(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TETİKER, YENİDEN ADAY MI?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Başkanı Yaşar Tetiker, “Karadeniz Ereğli kaybetsin istemem. Burası, olmayacak insanların eline geçtiği zaman Ereğli biter ve daha geri getirilemez” dedi.

Tetiker, TSO Meclis Toplantı Salonu’nda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yönetim kurulu başkanlığına yeniden aday olup olmayacağına ilişkin değerlendirmede bulundu. TSO seçimlerinden kısa süre önce adaylığını açıklayacağını belirten Tetiker, şöyle dedi:

“BURASINI, SOKAK ÇOCUKLARINA BIRAKMAMAK İÇİN…”
“Ben icraatın başındayım. Mesuliyet ve sorumluluklarım var. Adamın hiç sorumluğu yok, parası-pulu her şeyi var. Birde kimliği olsun diye çıkmış. Bu tür insanlara prim verilir buraları teslim ederseniz olay biter. 10 gram aklı ile bizi sorguluyor efendiler.
Ben hizmet yapmak zorundayım, hizmetlerim ile konuşmak zorundayım. Senelerden beri ‘yaparım’, ‘ederim’, seçim günü geldiğinde de başkanlığımı açıklarım. ‘Bismillah’ diyerek ‘buyurun arkadaşlar, ben adayım’ derim. Sevenler bu tarafa geçer ve tekrar anlatacaklarımı sağlaması ile birlikte doğruları anlatırım. Ereğli’de şu anda geldiğimiz noktada çok daha mühimdir. Bunu sizin, halkın, tüccarın ve sanayicinin değerlendirmesi lazım. Bu kadar sorun varken, olmayacak çakallıklarla başkan adayıyım diye çıkılmaz. Başkan güven vermesi, dürüst olması lazım. Aday alan kişi, bir numaralı sanayici bir kardeşimize gidiyor, aynı şeyi söylüyor. Bir numaralı sanayici O’na, ‘Yaşar Tetiker’i herkes tanıyor. Sen farklı olarak ne yapacaksın’ diyor.
Burasını, sokak çocuklarına bırakmamak için seçime çok kısa zaman kala adaylığımı açıklarım. Şuanda ekibim ile beraber sorumluluğum gereği hizmet yapmak zorundayım. Kendimi parlatmaya ihtiyacım yok. Ama Karadeniz Ereğli kaybetsin istemem. Burası, olmayacak insanların eline geçtiği zaman Ereğli biter ve daha geri getirilemez.”

MİLLETVEKİLLERİNİ TOPA TUTTU!
Tetiker, ilçede kurulma görüşmesi daha önce Bülent Ecevit Üniversitesi ile yapılmasına karşın hayata sokulamayan Turizm Fakültesi’ne ilişkin de konuşarak, halef-selef milletvekillerini, sert dile eleştirdi. Milletvekillerinin, fakültenin kurulacağı yer konusunda icraat yapmamakla suçlayan Tetiker, şu sözlerle konuştu:     
“Sen milletvekilisin geleceksin buraya derdimizi dinleyeceksin. İki haftada gel. Oy al git. Bana arkasını dönmesi demek hepimize arkasını dönmek demektir. Biz herkesi seveceğiz, sarılacağız ve birlikte koşacağız. Geçimi sağlamak zorundayız. Turizm Fakültesi açısından yer gösterilmiş değil. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesi lazım. Bu bizim için utançtır, zuldür. 10 kere söyledik siyasilere ne olacak bizim bu turizm fakültesinin yeri? Bu memlekete ihanet ediyorsun, en büyük kötülüğü yapıyorsun, sana bu hakkı kimse vermez. Yapmışım, karşısını da yapmışım, bir daha yaparım proje. Yoğun çalışmanın içerisinde çırpınacağız, sen oy almışsın, Ankara’ya gitmişsin, sen bu işleri seyir eden olacaksın.”

2 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
Tetiker, toplantının ilerleyen bölümlerinde Erdemir ilişkilerine değindi, OSB ve Tersaneler Bölgesi son durumları ile ilgili son durumu aktardı. Tetiker, Erdemir’in Ereğli’yi terbiye ettiğini söyledi.
Tetiker, OSB’de ise göreve geldiğinde 56 fabrikadan 18’inin üretimde olduğunu, gelinen noktada ise 33’ü üretimde olan fabrikalarda yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini bildirdi.




Bu sayfayı yazdır

19.04.2017 15:26:44

Bu haber 1686 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
19.04.2017 22:06:02
Ne farkeder diyor ki;

Bu zamana kadar yapılanlar için teşekkurler , sn cumhurbaşkanı secilme yaşını 18 e indirdi , biz hala kdz eregli tic odasını gencleştiremiyoruz .eregli sanayıcı ve iş adamları tercihini yapıcak .
19.04.2017 17:45:43
esat sarı diyor ki;

sayın başkan hikaye anlatıyorsun hikaye. seçim öncesinde basına veridğin demeçleri aç bir kere oku. zonguldakta tv ye çıktın neler söyledin aç aeşivden bak bir kere. en basitinden organizeye fabrika geliyordu 2 tane hazırdi. bu kulaklar ile duydum. sen halen üniversite diyorsun. senin görevin öğrenci üniversite değil. kantin yapmak değil. kalk bir kere esnafı gez. snayi sitelerini gez. organizeyi gez. bak sanayici ne durumda. rica ediyorum ya al şapkanı bir bak bakalım sanayici yani senin üyelerin ne durumda. yerli marketçiler ne durumda. her taraf şok bim a-101 git belediyeye bir sınırlama getirin. sanayi sitesinde onlarca üyen var. şikayetler mahkemeler havada uçuyor git. basına düştü çağır tarafları sorunu çöz. terseneler açaçağım dedin uğradığın yok. çarşı esnafı zaten bitik. sen halen öğrenci diyorsun. heyecanını kaybetmişsin başkanım. yanındaki arkadaşlarda heyecan kalmamış. etiket için oturuyorlar orada. lütfen az öz eleştri yapın




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.032

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri