(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SORULARI ALDI; BİR BİR YANITLADI!

EREĞLİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Feruk Çaturoğlu, “16 Nisan’da yapılacak referandumu halkımıza anlatmak için belde, köy ve mahallelerdeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çaturoğlu, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, Salı günleri yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programının bu haftaki konuğuydu.

 Yaklaşık birbuçuk saat süren canlı yayınlanan programda Gazeteci kapan’ın sorularını yanıtlayan Çaturoğlu, adına “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” dedikleri sistemin, 16 Nisan’da evet oyu ile sonuçlanmasının ülkede istikrarın sürmesine vesile olacağını söyledi.

Maddeler arasında yer alan ‘seçilme yaşının 18’e indirilmesinin’ CHP tarafından, ‘gençleri küçük görme’ olarak değerlendiren Çaturoğlu, “gençlerimizin milletvekili olmasında ne sakınca var ki? Neden küçümseniyor anlamış değiliz” diye konuştu.

Milletvekili sayısının 550’den 600 çıkarılmak istenmesinin, muhalif kanatta ‘MHP’ye 50 milletvekili yeri açılıyor’ şeklinde yorumlanıyor sorusunu yanıtlayan Çaturoğlu, şöyle dedi:

“Yok böyle bir şey. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 600 milletvekili vardı, ilerleyen sürelerde bu rakam 450 düştü, daha sonra 550’ye çıkarıldı. Bir çok ülke nüfusuna ve milletvekili sayısına bakıldığında Türkiye nüfusuna oranla 1000 milletvekili olmalı. Burada bir ihtiyaç hasıl olmuştur.”

Çaturoğlu, evet çıkması halinde 2019’da yürürlüğe girecek olan yeni sistemde, Cumhurbaşkanına sağlanacak yetkilerin yerinde ve gerekli olduğunu savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir kere Sıkıyönetim denilen durum tamamen kalkıyor, gerek görüldüğünde Olağanüstü hal (OHAL) uygulamaları yapılabilecek. Şu anda da OHAL uygulaması var ama biz burada hissetmiyoruz, nerede ihtiyaç varsa orada uygulanıyor. Cumhurbaşkanımızın, şehirleri birleştirerek eyaletleşmeye gidileceğine yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Zira, Ülkemizin üniter Devlet yapısının bozulmaması, tek vatan, Tek millet, tek, bayrak, tek toprak anlayışından ödün vermemiz mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı üst düzey atamalar bellidir. Alt düzeydeki atamalara karışmaz. Zira, örneğin İlçe Milli Eğitim Müdürü atamasını ilgili bakanlık yapacaktır. Başkan Yardımcısı konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımız net konuşmaktadır, en fazla 3-4 olacaktır.

Meclis’in Cumhurbaşkanı tarafından fesih edileceği diye bir durum da söz konusu değildir. Zira Meclis’in de erken seçim kararı alma gibi bir durumu söz konusudur.”

CUMHURBAŞKANI 3. DÖNEM SEÇİLEBİLİR Mİ?

Kapan’ın, ‘hayır’ kanadında, Cumhurbaşkanının 2 dönem görev süresini, ‘seçildiği ikinci döneminin sonuna bir yıl kala ülkeyi erken seçime götürmesi durumunda yeniden aday olabileceği, böylece bir 5 yıl daha görev alabileceği’ şeklindeki iddialarını da yanıtlayan Çaturoğlu, böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanının seçilebilme süresi 2 dönemle sınırlıdır” şeklinde konuştu.

Kapan’ın, “ancak, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu da bir konuşmasında, böyle bir durumda yeniden aday olabileceği yönünde söylemde bulunmuştu” hatırlatması üzerine, “öyle bir şey yok, doğru değil. Doğrusu benim dediğim gibi” diye yanıtladı.

Çaturoğlu, “Cumhurbaşkanı adayının 40 yaş üzeri ve yüksek okul mezunu olma” şartına karşılık, “Başkan yardımcıları için ilk okul mezunu ve 18 yaşının doldurmuş olmanın yeterliliği” yönündeki soruya yanıtı ise “Yani, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak kişiler, bilgi birikimi üst seviyede kişiler olacaktır. Kimse bunun dışında bir şey düşünmesin” şeklinde oldu.

Bütçenin Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak olmasını ‘normal ve doğru’ bulan Çaturoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 13 üyesinden 7’sinin de Meclis tarafından atanacağını dile getirdi. Çaturoğlu, Cumhurbaşkanının ‘partili’ olmasında da bir sakınca bulunmadığını, bugün Başbakan’ın da, Belediye Başkanlarının da partili olduğunu, ancak seçildikten sonra parti rozetlerini bırakarak halka hizmet için çalıştıklarını kaydetti.

Ülkenin geçmiş yıllarda koalisyonlarla yönetilmesinin büyük sıkıntılar yarattığını, Başbakanlar ile Cumhurbaşkanları arasında üst düzeyde görüş ayrılıkları yaşandığını hatırlatan Çaturoğlu, “dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, çok kızdığı bir sırada Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i pencereden aşağıya atmak istediği hep konuşulur. Bülent Ecevit Başbakanlığındaki koalisyon döneminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Anayasa kitapçığını fırlatmasının ertesi gün ülkede nelere mal olduğunu iyi biliyoruz. Daha bir çok örnek var. O nedenle, yönetimde tek başlılık istikrar getirecektir. Biz de bunları halkımıza anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Program yapımcısı Gazeteci Fikri Kapan’ın, ‘hayır’ diyenleri FETÖ/PKK gibi terör örgütleri ile bir tuttukları yönündeki soru üzerine Çaturoğlu, “orada bir yanlış anlama var. Bunu halkımız için söylemedik” şeklinde konuştu.

Ülkenin 15 Temmuz’da yaşadıklarının unutulmadığını ve unutulmayacağına değinen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 18 Maddelik anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da oylanması ve evetle sonuçlanması halinde, bir daha böyle darbelerin ve kalkışmaların yaşanmayacağını iddia etti.




Bu sayfayı yazdır

28.03.2017 22:16:11

Bu haber 1506 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
31.03.2017 01:43:02
Vatandaş diyor ki;

HAYIR diyecek olanları,TERÖRİST olarak tanımlayan yoldan geçen vatandaşmı söyledi acaba?Ondan sonra halkımız için söylenmedi diye kıvırıyorlar,bu halk aptal değil,kimsede aptal yerine koymaya kalkmasın. Yalanın KUYRUKLUSU diye buna denir. Bunun için yürekli insanların geleceğini düşünerek 16-Nisan 2017 de HAYIR oyu kullanmalarını rica ediyorum.SAYGILARIMLA.




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.023.086

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri