(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KENDİLERİNE TARİHÇİ DİYEN TAHRİPÇİLERE, EREĞLİ’DEN KAPAK!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir gurup yurttaşın İstiklal Marşı söylenmesi sırasındaki tutumu, içlerinde Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı besleyenlere ‘adeta’ cevap niteliğindeydi.
Alınan bilgiye göre, "Hemşireler Günü" nedeniyle, Devrim bulvarı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende Sağlık kurumları yöneticileri, hemşir ve hemşireler saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı söylendi. Bu andan itibaren ise tören alanı dışındaki çevrede de hayat, kısa süreliğine durdu. Pek çok yurttaş, marş ile birlikte ‘hazır ol’ vaziyeti aldı. O sırada, durağa giren halk otobüsünden inenler, marşa saygısını gösterdiler. Halk otobüsü ise marş bitimine kadar hareket etmedi.
İskele Camisi şadırvanında bulunanlar, ayağa kalktı. Yolun karşısına geçmek isteyenler refüjde hareketsiz bekledi. Bir simit satıcı hazır oldu, marşı söyledi. Bebek arabası ile ilerleyen bir anne, marşa saygını göstererek durdu, O’da söyledi.
Bir iş hanının 4’üncü katındaki ofis çalışanı, pencere önünde hazır ola geçti. İstiklal Marşı için hazır ol vaziyeti alanlar, marş bitiminde ise alkış tuttular.
Vatanseverlerin bu tutumu; kendilerine tarihçi diyen bazı kişilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün ailesi ile ilgili ortaya attıkları iddialara ‘yanıt verir’ niteliğindeydi.

 




Bu sayfayı yazdır

12.05.2017 12:41:14

Bu haber 9826 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.299

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri