(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ORYANTİRİNG YARIŞLARINA KÖY OKULU DAMGA VURDU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kızılcapınar Ortaokulu öğrencilerinin, katıldıkları harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor branşı anlamına gelen ‘Oryantiring’ turnuvasında başarı elde ettiği bildirildi.
Zonguldak Okul Sporları Oryantiring Küçükler ve Yıldızlar İl Finalleri’nin, Çaycuma ilçesine bağlı Sipahiler köyünde gerçekleştirildiği belirtildi.
Yarışmalarda, başarı takıları ile adından söz ettiren Kızılcapınar Ortaokulu, adeta rüzgar estirdi. 4 kategoride yarışmalara katılan okulda Küçük Kızlar İl 1.’si, Küçük Erkekler İl 1.’si, Yıldız Kızlar İl 1.’si, Yıldız Erkekler İl 2.’si olarak zor başarıya imza attılar.

HIZLI VE DOĞRU DÜŞÜNME BECERİLERİ GELİŞİYOR
Kızılcapınar Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Tarık Özsoy, Hakimiyet’e açıklamasında, oryantiring sporu ile okulda iki yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bir önceki yıl ise Küçük Erkekler il 1.’si olarak grup müsabakalarında yarıştıklarını anlatan Özsoy, şöyle dedi:
“Öğrenciler, oryantiring sporu ile harita ve pusula kullanma ve anlama yeteneğini, yer yön bilgisi kazanıyor. Hızlı ve doğru düşünme, hareket becerileri gelişiyor. Sporun doğa ile iç içe yapılarak doğa sevgisi, çevre bilinci kazandırılıp eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor.
Görevimiz, öğrencilerimizi tek yönlü olarak değil çok yönlü, farklı yeteneklerini keşfederek onların gelişimlerine katkı sağlamaktır. Karadeniz Ereğli merkez okullarının ile Zonguldak ve Çaycuma okullarının da katılım sağladığı oryantiring branşında Kızılcapınar Ortaokulu küçük kızlar-küçük erkekler-yıldız kızlar branşında ilimizi 13-14 Mayıs tarihlerinde Eskişehir ilinde yapılacak olan Türkiye Yarı Finalleri’nde temsil edecektir.”

Öte yandan, Oryantiring yarışlarına Karadeniz Ereğli’den Cumhuriyet Ortaokulu, Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu, Şehit Madenciler Ortaokulu ve Kızılcapınar Ortaokulları’nın da 44 öğrenci ile katılım sağladığı kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

18.04.2017 17:49:17

Bu haber 4078 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.597

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri