(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UYSAL’I, ÇATUROĞLU’NA ŞİKAYET ETTİ!

ŞENTÜRK:
“ilçede bulunan engelliler olarak, Hüseyin Uysal’a oy vermemize rağmen, şuan için resmen dumura uğramış durumdayız.”

EREĞLİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Fizik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Ereğli Belediyesi’nin, engelli bireylerin bazı beklentilerine karşılık vermediğini ileri sürdü.

Şentürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun, derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hayvan barınağına ait araçlar ile hafta sonları taşıma yapıldığını söyledi.

Engellilerin ise, Engelli Koordinasyon Merkezi’ndeki ‘engelli taşıma aracı’ ile  taşınmadığını öne süren Şentürk şöyle dedi:

DUMURA UĞRAMIŞ DURUMDAYIZ
“Sizin, milletvekili olmadan önce, Alaplı Belediye Başkanlığı döneminizde, çok büyük katlılarınızı gördük. Bugün, Ereğli Belediyesi’nden görmediğimiz katkıyı vakti ile sizin Alaplı Belediyesi’nden gördük. Daha önceki referandum sürecinde, engellilere pozitif ayrımcılık tanıdığı için ‘evet’ oyu vermiştik, yine aynı yönde hareket etmeyi düşünüyoruz. Fakat geçtiğimiz yerel seçimlerde, ilçede bulunan engelliler olarak, Hüseyin Uysal’a oy vermemize rağmen, şuan için resmen dumura uğramış durumdayız. Burada bulunan arkadaşlarımın tamamı yaralıdır. Biz, belki çok şeyler hayal ederek beklentiyi yüksek tuttuk. Ama normal değerlerde düşündüğümüz zaman, talep ettiğimiz şeylerin, aslında çok da afaki şeyler olmadığını, makul şeyler olduğunu biliyoruz.”

‘HAYVAN ARAÇLARI’ ÇALIŞIYOR, ‘ENGELİ ARACI’
ÇALIŞMIYOR 
İDDİASI
Milletvekili Çaturoğlu’na ‘büyük kapı’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin vekili’ diye hitap eden Şentürk, yaşadıkları sıkıntıları ise şu sözlerle aktardı:
“Ereğli Beledi Plajı’nda denize giremiyoruz. Ereğli Belediyesi’nin piknik alanlarından istifade edemiyoruz. Ereğli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelli taşıma araçları var, kullanamıyoruz.
İlerimizde, hayvan barınağı var. Belediye, kedi ve köpeklere hizmet veriyor. Hayvanlara hizmet veren araçlar, Cumartesi ve Pazar günleri çalışıyor. Ama engellilere hizmet veren taşıma aracı, hafta sonları kapalı, hizmet vermiyor. Biz sahile inemiyoruz. Bu şehirde artık bunlar konuşulmamadır. Bunların çözülmesi lazım. Bunları, belediyeye söylememize rağmen, halledileceği söylendi. Seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Bu konu bizim, tahammül sınırlarımızı zorlayan bir süreç oldu. Önümüzde bir referandum var, bu referandumda yine üzerimize düşeni yapacağız. Ama bu muameleye layık değiliz.
Sizden, belediye adına rica ediyoruz. Bu şehirde, engelliler için imkanları var, araçları var, adamları var. Un, yağ, şeker var ama ortada helva yok.”

ÇATUROĞLU: KEŞKE BAŞKANDA ARAMIZDA OLSAYDI
Milletvekili Faruk Çaturoğlu da, 16 Nisan referandumunda desteklerini istemek için geldiği Fiziksel Engelliler Derneği’nde, iletilen sıkıntıları not aldığını belirterek şunları kaydetti:
“Bazı sıkıntılar, buradaki yerel yönetimi ilgilendiriyor. Bugün, keşke sayın başkanda aramızda olsaydı, şu şikayetleri dinleseydi ve beraber mütalaasını yapsaydık. Ama ben notlarımı aldım. Bu notları, kendisi ile paylaşacağım. Çünkü bu aynı zamanda, engelliye yapılacak yatırım, hem dünyamızı hem de ahretimizi mamül edecek bir harekettir. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız, kimsenin endişesi olmasın.”
Çaturoğlu, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise referandumda neden ‘evet’ diyeceklerini anlattı, kendisini dinleyen engeli vatandaşlardan destek istedi.




Bu sayfayı yazdır

23.03.2017 15:46:32

Bu haber 5703 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (10)
24.03.2017 14:55:37
Genco Danyıldız diyor ki;

Umamadığın taş baş yararmış Uysallarda sözünde durmazmış
24.03.2017 13:13:09
Engin diyor ki;

Günaydın!!!
24.03.2017 12:47:08
VELİ TORUL diyor ki;

kimi kime şikayet etmiş heygidi yey bunlar aynı tavanın cıkar balıkları zaten
24.03.2017 09:11:44
vatandaş diyor ki;

Yaa bırak bu işleri Şentürk,ne istediniz de almadınız belediyeden,yanındaki insanları da günaha sokma.Yabışdın o koltuğa..
24.03.2017 07:36:39
Tarık diyor ki;

Bu adam kıymet bilmez. Engelli için 3 istiyor alıyorsa kendi için 10 ister. Artık yeter engelinin sırtından geçinmeyi bırak
23.03.2017 23:02:07
Cem diyor ki;

Hay ağzına sağlık Ahmet kardeş adam.istemeye gelmiş dünyaya sokakta dilenenler den beter
23.03.2017 21:26:28
samet diyor ki;

Sayın şentürk e soruyorum o bulundugunuz yer engelliler dernegımı AKP ye bağlı bir dernekmi gecen referandum evet dedik şimdide diyeceğiz demek ne oluyor siz insanlara yardım edip AKP te oymu topluyosun anlamadım Zaten derneğin engelli aracı var siz il il gezip facebookta paylaşım yapacagınıza aracı bırakında engelli arkadaşlara hizmet etsin
23.03.2017 19:27:55
ereğli li diyor ki;

olmadı ismail bey.Ne istedinde vermedi belediye.haksızlık etme
23.03.2017 18:10:29
Cem. diyor ki;

Ya yeter senin yüzünden diğer engelli arkadaşlar mağdur oluyor adamların sırtından in artik
23.03.2017 16:26:43
Ahmet diyor ki;

Gazeteci arkadaşımız Şentürk e söyleyin bakalım belediyeden ne istemişte alamamış ?




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.469

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
418 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri