(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BÜYÜK ANADOLU’DA KONUŞTU

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, "Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi" konulu konferans düzenlendi.
Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel Salonu’nda Ensar Vakfı Ereğli Şubesince düzenlenen toplantıda Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye’de koalisyonlarla kurulan hükümetler döneminde sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Biz biraz da koalisyonları götürmede zorlanan bir ülkeyiz, zorlanıyoruz. Duygusal bir milletiz” dedi.

AK PARTİ- MHP PROJESİ DEĞİL
Kuzu, AK Parti ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin savunduğu 18 Maddelik anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan’da gidilecek olan referandumun aynı zamanda ‘Türkiye’nin Kurtuluş Reçetesi’ olarak gördüklerini savunan Kuzu, şunları söyledi:
"Bilesiniz ki gelecek nesiller bizi mezarda yatırmaz, ‘neden hayır verdin, bak memleket bu hale geldi’ diye sürekli gelir sizi orada rahatsız eder. Bu, AK Parti, MHP projesi değil, sonuç olarak Milli bir meseledir. İki partinin uzmanları bir araya geldik, biz de içinde olduk, bu işi kurtardık belki ama bizi aşa boyutu var. Kaldı ki bu bizimle başlamış bir hareket de değil.”

DUYGUSAL BİR MİLLETİZ
Konuşmasında, geçmişte kurulan hükümetler ve dönemin liderlerini çok iyi tanıdığını, onların da ‘Başkanlık Sistemini’ istediklerini ancak bu ihtiyacın, genellikle hükümetlerin zayıf kaldığı dönemlerde gördüklerini anlatan Kuzu, şöyle dedi:
“Bugünkü bizim ekip gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve siyasiler en güçlü olduğumuz zaman bu modeli istiyoruz. 40 yıldır bu işin arkasından koşuyorum. Bu model sayesinde koalisyonlara ömür billah paydos. Bu getirdiğimiz model kuvvetler ayrımının alasını getiriyor. Bundan böyle iki başlılığa paydos. İki kişinin olduğu yerde hır çıkıyor. Biz biraz da koalisyonları götürmede zorlanan bir ülkeyiz, zorlanıyoruz. Duygusal bir milletiz. Bu iş, bölgede dirayetli, hakikaten tuttuğunu koparan, sözü geçen liderlerle yürür. Başka türlü yürümez.

DEMİREL ÇİLLERİ BALKONDAN ATIYORMUŞ!!!
Kuzu, geçmiş hükümetlerde, başbakanlar ile cumhurbaşkanları arasında yaşanan bazı tartışmaları ilginç anekdotlarla aktararak, “Demirel, Çiller'i 5'nci kattan aşağıya atıyormuş Bakan oradaymış da kızı kurtarmış, yoksa kız gidiyormuş, son anda kurtarmış. Ecevit ile Sezer'in kavgalarına bakın. Bizim dönemimizde bu kavga pek olmadı, arka planda ufak tefek olmuştur ama kamuoyuna yansımamıştır” diye konuştu.

YASAMA-YÜRÜTME AYRILIĞI
Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yasama ile yürütme hassasiyetlerine ilişkin eleştirilerine de yer veren Kuzu, “Kemal Bey bunları duysun. ‘Bugünkü modelde yasama organı gidiyor geliyor böyle bir model olmayacak' şeklinde bir takım beyanları var. Çarpılır, düzelmez bir daha. Külliyen yalan söylüyor. Bugünkü modelde, yasama ile yürütme iç içe geçmiş vaziyette. Kuvvetler ayrımı yok.
Hükümet hakkında bir bakan düşsün diye gensoru veriliyor. Kim o bakan? bizim bakanımız, arkadaşım, beraber olduğumuz insan. Ben sana uyarak niye düşüreyim bakanımı? Bugünkü modelde kuvvetler ayrımı yok hiçbir denetimde çalışmaz. Bize diyorlar ki, ‘siz gensoruyu kaldırdınız bu modelde, gensoru zaten başkanlıkta olmaz. Bu modelde kuvvetler ayrımı, denge, yasama yok, açık söylüyorum.”

SİYASETÇİ-BÜROKRAT DENGESİ
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, mevcut sistemde bürokratların sıkıntılar yaşattığını ima ederken, şunları söyledi:
"İçimizde bürokratlar var, alınmasınlar. 7 Haziran'da AK Parti tökezledi, bürokratlar telefonlara çıkmamaya başladı. Sebebi şu; ‘sen yolcusun ben hancıyım, bay bay’ diyor. Bir işiniz var, bürokratı arıyorum, yapmamak için elli dereden su getiriyor. Bizim getirdiğimiz modelde siyasetçi ile bürokrat beraber gelecek, beraber gidecek. Bürokrat bizim elimiz kolumuz, onlarsız iş yapamayız.”

TEK ADAMLIK MESELESİ
Kuzu, 18 maddelik yeni anayasa paketinin oylanmasında ‘evet’ çıkması halinde, ülkede ‘tek adamlık’ dönemi başlayacağına yönelik eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:
"Tek kişi yönetimi var ama bu sadece yürütmede var. Burada kocaman bir yasama, yargı var. Tek kişi nasıl olur yasamaya, yürütmeye, yargıya hakimdir? ondan sonra da zaten diktatörlük gelir. Bugün Başbakan istese bunu yapar, Yasama ona bağlı, yürütme elinde, parti elinde. Bugünkü modelde diktatörlük doğmuyor ise bizim modelde hayli hayli doğmaz. Bugün Cumhurbaşkanı çok daha rahat, yetkisi var, sorumluluğu yok. Yeni modelde ise her icraattan tamamen sorumlu, yaptığı işten yargıya gidecek. Her suçundan dolayı da yüce divandan yargılanacak. Böylesine de muazzam bir sorumluluk. Bakan, Bakan yardımcılarına da sorumluluk geliyor.”

Kuzu’nun, katılımcıların sorularını da yanıtladığı programa, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ENSAR Vakfı Ereğli Şube Başkanı Hüseyin Doğru, partililer ile öğrenciler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

19.03.2017 09:57:39

Bu haber 1923 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
19.03.2017 11:09:10
yildiz diyor ki;

Ya ne utanmazlar bunlar hayir dersek torunlar mezarda yatirmaz diyorlar evet verirsek torunlarimiz turkiyeyi terk edecek bunu biliyorlar hele su halilbozkus beye ne demeli fevzi eksi hasan pinarcik hep karede olmak icin oraya buraya donuyorlar utaniyorum




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.146

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
806 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri