(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

’23 NİSAN’ TÖRENLERİ

EREĞLİ

Yurt’ta heyecanla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde buruk kutlandı.
Alınan bilgiye göre Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki resmi ilk tören 10.00’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Anıt’a bırakılması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından buradaki tören son buldu. Tören, şiddetli yağan yağmur altında gerçekleştirildi.

ALTERNATİF ‘TÖREN  
Öte yandan resmi tören bitiminin ardından CHP ilçe örgütü ile Atatürkçü Düşünce, Cumhuriyet Kadınları ve Çağdaş Yaşamı Destekleme derneklerinin şubeleri tarafından Anıtı’na ‘alternatif’ çelenk sunumu gerçekleştirildi. Gurup adına gazetecilere konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, 23 Nisan tarihinin önemini bilmeyenlerin olabileceğini söyledi. 23 Nisan’ın, Atatürk önderliğindeki vatanperverlerin, dünyanın büyük güçlerine karşı verilen özgürlük mücadelesinin kazanılması ve bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçekleşmesi olduğunu belirtti.

EĞLENCELER İPTAL EDİLDİ
23 Nisan kutlamaları dolayısıyla ikinci resmi program ise saat 11.00’da Ereğli Gençlik Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dün, Süleymanbeyler köyü ile Dağlıca köyü üzerindeki Serdaroğlu mahallesi mevkisinde meydana gelen trafik kazasında 10 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan trafik kazası nedeniyle törendeki eğlence kısımların iptal edildi. İlçe Mili Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, tören konuşmasında, öğrencilerin aydınlık geleceğin aydın yüzleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin, her şeyin en iyisini hakkettiğini ifade eden Korkmaz, şöyle dedi:
“Siz okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlar ile değerlendirebilen, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli manevi değerlere bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkartmayın.”
Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madeoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Bu sayfayı yazdır

23.04.2017 13:38:09

Bu haber 1434 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.189

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri