(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TURPCU: HAYIR DEMEZSEK

ZONGULDAK

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, gittiği köylerde neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlattığını bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, Çaycuma’nın Taşcılı, Kalafatlı, Kadıoğlu köylerini ziyaret ettiğini, 16 Nisan`da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunun içeriğini anlattığını belirtti.
AK Parti’nin 15 yıldır hükümet olduğunu, şimdi ise ‘tek adam’ olmak istediklerini belirten Turpcu, şöyle dedi:
“Şimdi 'tek başına iktidar yetmedi, bana tek adamlığı verin' diyorlar. Orada durun demek zorundayız. Halka hizmet edeceklerine sürekli halktan istekte bulunuyorlar. Burada `hayır` demezsek, bu isteklerin sonu asla gelmeyecektir. Sınırsız yetkili tek adamın olduğu yerde `güçlü bir ülke` olmaz, `güçlü bir tek adam` olur ve onun ağzından her çıkana uyan kulları olur.
Mustafa Kemal Atatürk, neden büyük bir lider? Egemenliği tek kişiden alıp, halka verdiği için. Bugün egemenliği halktan alıp tekrar tek kişiye vermek için, tek adama sınırsız yetkiler vermek için uğraşılıyor.
Evet çıkması halinde, ülkenin yeni gündemi şimdiden belli. `Eyalet sistemi.’ Getirilen bu değişiklik başkan olacak kişiye, Eyalet kurma yetkisi veriyor. Sınırlarımızda yaşanan gelişmelere baktığımızda bunun ne kadar tehlikeli olduğunu hepimiz açıkça görüyoruz.

AKP’NİN İKTİDARA GELDİĞİ DÖNEMDE TERÖR SIFIRDI
Terör bitecek diye oy istiyorlar. AKP’nin iktidara geldiği dönemde terör zaten sıfıra indirilmişti. Peki sonra ne oldu? İhmaller yüzünden terör yeniden palazlanmaya başladı. Bununla kalmadı, terörle mücadele edeceklerine, çözüm süreci diye bir şey icat ettiler ve teröristlerle pazarlığa oturdular. Peki bu pazarlık sonunda ne oldu? Teröristler bu süreçte, Güneydoğuyu cephaneliğe çevirirken AKP Valilere göz yumun emri verdi. Sonra ne oldu? Bunların yaptığı hataları kahraman güvenlik kuvvetlerimiz şehitler vererek temizledi. 15 yıl boyunca ellerinde her türlü imkan olmasına rağmenterörü bitirememiş, aksine palazlanmasına ve şehirlere yayılmasına sebep olmuş olanlar, kendi dönemlerinde palazlanan terörü bitirmeyi referandum malzemesi olarak kullanıyorlar.
Bir başka konu 'Güçlü Türkiye' diyerek insanları kandırmaya çalışan bir AKP var. Nasıl olacak diye soranlara, `koalisyon olmayacak, kavga olmayacak` diye cevap veriyorlar. 15 senedir tek başına iktidarsınız zaten, hangi koalisyonu yaşadınız? Ülkede şuan Sayın Erdoğan ile Sayın Yıldırım’ın koalisyonu mu var? 15 yılda hangi çift başlılık problemiyle karşı karşıya kaldınız? Anayasa değişikliğinin içeriği anlatamayınca, içi boş kavramlara sığındılar.

BU BİR TEK ADAM ANAYASASIDIR
Bu ülke AKP`nin deneme tahtası değil. Dünyada benzeri olmayan,  hiç bir ülkenin tecrübe etmediği bir sistemi ülkemize getirmeye çalışıyorlar. Bu bir tek adam anayasasıdır.
Başbakanlık makamını feshetmek için üstün bir gayret sarf eden bir Başbakan olarak tarihe geçen Sayın Binali Yıldırım `iki kaptan gemiyi batırır, tek kaptan lazım` diyor. Gemi batıyorsa bu, kaptan sayısıyla değil, kaptanların yetersizliği veya görev, sorumluluklarına uymamasıyla ilgilidir. Yine de kendilerine uçaklarda, otobüslerde, gemilerde hiçbir zaman tek kaptan olmadığını hatırlatalım, bunların hepsinde en az iki kaptan vardır. 16 Nisan`da ülke geri dönüşü olmayan bir yola girsin mi girmesin mi? bu soruyu oylayacağız. Ülkenin uzun yıllar sürecek belirsizlik dönemine girmemesi için, çocuklarınızın, kendinizin ve ülkenin geleceği için Hayır`da buluşalım.”




Bu sayfayı yazdır

22.03.2017 17:36:12

Bu haber 1140 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
22.03.2017 23:33:42
ereğlii diyor ki;

turpcu siz değilmiydiniz hdp ile seçim ittifakı yapıp beraber iyi salladık diyenler, her terörist cenazesinde millet vekilleriniz cirit atıyor, tek adamdan bahsediyorsunuz inönü değilmiydi Atatürkün paralardan resmini kaldırıp kendi resmini bastıran,sizin zihniyet değilmiydi devrim arabasını sabote eden daha yazayım mı geçmişinizi önce tarihinizi öğrenin bence genel başkanın okumadığı gibi sizde okumamışsınızmaddeleri bu halk herzaman içinden lider çıkarır rahmetli Mendereste chp nin içinden çıkmıştı sadece hatırlatma. 15 temmuzda yüz kişinin 50 akp li 50 kişiside ihtilallerden bu ülkenin nekadar geri kaldığını bilenlerdi. acaba korkunuz sandıkta kalmak mı




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.769

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri