(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UZUN MEHMET’TE KONUŞTU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, teröre diz çöktürtmek ve bazı batı ülkelerine karşı birleşmek için, 16 Nisan’da ‘evet’ denmesi gerektiğini bildirdi.
Ak Parti Ereğli Seçim Koordinasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uysal, referandum çalışması kapsamında gittiği Uzun Mehmet mahallesinde yaptığı konuşmada, ‘başbakan’ ve ‘cumhurbaşkanlığı’ makamlarını işaret ederek, bu durumu çift başlılığa benzetti. Güçlü hükümetin güçlü iradeye sahip olması gerektiğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
“Kısa hükümet dönemlerinde ülkemiz ileri adım atamadı. Bu dönemler kısa ve karanlık dönemlerdi. Koalisyonlardan kurtularak, kazanımlarımızı kaybetmemek ve çift başlılıktan kurtulmak için bu sistem gerekli. Ülkemizde bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla bir gecede neler yaşadığımız ortada. Siyasi krizler olmasın diye, çift başlılıktan kurtulmamız lazım.
Yakın zamanda, 7 Haziran seçimlerinde görüldü. Yüzde 40’ın üzerinde oy almış AK Parti tek başına iktidar olamadı ve hükümet kurulamadı. Ardından milletimiz 1 Kasım seçimlerinde ‘Eyvah, ülkem yine koalisyonlara kalacak, yine istikrarsızlık gelecek, bunun bedelini de ben ödeyeceğim, ülkem, vatanım elden gidiyor, ben tekrar tek başına hükümet istiyorum’ dedi ve 1 Kasım seçimlerinde tek başına hükümeti iktidara getirdi. Dışarı çıktık, grip olduk eve döndük, biz nezle olmak istemiyoruz artık.
Dünyada bir dalga oluyor, bütün milletimizi vuruyor. Koalisyonlar bize hiçbir şey kazandırmıyor. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bunu ortadan kaldırıyor. Millet kendi eliyle çift başlılığı ortadan kaldırıyor, güçlü hükümeti, güçlü iradeyi iktidara getiriyor. Onun için bu sisteme ‘evet’ diyoruz.”

 




Bu sayfayı yazdır

29.03.2017 09:44:39

Bu haber 1154 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
29.03.2017 14:47:23
murat sucu diyor ki;

çift başlılık demokrasinin olmazsa olmazıdır.Herkes fikrini beyan edecek tabi,çoğulcu katılım olmazsa olmazıdır demokrasinin..Bu memleketi 15 yıldır tek parti ve tek kişi yönetiyor,ne haldeyiz ortada insanları kandırmayın başaknım..






Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.713

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri