(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUGÜN, HEMŞİRELER GÜNÜ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, “Hemşireler Günü” kutlama töreni gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs’ta kutlan "Hemşireler Günü" nedeniyle, Devrim bulvarı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende Ereğli Devlet Hastanesi, Özel Echomar Hastanesi ve Erdemir Göztepe Hastanesi çelenkleri Anıt’a bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

KUTSAL MESLEK
Echomar Hastanesi Başhemşiresi Arzu Cengiz Yıldırım, törende konuşmasında, hemşirelik mesleğinin, içinde insan sevgisi barındıran, sabırla yapılabilecek bir meslek olduğunu söyledi. Sağlık hizmetlerinin ekip işi ile yürütülebileceğini, hemşirelerin ise bu ekibin temel taşı olduğunu belirten Yıldırım, şöyle dedi:
“Bu kutsal meslek, geçmişten günümüze tıp bilimin ilerlemesi ile sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelik, gerek koruyucu sağlık hizmetleri gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Dünyada ve ülkemizde, nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz sorumluk bilinci içinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir.”

Törene, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlık Müdürlüğü, Ereğli Devlet Hastanesi, Özel Echomar Hastanesi, Özel Anadolu Hastanesi, Erdemir Göztepe Hastanesi, Burcu Tıp Merkezi, Yalçınkaya Tıp Merkezi, Can Diyaliz Merkezi, Başkent Diyaliz Merkezi, Kandili Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri ile hemşireler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

12.05.2017 12:01:19

Bu haber 1783 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.034.403

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri