(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLK AÇIKLAMALAR GELİYOR!

ZONGULDAK

Halkoylamasına şaibe karıştığını öne süren CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 1,5 milyon oyun sahte kullanılmış olabileceğini iddia etti.
Referandum oylaması sonuçlarını partisinin İl Başkanı Ahmet Altun ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte İl’de takip eden Turpcu, sonucu değerlendirdi.Zonguldak’ta yüzde 55 hayır oyu beklediklerini ifade eden Turpcu, şöyle dedi:

“BU SEÇİMLER HALKIN VİCDANINDA RET OLMUŞTUR”
“Bütün büyükşehirlerde ‘Hayır’ oyu çıktı. Önümüze bu anayasa metnini koyanların da ne kadar açmaz içine girdikleri halk görüyor. Yüzde 51’le kazansan ne olur, yüzde 49’la kaybetsen ne olur? Şimdi tam bu noktadayız. Fakat büyük bir skandala imza atıldı. Genel Başkan Yardımcımızın açıklamasına göre 1,5 milyon oy pusulası ya da zarfı mühürsüz işlem görmüş. Bunlar düşecek bir kere. Eğer düşmezse, bu seçim iptal olur. Sen devletin bütün imkanlarını kullan, parti yerine devleti koy, yine bu iş yürümez. Sen bir kere her tarafta kaybetmişsin. Büyükşehirlerde ‘yol, köprü yaptım’ dediğin yerlerde kaybetmişsin. Eğer bu mühürsüz oy kullanımı gerçekse, bu seçim bitmez.
Bu ülke hepimizin, seçmenler hepimizin, ‘Evet’ verenler de, ‘Hayır’ verenler de hepimizin. Bu böyle olduysa ve 1,5 milyon oy sahte oysa seçim iptal olur ve ‘Hayır’ kabul edilir. Bizim 5 lira harcadığımız yerde onlar 95 lira devletin imkanlarıyla harcadılar. Bu sonuçlar bile bunların mağlubiyetini ortaya koyuyor. Zonguldak’ta biz yüzde 55 ‘Hayır’ bekliyorduk. Ancak resmi açıklama olmamasına rağmen bu sonuçlar bile onların mağlubiyetini ortaya koyuyor. Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti. Kaç bin yılık devlet yapımız var. Böyle şaibelerle bu işler olmaz. Herkes aklını başına alsın. Bu seçimler halkın vicdanında ret olmuştur.”

ALTUN: “HALK İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA”
CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun da, eşit şartlarda kampanya yürütemediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu süreçte kampanyayı eşit şartlarda yürütmedik. Bir taraf devletin bütün imkanlarını kullanırken, bizler şahsi katkılarımızla bu kampanyayı yürüttük. Çıkan sonuç ne olursa olsun demokratik sistem içerisindeki sonuçtur ve çıkan sonuca biz razıyız. Zonguldak’ta yüzde 49 ‘evet’ yüzde 51 ‘Hayır’ sonucu çıktı. Bu gibi metinler halkın tamamına yakınının uzlaşmasıyla olur. Bıçak sırtı bir olay, halk ikiye bölünmüş durumda bunun üstüne şaibe çıkarsa ve şaibeyle kabul edilirse Türkiye’nin üniter yapısında sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum.”

AKDEMİR: ÜLKEMİZ SEVGİYE SUSADI
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise ülke genelinde mührü bulunmayan zarflarla oy kullanılması iddialarını eleştirerek, şunları kaydetti:
“Mühürsüz zarflarla oy kullanılması skandaldır. Kanunu yapan sensin, bu kanunu getiren sensin. Gerçekten bu durum şaibeli bir durumdur. Halkın sağduyusu çok önemli ve her türlü sonuca saygı duymak lazım… Zonguldak’ta yüzde 54-55 bekliyorduk. Yüksek Seçim Kurulu kararı bir açıklansın. Ancak yine de Zonguldak’ta öndeyiz. Zonguldak halkı bilinçli bir halktır. İnşallah iyi şeyler olsun istiyoruz. Ülkemiz sevgiye susadı. Birbirine karşı yakınlaşmayı ve paylaşmaya susadı. Kimseyi ötekileştirmeden siyaseti yapmak lazım.”




Bu sayfayı yazdır

17.04.2017 10:56:25

Bu haber 1120 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.102.654

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri