(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN…

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, 1 Mayıs Tertip Komitesi’nce “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” için başlatıla çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Genel Maden İşleri Sendikası’ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamaya göre, Tertip Komitesi, işçi-memur sendikaları, Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle GMİS Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

PAZARTESİ GÜNÜ SAT 13.30’DA…
Tertip Komitesi Başkanı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, toplantıda yaptığı konuşmada, kutlama çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Kutlamalara, ‘Emeğin başkenti’ olarak bilinen Zonguldak’a yakışır bir katılım sağlamak için gayret ettiklerini belirten Demirci, şöyle dedi:
“Pazartesi günü sat 13.30’da İstasyon Caddesi’nde buluşacağız. Kortejle yürüyüş yaparak Madenci Anıtı alanına gireceğiz. İki arkadaşımız konuşma yapacak. Tertip Komitesi adına ben konuşacağım. Memur sendikalarımız adına da KESK temsilcisi arkadaşımız konuşacak.
Şehrin üç girişine pankartlarımızı astırdık, billboardları sınırlı sayıda olsa da kullandık. Afişlerimiz, el ilanlarımız hazır. İşçi arkadaşlarımıza ve işyerlerimize ulaştırıyoruz. Sanatçı konusunda da ister istemez zaman kaybettik. Şansımız yaver gitti. Edip Akbayram ile anlaşma yaptık.
İki gün tatilin ardından 1 Mayıs’ın üçüncü tatil günü olması bir sıkıntı oluşturuyor.Ancak biz kendi üyelerimiz nezdinde sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Bu sabah işyerlerimize giderek kuyubaşında arkadaşlarımızı bilgilendirdik.
Eşimizle, dostumuzla katılım sağlamaya çalışıyoruz. Madenci arkadaşlarımız ile kürsü ve kortej güvenliğini sağlayacağız.
Herkesin kendi kortejine sahip çıkması gerekiyor. Ayrıca bir araç gezdirmeyi planlıyoruz. İlçelerden ulaşım konusunda çalışma yapmamız gerekiyor.”
Demirci’nin ardından toplantıda bulunan katılımcıların tümü görüş ve önerilerini anlattılar.

-KATILIMCILAR-
Toplantıya GMİS teşkilatları, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, TMMOB Maden Mühendisleri Odası’ndan Erdoğan Kaymakçı, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, KESK Orkam-Sen’u temsilen Erkut Alacalı, ADD’den Mustafa Coşkun, Nurullah Özkan ve Gülhan Çetin, Birleşik Kamu-İş’ten Metin Kahveci, Sezai Karataş, Mustafa Şen, Eğitim-İş’ten Remzi Karakaya, Eğitim-Sen’den Fehmi Akça, İsmet Akyol, Tez Koop-İş’ten Şerif Başören, KESK ESM’den Vacit Esen, DİSK Genel İş’ten Enis Dizdaroğlu, Yol-İş’ten Savaş Dırbalı, Kültür Sanat-Sen’den Onur Arslan, KESK BES’ten Hayri Anıl Çetin, ZOKEV’den Zafer Kalafat, Saadet Partisi’nden Recep Horozoğlu, BBP’den Ahmet Pulat, Vatan Partisi’nden Remzi Demirci ve Şerife Aksu, ÖDP’den Akın Koç, ZGC’den Derya Akbıyık, Birleşik Haziran Hareketi’nden Sibel Şener ve Emekli Engin Çöl katıldı.




Bu sayfayı yazdır

29.04.2017 10:38:39

Bu haber 1760 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.111.028

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri