(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEK UMUT ‘ERDEMİR’!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nce (ZAYBİR) kurulma çalışmaları sürdürülen “Petek Üretim Tesisleri”, maddi imkansızlıklar nedeniyle ‘ağır/aksak’ ilerleyebiliyor.
Zonguldak Valisi Ali Kaban başta olmak üzere Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan destek bulan proje kapsamında, Ören Mahallesi Bozoklar Mahallesi’ndeki ZAYBİR Uygulamalı Eğitim Merkezi Dolum Tesisleri alanında, geçtiğimiz ay başlatılan çalışmalarda ekonomik sıkıntı yaşanıyor.
ZAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de, bal üretimine yönelik önemli bir tesisi kurmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

KABAN, MADENOĞLU, UYSAL...
Projeyi hayata geçirmelerinde, Vali Kaban’ın büyük desteği olduğunu anlatan Güney şöyle dedi:
“Özellikle zemin, beton gibi altyapı çalışmalarında Sayın Kaymakamımız Madenoğlu, Belediye Başkanımız Uysal’ın talimatları doğrultusunda, Devlet ve Belediye birimlerimizden büyük destek aldık. Burada kuracağımız Petek Üretim Tesisimiz için, İl Özel İdare tarafından açılan ihale sonucu temin edilen makinelerimiz geldi. Ancak, makinelerimizi açık alanda, üzerini branda örterek tutmak zorunda kaldık. Çünkü çelik konstrüksiyondan yapacağımız binamızı hedeflediğimiz sürede tamamlayamadık. 110 metrekare olarak belirlediğimiz kapalı alan için gerekli olan paranın bir kısmını üyelerimizden ‘borç olarak’ sağladık. Ancak, halen 40 bin lira kadar bir desteğe ihtiyacımız var.

BEKLENTİMİZ ERDEMİR
Bölgemiz için son derece önemsediğimiz yatırırımıza destek olmaları açısından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürlüğü’ne de gerekli yazımızı yazdık.  Zira, aralarında il genelindeki bir çok özel kuruluş, ‘ekonomik kriz’ bahanesi ile destek olamayacaklarını bildirdiler. Dolayısıyla bütün umutlarımızı Erdemir’e bağladık. En büyük temennimiz, kısa sürede Birliğimize olumlu yanıt vermeleridir.
Zonguldak ve diğer illerde yaşayan iş adamlarımızdan duyarlı olmalarını ve Zonguldak arıcısının ekonomisine ciddi katkı sağlayacak olan bu tesisin bir an önce faaliyete geçmesini hep birlikte başarmalıyız. Bu tesis 80 İl’deki Arı Yetiştiricileri Birlikleri içerisinde her zaman olduğu gibi 'ilk’ olarak Zonguldak arıcısının hizmetine sunulmuş olacak."

Güney, desteklerinden dolayı, Kaban, Madenoğlu ve Uysal ile üyelerine bir kez daha teekkür ederek, "Bu katkılarını unutmayacağız. Aynı şekilde destek olmasını beklediğimiz Erdemir’i de unutmayacağımızı bildiriyoruz" dedi.




Bu sayfayı yazdır

28.04.2017 13:12:07

Bu haber 4080 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.05.2017 04:26:12
Mehmet özdemir diyor ki;

Bence güzel bir işletme olacaktır sadece Arıcıya değil zonguldak ilinede ekonomi katkı sağlayacak başkan faydalı işler el atmayı seviyor çalışmalarına başarılar diliyorum.




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.003.823

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri