(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ VEKİL; IRAK, LİBYA, SURİYE’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

ÇAYCUMA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 16 Nisan’da referandumunda neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini, gittiği köylerde anlattığını bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar ile birlikte Zonguldak Merkez ve Kilimli’de, “Hayır” çalışmalarına katıldığını, akşam programında ise Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Sandallar ve Hacıibadi köylerini ziyaret ettiğini belirtti.
Turpcu, burada yaptığı konuşmada, getirilmek istenen sistemin dünyada bir eşinin daha olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:
“Getirilmek istenen, dünyada bir benzeri dahi olmayan bu ucube, tek adam rejimi; yasama, yürütme ve yargıyı tek kişinin elinde toplayarak egemenliğin kullanımını şahsileştirecektir.  Yapılmak istenen, hükümet sistemi değişikliği değildir, bir rejim değişikliğidir. 140 yıllık deneyimimiz olan parlamenter sistem ortadan kaldırılarak, rejimin değiştirilmesi amaçlanmaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, egemenliğin Saray’dan alınıp millete ve onun seçtiği Meclis’e verdi.
Şimdi egemenlik Meclis’ten alınıp, tek kişiye geri verilmeye çalışılıyor. Ülkemizi çevreleyen coğrafyadaki tek adam rejimlerinin ülkelerini hangi felaketlere sürükledikleri ortadadır. Tek kişi tarafından yönetilip, iyi durumda olan bir tane bile ülke yoktur. Irak, Libya, Suriye bugün ne halde? Tek kişinin aldığı kararların hatalı olma olasılığı çok yüksektir, hızlı alınan kararlar her zaman doğru kararlar değildir.
Bu sistem adaletin olmadığı, şahsileştiği ve siyasallaştığı bir yargı sistemi yaratır. Bununla birlikte işlevi olmayan bir Meclis yaratır. Böyle bir devlet düzeni olmaz. Halka anlatılmayan, tuzak maddelerle dolu, tek adam Anayasasına hayır diyelim, sandığa atılacak her ‘hayır’, ülkemizin ve vatandaşlarımızın hayrına olacaktır.”  




Bu sayfayı yazdır

24.03.2017 11:25:55

Bu haber 1299 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
24.03.2017 14:26:34
Ali Suat Eser diyor ki;

onları kıskanıyor olmalılar...
24.03.2017 12:22:51
Salih diyor ki;

Tabi Evet konu olunca ileri sürdü iddia etti, hayır ve Turpçu söz konusu olunca dedi belirtti. Size de tarafsız gazeteci diyorlar işte..




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.235

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri