenler, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs içinse çeşitli bahanelerle engelleme çabası içindeler. ‘Atatürk’ü anma’ kavramından mı bu kadar rahatsızlık duyuyorlar? Ancak, her ne yaparlarsa yapsınlar bütün engelleme çabalarına rağmen,  halkımızı kendi milli bayramından koparamayacak, ülkemizi kendi geçmişine yabancılaştıramayacaklar.
Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır. Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 15 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır.
Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da kendisine armağan olan bayramı coşkuyla kutlayacak ve Atatürk'ün kendilerinden beklentilerinin doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.”

DEMİRTAŞ’IN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın (sosyal medya)mesajı şöyle:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi,tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşu,özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür. Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği milyonlarca gencimizin Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, bize bu güzel vatanı emanet bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

AKDEMİR’İN MESAJI
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in mesajı şöyle:
“Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, yani bir ülkenin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu günü gençliğe armağan etmiş olmasıdır. En büyük gücümüz gençliğimizdir. Genç kuşaklar, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir.”

UYSAL’IN MESAJI:
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın mesajı şöyle:
“19 Mayıs 1919 tarihi,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda şaha kalkışının başlangıcı, kararlılık, azim ve mücadele demektir.
19 Mayıs 1919’da tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

TEKİN’İN MESAJI:
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in mesajı şöyle:
“19 Mayıs 1919’da meşalesi yakılan Kurtuluş Savaşı ile birlikte Milletimiz; tarihten gelen onur ve asaletiyle, makus talihini tersine döndürmüş, ayı zamanda, esaret altında yaşayamayacağını, kutsal vatan topraklarımızın, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs; ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.
Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ diyen Ulu Önder Atatürk’ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının da ifadesidir. Atatürk başta olmak üzere, ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlere övünç duyduğumuz bir tarih bırakmışlardır. Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek bu ülkeye karşı en önemli sorumluluğumuzdur. Bu bilinçle yetişen gençlerimizin Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceklerine olan inancımız tamdır.”

DEMİRTAŞ’IN MESAJI:
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın mesajı şöyle:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. Bu günü Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan etmesi, onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni ifade etmektedir.
Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk devletinin varlığını sürdürmek ve geliştirmek ancak iyi eğitim almış gençler vasıtasıyla mümkündür.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin işini iyi yapan, milletinin yüklediği sorumluluğu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmalarını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

ÖZER’İN MESAJI
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in mesajı şöyle:
“19 Mayıs 1919 büyük bir milletin boyunduruk altında yaşamayacağını, vatanın bölünmez bir bütün olduğun bütün dünyaya ispat ettiği gündür. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan bu gün milletimizin yarınlarına birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile sahip çıkabilmesi için dayanak olmuştur. Bu denli önem teşkil eden bir günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, vatanımızı emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin sağlam bir göstergesidir."

GMİS’İN MESAJI
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin mesajı şöyle:
“Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Türk gençliğine olan güvenini ve inancını ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözleriyle ifade eden Atatürk,  ulusumuzun var olma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir.”




Bu sayfayı yazdır

18.05.2017 18:16:01

Bu haber 1430 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.640

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri