(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BURCU İÇİN...

EREĞLİ

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Kıbrıs'ta eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Burcu Okumuş için 'kadına şiddete hayır' eylemi gerçekleştirildi.

Merhum Okumuş’un kardeşi Derya Ünal, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, amaçlarının, cinayete kurbanı kadınların sessiz çığlığını duyurmak olduğunu söyledi.

Ünal, yaşanan olayın, basın bir kadın cinayeti olmadığını belirterek, şöyle dedi:

“Bu olay, sadece basit bir kadın cinayeti değil, planlayarak, tasarlayarak gencecik bir insanın vahşice katledilmesidir. Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir ruh halidir. Şiddetin ve cinayetin her hangi bir nedeni olmaz, olamaz. Kadınları, erkeklere verilmiş bir emanet olarak gören ‘cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensubu olarak, Burcu kardeşimize böyle bir ölümü reva gören hastalıklı zihniyetleri kınıyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır. Allah’ın verdiği canı hangi sebeple olursa olsun Allah’ın yarattığı hiçbir kul alamaz.

Bugünkü hukuki yaptırımların neticesinde uygulanabilecek en büyük cezanın katile verileceğine ve ilahi adalete inanıyoruz. Kadına psikolojik ve fiziksel şiddete her zaman karşı olan ve bunu sık sık dile getiren Burcu kardeşimiz maalesef aynı kadere kurban olmuştur. Yaşanan bu acı olayı politize eden, insanlarda farklı algı yaratmaya çalışan zihinlerin de, en az onun katili kadar acımasız olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın da gereken cevabı vereceğine inanıyoruz. Her zaman inandığımız ve olmasını temenni ettiğimiz; kadına yönelik her türlü şiddetin artık son bulmasıdır.”

Ünal, kardeşi Nilgün Akçakaya ile birlikte havaya beyaz güvercin bırakırken, anne Birsen Akçakaya ise taziyeleri kabul etti.

STK'LARIN DESTİĞİ...
Türk Metal Sendikası Şube yöneticileri ile sendika üyesi işçilerin eşleriyle birlikte ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylem, atılan sloganlar eşliğinde sahil bandından yürüyerek Çınaraltı mevkisine sona erdi.

OLAY
Burcu Okumuş, üniversite öğrenimini sürdürdüğü Kıbrıs’ın Gazi Magosa kentinde, tartıştığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Daha sonra aynı bıçakla intihara kalkışan Ö.O ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.




Bu sayfayı yazdır

29.04.2017 15:44:24

Bu haber 10951 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.089.441

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
198 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1462 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri