(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DUYGU DOLU ANLAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' programında, yaşanan “destanının” anlatıldığı Oratoryo sırasında, pek çok kişi gözyaşlarını tutamadı.
İlçe Kaymakamlığı’nca belirlenen program kapsamında, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi’nce Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
Okul Müdürü Selçuk Altın, kürsü konuşmasında, Çanakkale'de kazanılan zaferin sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmenin dışında, dünya milletlerinin düşünce yapısını da değiştirdiğini anlatan Altın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır” dedi.
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Üsteğmen Çağrı Kıran'ın da, ‘zaferi’ asker gözü ile yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘askeri deha’ olması yanından söz etti.

SÖYLEDİLER, AĞLATTILAR…
Konuşmaların ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin seslendirdiği Türküler, beğeniyle dinlendi. Öğrenci Beyza Nur Çubuk’un “Ağlatan Dağlıca Türküsü” adlı türküyü, asker kostümü giyen Oğuzhan Ergin’in ise bir başka türküyü seslendirmesi, duygu dolu anlara neden oldu.
Öğrencilerin sahneledikleri Oratoryo da, izleyenlere Çanakkale ruhunu adeta yeniden yaşattı. CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve pek çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

ÖDÜL TÖRENİ VE KATILIM
Program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ‘dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.
Törene, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 




Bu sayfayı yazdır

18.03.2017 15:10:12

Bu haber 6240 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.106.375

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
226 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri