(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UTKU, ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Son yıllarda yaptığı yatırımlar ile ‘eğitim gündeminden’ düşmeyen “Utku’ya” katılım her yıl artıyor… Velisinin elinden tutan öğrenci, Utku’ya koşuyor...  

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, kendilerine ‘bir öğretmenler kuruluşu’ diyen Özel Utku Koleji eğitim kurumlarında, 2017-2018 eğitim-öğretim kayıt dönemine ilişkin ‘Tanıtım Günleri’ etkinliği gerçekleştirildi/gerçekleştiriyor.
Utku Koleji Lise Müdürü Varol Hızal, tanıtım günleri ile ilgili gazetecilere açıklamasında, 2003 yılından bugüne yeni binalarda eğitime başladıklarını söyledi. Kampüsleşme hamleleri, sınavlarda Türkiye çapında alınan dereceler ve geniş öğretmen kadrosu ile her geçen yıl tercih edilen okul haline geldiklerini anlatan Hızal, şöyle dedi:

ÖĞRENCİ SAYISI, HER YIL ARTIYOR
“Zaman içerisinde kurumumuzun başarısı ve bu başarının getirdiği ivme ile öğrenci sayılarımız da yıllar içerisinde sürekli arttı. 2003’te eğitim kampüs alanımızda ilk olarak ilkokul ve ortaokul binamızla başladığımızda yaklaşık 203 öğrencimiz vardı. Yıllar içinde öğrenci sayımız sürekli bir artış gösterdi. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 380 öğrencimiz varken içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında 800’ü aşkın öğrenci sayısına ulaştık. Bu da Utku Koleji’nin doğru bir çizgide olduğunu, yaptığımız işi ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz; taklit eden değil, taklit edilen kurumuz diyoruz. Bu durum ilçemizdeki diğer eğitim sektöründeki kurumlara da etki ediyor.”

"ORÇUN ÇATAKLI” GÖZDE OLDU
Yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan tanıdım günlerinde ise Orçun Çataklı Sosyal Tesislerin veli ve öğrencilerin beğenisini topladığını ifade eden Hızal, şu sözlerle konuştu:
“Bugünkü etkinliğimizde gelen velilerimiz sosyal etkinlik alanlarımıza yoğun ilgi gösterdiler. Bu yıl hizmete aldığımız Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri’ndeki yüzme havuzu, spor salonları ve konferans salonumuz gerçekten velililerimizin beğenisini topladı. Şuanda Utku Koleji olarak tam donanımlı bir eğitim kampüsü haline geldik. Bu kampüs alanı içinde tamamen müstakil bina şeklinde olan ilkokul, ortaokul ve lise binamızın yanında bu sene anaokulumuzu da açarak büyümeye devam ediyoruz. Anaokulumuz 3 katlı olacak ve içinde bir de havuz bulunacak. Türkiye’de örnek bir anaokuludur.”
Hızal, müdürü olduğu Utku Koleji Lisesi’nin bu yıl üçüncü senesi olduğunu hatırlatarak, üç sene önce 160 öğrenci ile başladıkları lisede bu yıl 206 öğrenci bulunduğunu söyledi ve yeni dönemde bu rakamın daha da artacağını kadetti.

TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDECEK
Tanıtım etkinliğine yoğun ilgi gösteren velilere teşekkür de eden Hızal, “tüm Utku Koleji Eğitim Kurumları yöneticileri ve öğretmenleri olarak gelen velilerimizle tanıştık. Yine yarın 9 Nisan Pazar günü de etkinliğimiz devam edecek. Tüm okulumuzu tanımak isteyen velilere ve çocuklarımızı yarın da okulumuza davet ediyoruz” dedi.

VELİLER MEMNUN
Öte yandan anasınıfı, 1’inci sınıf, 5’inci sınıf ve ara sınıflar için çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler, öğretmenler eşliğinde gezdikleri okulda kurumun eğitim-öğretim olanakları ve eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar. Modern birimleri, en son teknolojinin kullanıldığı derslikleri ve sosyal tesisleri gezen velilerin, okuldan memnun kaldıkları gözlendi.

 




Bu sayfayı yazdır

8.04.2017 17:43:46

Bu haber 6406 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.592

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri