(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FACİANIN YIL DÖNÜMÜNDE…

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, grizu faciasında hayatlarını kaybeden 30 maden emekçisini, andığını bildirdi.
Turpcu, Karadon’da meydana gelen facianın 7’nci yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, Zonguldak’ın geçmişinde çok sayıda maden kazası yaşandığını söyledi. 3 Mart 1992 Kozlu’da 263 ve 7 Mart 1983 Armutçuk’ta 103 maden şehidi verdiğini hatırlatan Turpcu, şöyle dedi:

“BU FACİALAR VE ÖLÜMLER NE BU ÜLKENİN GERÇEĞİDİR
NE DE MADENCİLİĞİN KADERİDİR”
“Bugüne kadar gerçekleşmiş her bir faciada kaybettiğimiz maden emekçimizin acısı hala taze ve yüreğimizin derinliklerindedir. Zonguldak kömür madenciliği tarihinde gerçekleşmiş facialar birden çok ihmalin arka arkaya dizilmesi sonucunda meydana gelmiştir. Üzülerek görüyoruz ki, ilgili makamdakiler bu kazalardan ne yazık ki hiçbir ders almıyorlar. Yakın tarihte yaşanan Karadon, Kozlu, Soma ve Ermenek faciaları bunun açık kanıtıdır. Şunu net biçimde ifade etmek isterim ki, bu facialar ve ölümler ne bu ülkenin gerçeğidir ne de madenciliğin kaderidir.
Her facia ardında acılı eşler, yetim çocuklar, gözü yaşlı anne-babalar bırakmaktadır. Hayatını kaybetmiş birçok maden emekçimizin ailelerinin çok zor durumda olduğunu biliyor, görüyoruz. Facialarda kaybettiğimiz emekçilerimizi anarken büyük bir sorumluluğumuz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bugün kuru anmadan öteye geçmelidir. Biliyorsunuz ki, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların genişletilmiş haliyle Zonguldak'taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınması amacıyla vermiş olduğum kanun teklifi AKP tarafından reddedildi.”

“AYRIMI ORTADAN KALDIRALIM”
AKP Zonguldak Milletvekillerine, maden emekçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünde daha önce yaptığı çağrıyı yineleyen Turpcu, şunları kaydetti:
“Gelin vicdanlara sığmayan bu ayıbı, maden emekçilerimizin ailelerini daha fazla incitmeden, bir an önce ortadan kaldıralım. Bu, TBMM’nin görevidir. Hem bu kanunun çıkarılması için hem de madenciliğin çağdaş koşullarda yapılmasını sağlayacak şartların oluşturulması, denetimlerin daha sık yapılması, emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gerekli düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi için birlikte çaba gösterelim. Çok zor koşullarda alnının teriyle çalışan maden emekçilerinin ekmek mücadelelerinin her gün, yerin yüzlerce metre altında devam ettiğini hatırlatmak istiyorum.
Dün ise Antalya’da bir maden ocağında meydana gelen göçükte, iki Zonguldaklı işçimiz Levent Korkmaz ve Esen Çavuş’un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. İşçilerimize rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. 17 Mayıs 2010 tarihinde Karadon’dameydana gelen grizu faciasında kaybettiğimiz 30 madencimizi ve benzer şekilde yaşanan acı olaylar sonucu kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyor, bu faciaların bir daha yaşanmaması temennisiyle, maden emekçilerimize kazasız günler diliyorum.”




Bu sayfayı yazdır

17.05.2017 13:06:19

Bu haber 954 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.105.541

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
226 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri