(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDEMİR, “OSMANLI ÇİLEĞİ” İÇİN HAREKETE GEÇTİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR), Osmanlı Çileği’nin yaygınlaştırılarak bölgedeki üreticilere ek kazanç sağlayacağı bildirildi.
Erdemir Gurup Kurumsal İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Grup Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, gizli hazine olarak nitelediği Osmanlı Çileği’ni yaygınlaştırma çalışma yürüttüklerine belirtti.
Ereğli’de yetiştirilen dünyaca ünlü Osmanlı Çileği’ne sosyal sorumluluk projesiyle can suyu olduklarını anlatan Erton, şunları kaydetti:
“Erdemir olarak Karadeniz Bölgesi’nin bu gizli hazinesinin üretimini yeniden canlandırmak amacıyla başlattığımız biyoçeşitliliğe katkı projemiz ile büyük gurur duyuyoruz. Nisan ayında yaptığımız fide dikiminin sonucunu başarılı bir şekilde aldıktan sonra kısa süre içinde üretimin artırılması ve vereceğimiz eğitimlerle yöredeki çiftçilerin Osmanlı Çileği yetiştiriciliği konusunda bilgilendirilerek, ilave ticari kazanç elde edebilmelerini hedefliyoruz.”

İŞBİRLİK İÇİNDELER
Nisan ayında toplam 5 bin çilek fidesini toprakla buluşturduklarını, kaliteli Osmanlı Çileği fideleri yetiştirilerek pilot bölgede modern tekniklerle verimli ve maliyet tasarruflu bir üretim gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Erton, şöyle dedi:
“Bölgede Osmanlı Çileği’nin üretim miktarını artırmayı, yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı ve yerel istihdama katkı sağlayarak dünyaca ünlü Osmanlı Çileği’nin korunmasını amaçlıyoruz. Bir yıl önce temellerini attığımız projemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karadeniz Ereğli İlçe Müdürlüğü, Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmanlı Çileği’ni Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği’yle işbirliği yapıyoruz.”

ÜÇ YIL DEVAM EDECEK
Projenin 3 yıl süresince devam etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erton, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Fidelerin ilk ekiminin tamamlanmasının ardından tahsis edilen alanda üretimi gerçekleştirecek çiftçilerimiz belirlenecek ve çalışmaya başlayacaklar. Eş zamanlı olarak fidelerin üretilmesini ve korunmasını sağlayacak teknik gereklilikler yerine getirilmeye devam edilecek” dedi.
Osmanlı Çileği biyoçeşitlilik projesi kapsamında ilk hasad 2018 yılında alınacak. Projede üretime ek olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılacak. Bu kapsamda görsel materyaller ve modern tekniklerle desteklenmiş eğitim içerikleri oluşturularak, proje binasında yöredeki çiftçiler Osmanlı Çileği yetiştiriciliği konusunda bilgilendirilecekler.”
Öte yandan, Osmanlı Çileği, imparatorluk dönemlerinde padişah sofralarını süsleyen, üst tabakanın tüketebildiği meye olarak biliniyor.




Bu sayfayı yazdır

21.04.2017 16:15:13

Bu haber 4196 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
22.04.2017 12:42:17
BEYÇAYIR diyor ki;

SAKIN AYHAN GÖRMESİN. ÇOK KIZAR. ÇÜNKÜ O ÇİLEĞİ SADECE DAĞDA YETİŞİR BİLİYORMUŞ.
22.04.2017 09:05:46
Süper diyor ki;

evet ya bize böyle gelin işte




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.552

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri