(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ATIK YAĞLARDAN BİYODİZEL YAKIT ÜRETTİLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bir yıl içinde 33 bin litre atık bitkisel yağ toplandığı bildirildi.
Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde başlatılan ve 5 litre atık yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı hediye verildiği “Atık yağ toplama” kampanyası sürüyor.
Yetkili firmalar kanalıyla konutlardan 890 litre, işyerlerinden ise 32 bin 194 litre olmak üzere toplamda 33 bin 84 litre bitkisel atık yağ toplanarak, bu atıkların geri dönüşümünün sağlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Atık yağlar bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verir. Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman kanal borusu yüzeyine yapışır ve kanal kesitinin zamanla daralıp tıkanmasına neden olur.
İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane gibi işletmelerden kaynaklanan bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanmasına Belediyemizce 2007 yılında başlanmıştır. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane ve benzeri işletmeler, bu güne kadar toplam 200 bin litre bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüm tesislerine göndermiştir.
Amacımız çevre kirliliğine neden olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak, işyerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek, bu yağların geri dönüşümünü (biyodizel üretimi) sağlamaktır. Konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre bulaşık deterjanı hediye edilmektedir.”

 




Bu sayfayı yazdır

13.05.2017 10:07:12

Bu haber 1530 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.109.785

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri