(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“TAM KANUNSUZLUK DEĞİLSE TAM KANUNSUZLUK NEDİR”

ANKARA
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), referandumun iptali istemiyle yapılan başvuruları reddederek “tam kanunsuzluk koşulları oluşmamıştır” açıklamasını eleştiren CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yaşanan durumun kanunsuz olduğunu bildirdi.
Turpcu, yazlı açıklamasında, son yıllarda gerçekleştirilen seçimlerde, oy usulsüzleri yapıldığını öne sürdü. Özellikle, kanunsuz oy kullanma görüntülerinin sosyal medyada yer bulduğunu belirten Turpcu, şöyle dedi:
“Seçim kanunundaki yazılı maddenin açıkça ihlal edilmesi tam kanunsuzluk değilse tam kanunsuzluk nedir?
Ancak, şimdiye kadar seçim zamanı yaşanan ufak tefek aksaklıkların yanına, son zamanlarda sistematik ve organize şekilde yapılan oy usulsüzlükleri ve hile tartışmaları eklendi. Seçim güvenliğinden duyulan kaygı sonucu, ‘oy ve ötesi’, `hayır ve ötesi` gibi gönüllü oluşumlar ortaya çıktı.
Özellikle, yakın seçim tarihimize baktığımızda, ne zaman bir seçim olsa, sosyal medyada, haberlerde sandık dışında oy kullanma, belirli bir oy için zorlama, sağda solda yakılmış, yırtılmış oy pusulaları bulunması, açık açık kullanılan oyların paylaşıldığı görüntüler, videolar ortaya çıktı.”

“ÖRTBAS ETME ÇABASIDIR”
Referandum sonrası YSK’nın takındığı tutumu sert bir dille eleştiren Turpçu, şu ifadeleri kullandı:
“Bir ülkenin seçim konusunda en yetkili ve en yüksek organı, şimdiye kadar hiç örneği olmayan, açık ve seçik olarak kanuna aykırı olduğu belli bir durumun aksine karar alıyorsa, seçim sandıklarında görev yapan karşıt görüşlü kişiler darp edilip hakarete uğruyorsa, oy pusulaları seri üretim şeklinde sadece belirli bir tercih ile damgalanırken görüntüleniyorsa, seçim kanunu gereği geçersiz olan oylar geçerli hale getirilmeye çalışılıyorsa, bazı pusulaların sandık dışında özel araçların içinde mühürlendiği görüntüler varsa, seçim sonuçlarını koca ülkede, teknolojinin bu kadar yüksek ve yaygın olduğu bir dönemde, tek bir ajans manipüle ederek tüm medya kuruluşlarına sunuyor ve saatler geçtikçe o sonuçların değişimi şüphe uyandırıyorsa, bazı sandıklardan seçmen sayısından fazla oy çıkıyorsa, Şanlıurfa’da ikamet eden ancak Datça’da mevsimlik işçi olarak çalışan işçilerin yerine birileri oy kullanıyorsa, daha kesin sonuçlar ilan edilmeden bir taraf tutup tebrik kabul etmeye başlayıp zafer ilan ediyorsa ve insanlar bu haksızlığa hukuksuzluğa tepki göstermeye başlamışsa, işte o zaman bu tepkiyi dikkate almamak, örtbas etme çabasıdır.


“YSK SEÇİM DEVAM EDERKEN EVET’İ GALİP İLAN ETMİŞ
  VE SEÇİMİ NOKTALAMAYA ÇALIŞMIŞTIR”

YSK seçim devam ederken eveti galip ilan etmiş ve seçimi noktalamaya çalışmıştır. Yani, referandumun sonucunu halk değil YSK belirlemiştir.
Evet ve hayır tercihinin arasında çok küçük bir fark varken, iktidar medyasının yaklaşık yüzde 49 oy almasına rağmen ‘hayır’ tarafını yok sayması sanki ülkenin tamamı ‘evet’ yönünde seçim yapmış gibi davranıp, yazıp çizmesi kabul edilebilir bir durum değildir.
Milyonlarca mühürsüz oyu geçerli saymak milli iradeyi yok saymaktır. Bazen vücudunuza çok sert bir darbe alırsınız da sıcağı sıcağına anlamazsınız. İşte ülkenin mevcut durumu şuan budur.”

 




Bu sayfayı yazdır

28.04.2017 13:06:37

Bu haber 1406 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.106.379

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
226 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri