(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRCİ, MÜCADELEYİ ANLATTI

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası’nca (GMİS), “Taban Eğitim Semineri” düzenlendiği bildirildi.
GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikayabağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Amasra, Merkez ve MTA şubelerindeki seminerlerin tamamlanmasının ardından, Ankara Kızılcahamam’da Hattat Enerji Amasra Kömür İşletmesi işçilerini kapsayan seminerin tamamlandı.
GMİS Genel Başkan Ahmet Demirci, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) çalışan maden işçilerini kapsayan Taban Eğitim Seminerlerinin hazırlanmasında rahatsızlığına rağmen büyük özveri ile emeği geçen ve yeni yılın ilk günü yaşamını yitiren Genel Sekreter Hakkı Arslan’ı zamansız kaybetmenin acısı ile semineri gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye uzun zamandır, özellikle 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bu yana sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Komşularımızdaki savaşlar ve ordumuzun sınır ötesi harekatıyla başlayan bu süreç şimdi bazı Avrupa ülkelerine de sıçrama noktasına geldi. Olağanüstü şartlarda yönetilen Türkiyemizin gündeminde ise 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa referandumu var. Türkiye’nin birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde referandumu tartışıyoruz. Oysa Türkiye, yüzde 12.7 ile son yılların en yüksek işsizlik oranıyla karşı karşıya. Genç nüfus açısından bakıldığında bu oran yüzde 20’yi geçiyor. Avrupa’da başlayan ekonomik sıkıntıların bu yıl bizim gibi ülkeleri derinden etkileyeceği biliniyor. Nitekim Başbakanımız daha yılın başında bu yılı tasarruf yılı olarak ilan etti, kısa bir süre önce istihdam seferberliği başlattı. Böylesi sıkıntılı bir süreçte Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan madencilik sektöründe ve yeraltı taşkömürü işletmeciliğinde bizler de kendi sorunlarımıza çözüm yolları arıyoruz. Kendi doğal kaynaklarımızı arayan Maden Tetkik Arama Kurumu’nun daha da güçlendirilmesi için mücadele ediyoruz.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI
2012 yılından bu yana örgütlü olduğumuz Hattat Enerji ve Maden Anonim Şirketi işyerimizde 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 10 Mart’ta başladık.  27 Mart’ta yani Pazartesi günü görüşmelere devam edeceğiz. Yasal olarak sözleşme süremiz 6 Mayıs’ta sona erecek.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan yaklaşık 8 bin arkadaşımızı kapsayan 27. Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmelerine de başladık.
MTA’da 17 dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 29 Mart’ta Ankara’da başlayacağız.
Genel Maden İşçileri Sendikası, 70 yıllık resmi tarihi ve 170 yılı bulan mücadele tarihiyle bütün bu sorunları çözecek tecrübeye sahiptir.
Genel Maden İşçileri Sendikası, sadece TTK, MTA ve özel sektörlerdeki üyeleriyle değil; ailesi, yakınları, onbinlerce emeklisi, Bartın, Karabük ve Zonguldak halkıyla bütünleşmiş büyük bir camiadır.
Bu eğitim semineri, bu dönem yaptığımız 8. Taban eğitim seminerimiz.
Diğer 7 bölgemizde seminerlerimizi tamamladık ve fırsat buldukça, imkanlarımız el verdikçe tüm arkadaşlarımızı kapsayacak şekilde seminerlere devam edeceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

27.03.2017 18:12:38

Bu haber 1586 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.579

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
418 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri