(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TED NASIL KURULDU? TÜZÜĞÜNDE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI NE?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü, Türk Eğitim Derneği (TED) Karadeniz Ereğli Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Orhan, “Erdemir’in de katkıları ile Ereğli TED kurulmuştur” dedi.
Orhan, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun da katılımıyla Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanışma ve söyleşi toplantısında yaptığı konuşmada, TED’in ilçede kurulmasına Erdemir’in etken olduğunu söyledi. TED’in, Karadeniz Ereğli’de eğitim boşluğunu doldurduğunu anlatan Orhan, şöyle dedi:

ERDEMİR’İN KATKILARI İLE…
“Erdemir’de, üst düzeyde çalışan mühendisler vardı. Yabancı dil biliyorlardı, eğitimleri Ereğli’ye göre üst seviyedeydi. Ülkeyi kalkındıracak seviyede bir beyin takımı vardı. Bunları çocukları da burada eğitim görmesi gerekiyordu. Onları burada tutabilmek için, uzan vadede yatırımlarda kalıcı olabilmeleri için TED gibi üst düzeyde eğitim veren çağdaş, müspet bilim ve sorgulamayı becerebilen, kendine güvenen ve ifade eden insanlar olsun diye çocuklarını yetiştirebilmek için çaba gösteren bu iyi eğitilmiş ailelerin çocuklarına bir imkan olması gerekiyordu. Bu bakımdan Erdemir’in de katkıları ile Ereğli TED kurulmuştur. 1967 yılında da hizmete açılmıştır.
O günden bugüne kadar birçok hizmet oldu. Ereğli’de 2 bine yakın insan TED’den mezun oldu. Bugün 800 kişilik bir öğrenci kitlesine ulaşan okulda ilk ve orta bölümlerde liseden sonra açıldı. Çok büyük bir boşluğu Ereğli’de doldurmuş oldu.”

ÇOCUKLARINIZI BİR OKULA MI EMANET ETTİNİZ?
TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da, ‘sunumunda’, maddi durumu yetersiz kişilerin çocuklarının da iyi bir eğitim alabilmesi gerektiğini ifade etti. Bu düşüncenin TED Tüzüğü’nde belirtildiğini dile getiren Pehlivanoğlu, şu sözlerle konuştu:
“Siz çocuklarınızı nereye emanet ettiniz? Çocuklarınızı bir okula mı emanet ettiniz? 89 yıl öncesi ülkeyi düşünün, savaşta olan bir ülke ve okuma yazma oranı düşük, parası olmayan bir ülke düşünün. O noktada, bu ülkeyi ayağa kaldırmak isteyen kadrolar, her sektörde öncüler kurmuş. İş Bankası, Türk Hava Kurumu’nu, Kızılay’ı ve Türk Maarif Cemiyeti’ni kurmuş. Aslında eğitim alanı ile başta milli eğitim şurasını toplamış bir irade, Türk Maarif Cemiyeti’ni kurarak ülkenin geleceğini emanet etmiştir.
Kendi öz eleştirimizi yapmamız gerekirse, üstümüze düşeni yapabilmiş miyiz? 89 yıl önce tüzüğümüze yazılmış, ülkenin her yerine misyoner okulları açmış, Türkiye’nin her yanına yayılıp politikasını gerçekleştirebilmiş miyiz? Bu ülkede sadece varlıklı insanların değil parası olmayan insanların çocuklarına da sahip çıkma sorumluluğunu yerine getirebilmiş miyiz? 89 yıl önce tüzüğümüze yazılmış olan eğitimde öncü ol fonksiyonunu yerine getirebilmiş miyiz? Bana sorarsanız hazır. Çünkü hiç unutmayalım, şikayet ettiğimiz her şeyin sebebi yine biziz. Şükürler olsun bugün, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 38 okulumuz ve bir üniversitemiz var.”
Programa katılan velilere, program öncesi ve sonrası çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 




Bu sayfayı yazdır

25.04.2017 11:03:14

Bu haber 3993 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.312

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri