(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZKAN, EREĞLİ’DE ANLATTI

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine, 16 Nisan’da gerçekleşecek yeni Anayasa oylaması çalışması kapsamında gelen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘neden hayır denmesi’ gerektiğini anlattı.

Özkan, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı dış kısmında yaptığı konuşmada, referandum sürecinin ilginç noktalara geldiğini söyledi. ‘Evet’ isteyen bazı siyasilerin, Cumhuriyet’i yıkmak istediklerini belirten Özkan, “bu evet-hayır meselesi çok ilginç bir noktaya geldi. Ne diyorlar, evet deyin kurtulun. Evet deyin neden kurtulun? Evet deyin Cumhuriyetten kurtulun, evet deyin cumhuriyetten kurtulun, evet deyin insan gibi yaşamaktan kurtulun. Size soruyorum, insan gibi yaşamak, çağdaş bir Türkiye’de yaşamak, cumhuriyetlerin nimetinden yararlanmak, demokrasiyle yaşamak bizim hakkımız değil mi? Hakkımız. O zaman zulme hayır, zorbaya hayır, zalime hayır diyeceğiz” dedi.
“VALLAHİ YALAN”
Getirilmek istenen sistem ile hukukun son bulacağını öne süren Özkan, şöyle dedi:
“Bakın dört kişiyi Cumhurbaşkanı atıyor. Bu değişiklik hemen yürürlüğe giriyor. Nedense tüm değişiklikler 2019’a kalıyor, bu hemen yürürlüğe giriyor. Dört HSYK üyesini seçilmiş başkan olarak arkadaş atayacak. Altı kişiyi çoğunluk partisinin lideri olarak kendisi atayacak, iki kişiyi de adalet bakanlığı atayacak. ‘Yok böyle bir şey’ diyor. Recep olarak dört kişiyi atıyorsun, Tayyip olarak altı kişiyi atıyorsun, Erdoğan olarak iki kişiyi atıyorsun. Ben bunları atamadım diyorsun. Yalan, vallahi yalan. Yargıçları savcıları siyasetçiye atatırsan, ister ben, ister vekillerim, ister başkası olsun, atattığında artık avukat aramana gerek yok. Ne yapacağız, ilçe başkanının, il başkanının peşinde koşacağız. Ne için. Adalet için. Biz buna izin vermeyeceğiz, adalet istemeye, barış istemeye devam edeceğiz. Hayır diyeceğiz. Niçin hayır diyeceğiz? Çocuklarımız adalet dilenmesin diye, çocuklarımızın adaletin hakkı olduğunu bileceğiz.”

PARTİLİ YARGIÇ SÖYLEMİ!
Özkan, tek adamın, her şeye karar verdiği bir sisteme asla izin vermeyeceklerini ifade ettiği konuşmasını, şu sözlerle sürdürdü:
“Partili yargıç ister misiniz? Bir adamın affa, bütün memurların atanmasına, her şeye karar vermesini ister misiniz? İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en büyük bakanlık. TC Güvenlik Bakanlığı diye bir tabela asıyor, içinde çalışan herkesi dışarı çıkarıyor, hepsi boşta kalıyor, yerine getirip gençlik kollarını koyabilir. Böyle bir adama evet diyecek misiniz? Bu hayırları çoğaltmanın bir yolu var. Korkuyorum diyorlar, korkmayın Cumhuriyet var, korkmasın biz varız. Özgürlük, adalet barış isteyeceğiz, korkmadan isteyeceğiz ve zalimin yüzüne baka baka yalan söylüyorsun diyerek herkese cesaret şırınga edeceğiz. Bugünden 16’sına bir ay var. Ne kadar gittiysek iki katına gideceğiz, kaç kişiye sesimizi duyurduksa iki katına duyuracağız. Ama sevda ile yapacağız, sarılacağız, kucaklaşacağız, birlik beraberliğimizi bozmadan.
Evet veren de bizden. Bu tuzağı kuranlarla, halkı evet vermeye zorlayanlarla halkı birbirinden ayırın. Zalim ile mazlumu ayırın. Güzel ve çirkini ayırın. Yoksa bizim yaşamamızın bir kıymeti kalır mı? İnancımızla, imanımızla yollara düşeceğiz.

SORDU: “BU ZİLLETE EVET DİYECEK MİSİN”
AK Parti iktidarında, yaşanan borçlanmaları aktaran Tuncay Özkan, 2002’de toplam borcun 366 milyar, bugün ise 2 trilyon 953 milyar lira olduğunu söyledi. Borcu, iktidarın yaptığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
“Bu borcu bunlar yaptı. Borç sizin sırtınızda. Bu düzenin devamına evet mi diyeceksiniz. Yabancıya 2002-2016 arasında 124 milyar 3 milyon dolar. Hane halkı borcu neymiş, 2002’de 6,2 milyar lira imiş. 2016’da 433,8 milyar lira. Şimdi size soruyorum. Zonguldak’a bir şey yaptılar mı? Madenler boş değil mi? Sibirya’dan kömür getirmiyorlar mı? Pahalıya satmıyorlar mı? Filtre takmayıp hepinizi kanser etmiyorlar mı? Zonguldaklılara soruyorum, sen bu zillete evet diyecek misin? Gazanız mübarek olsun.”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da, 16 Nisan’a az bir süre kaldığını, bundan sonraki çalışmalarda AK Parti seçmeni ile konuşulması gerektiğini belirterek, “bundan sonra, kendi aramızda değil de AK Parti seçmeni ile çalışmamız lazım. Kendi aramızdaki toplantılara ara vererek AK Parti seçmenine gidip onları ikna edelim” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise konuşmak yerine çalışılması gerektiğini anlatarak, “Evet verecek insanları dışlamayım, ötekileştirmeyelim. Onlara kızmayalım. Sadece, referandumun ne getirdiğini anlatmaya çalışalım” diye konuştu.

Vekillerin konuşmasını, çok sayıda partili dinledi.

 




Bu sayfayı yazdır

21.03.2017 16:20:41

Bu haber 1593 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
21.03.2017 21:07:05
Altan Yontan diyor ki;

Teşekkürler Sayın Tuncay ÖZKAN, Ağzına,nefesine sağlık ve geleceğimiz için yüzbinkere HAYIR,HAYIR,HAYIR diyorum.






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.508

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri