(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ VEKİL SORDU: “HANİ SANDIK DEMOKRASİNİN NAMUSUYDU?”

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), oy verme ve sayım işlemi devam ederken aldığı mühürsüz oy pusulası ve zarflara ilişkin aldığı kararın kanunsuz olduğunu bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, yargının, halk iradesi yerine iktidarın güvenesi haline geldiğini öne sürdü.
YSK’nın, referandumun iptal edilmemesine yönelik aldığı kararla TBMM’den çıkan “mühür bulunmayan zarflar ve pusulalar geçersizdir” ilişkin yasayı çiğnediğini belirten Turpcu, şunları kaydetti:
16 Nisan Referandumda yapılan hilelerin, kamerayla, fotoğraflarla tespit edilen usulsüzlüklerin yüzde biri dahi bu referandumun iptal sebebidir. Mühürsüz pusula ve zarflar bu şaibeli seçimin tarihimizde kara bir leke olarak anılmasının simgesi olacaktır.
16 Nisan Referandumunda, doğu illerindeki sandıklar kapanmış, sayım başlamış, batı illerinde ise oylama devam ederken, AKP’nin YSK’daki temsilcisi, saat 16.10’da ‘birçok oy pusulasının mühürsüz olması yüzünden vatandaşın seçme hakkının engellenmemesi’ için mühürsüzlerin geçerli sayılması için başvuruda bulundu. YSK’da yasaları çiğneyerek bu istediği anında kabul etti.
Şu soruyu soralım; Sonucu etkileyecek kadar çok sayıda mühürsüz oy pusulasının kullanıldığını AKP temsilcisi nereden biliyor, neye göre bu kanıya varıyor?’ Bu organize şekilde hile yapıldığının bir itirafı mıdır?
Çok net şekilde söylüyorum, Oy verme ve sayım işlemi devam ederken YSK'nın mühürsüz oy pusulası ve zarflara ilişkin aldığı karar hukuksuzdur. YSK’nın kararı hiçbir koşulda kabul edilemez. Referandum kesinlikle yenilenmelidir. YSK’nın bu karara ilişkin verdiği örneklerde verilen kararlar ise oy verme ve sayım esnasında alınmadığı için farklıdır. Hani sandık demokrasinin namusuydu?  Bu yaşananlardan sonra yeni anayasanın kaynağı artık halk değil YSK'dır.”




Bu sayfayı yazdır

21.04.2017 10:00:14

Bu haber 1337 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 38 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.502

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri