(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O SÖYLEME YANIT VERDİ

DEVREK/ÇAYCUMA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Çok net söylüyorum. CHP’yi teröristlerle birlikte göstermeye çalışmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Gerek PKK’ya gerekse FETÖ’ye kimlerin yardım ve yataklık ederek bu günlere getirdiği ortadadır” dedi.
Turpcu, Zonguldak’ın Devrek ve Çaycuma ilçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerde yaptığı ziyaretlerde, 18 Maddelik anayasa değişikliğine ilişkin referandumda halkı ‘hayır’ demeye davet etti.
AKP Milletvekillerinin ve yöneticilerinin, referandum süresince yaptıkları konuşmalarda CHP’yi teröristlerle birlikte göstermeye çalıştıklarını ileri süren Turpcu, şunları kaydetti:
“AKP Milletvekillerinin ve Yöneticilerinin, aynen bizim yaptığımız gibi bu süreçte çıkıp halka Anayasa’nın içeriğini anlatmalarını bekliyoruz. İçeriği anlatamayınca, savunamayınca, halkı ikna edemeyince tehdit, yalan, iftirayla sandıktan istediklerini çıkarmaya çalışıyorlar. Gittikleri yerlerde vatandaşlara CHP’yi teröristlerle yan yana göstermeye çalışan söylemlerde bulunduklarına dair duyumlar alıyoruz. Çok net söylüyorum. CHP`yi teröristlerle birlikte göstermeye çalışmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır gerek PKK’ya gerekse FETÖ’ye kimlerin yardım ve yataklık ederek bu günlere getirdiği ortadadır.
Madem öyle hatırlatalım, Oslo'da görüşmelerinde CHP’yi PKK’ya şikayet edenler, teröristlere Habur’da davullu zurnalı karşılama yapanlar eski ortaklarını CHP`ye yamamaya çalışıyorlar. Onların Çözüm süreci dedikleri bizim ise ihanet süreci dediğimiz dönemde, Valilere ‘operasyon yapmayın’ emri vererek, PKK’nın silah yığınağı yapmasına izin verdiklerini itiraf eden AKP değil mi? AKP’nin bu politikası yüzünden, kaç askerimiz, şehit oldu, kaç eve ateş düştü, kaç ailemiz şehitlerimizle birlikte yaşarken öldü?

İŞTE TURPCU’NUN SIRALADIĞI SORULAR

 “Dünyada benzeri olmayan,  hiç bir ülkenin tecrübe etmediği bir sistemi ülkemize getirmeye çalışıyorlar. Getirmeye çalıştıkları sistemle yönetilen bir tane ülke varsa çıkıp örnek göstersinler. Türkiye’nin en önde gelen Anayasa Hukukçuları `Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi` diye bir kavramın dünya literatüründe olmadığını söylüyorlar. 

-Terörist başının adını sempatik göstermek için ‘İmralı’ koyan, kendi toprağımızdaki bir adayı terörist başıyla özdeşleştiren kişilerden bahsediyoruz!

-Terörist başından gelen mektupları büyük bir heyecanla bekleyen, bunu Diyarbakır Meydanı’nda okutan, bunu canlı olarak yandaş medyaya ‘Gözler Diyarbakır’da, İmralı’nın mesajı Türkçe ve Kürtçe Okunacak’ başlığıyla yayınlatan AKP değil mi?

-Bu ülkenin vatansever ve vasıflı askerleri, kumpaslarla hapse atılıp, yerlerine FETÖ’cüler yerleştirilirken, Ergenekon`un savcısı olduğunu ilan eden AKP değil mi?

-AKP Kongresi’nde, Türkiye’nin topraklarında gözü olan, Barzani’ye, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ diye slogan attıran bunlar değil mi? ‘Evetçi Barzani’nin resmi sayfasındaki haritaya baksınlar ne demek istediğimizi daha iyi anlarlar! Barzani’yi karşılarken sözde Kürdistan bayrağını göndere çeken AKP değil mi?

-Bizler FETÖ derken, ‘Hoca efendiyle böyle konuşamazsınız, bu ülkenin yetiştirdiği bir değerdir!’ diyen, FETÖ adına paralar bastıran, her fırsatta sevgi-saygı-selam gönderen, ne istedilerse vererek FETÖ’yü darbe yapmaya yeltenecek güce ulaştıran AKP değil mi?

-2010 Anayasa Referandumunda, ‘imkan olsa mezardakileri kaldırarak evet oyu verdirilmeli’ diyen FETÖ’yle işbirliği yapan AKP değil mi?

-Teröristlerle masaya oturanlar, bir diğer teröristle Anayasa yapanlar şimdi bütün bunları zamanında en sert biçimde eleştiren CHP’yi teröristlerle birlikte davranmakla suçluyor.

PKK’yı semirten, FETÖ’yü darbe yapmaya yeltenecek duruma getiren AKP değil mi? Bütün bunları tek başına iktidarında yaptılar.  AKP’nin sicili bu. Biz bu kepazelikleri, rezaletleri, unutmadığımız ve kabul etmediğimiz için Hayır diyoruz!”




Bu sayfayı yazdır

20.03.2017 11:56:41

Bu haber 1772 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.090.210

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
199 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1464 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri