(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“BEN BURADAYIM” DEME GÜNÜDÜR

ÇAYCUMA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 16 Nisan’da yapılacak referandumda vatandaşların ‘hayır’ oyu kullanması gerektiğini bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamaya göre, Çaycuma’nı Karapınar ve Perşembe beldelerinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, AK Parti ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından desteklenen 18 Maddelik anayasa değişikliğine ilişkin neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğinin gerekçelerini anlattı.
Karapınar’da vatandaşlarla sohbet eden, Perşembe’de ise Belediyenin 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Turpcu, 18 madde olarak sunulan paketin aslında Anayasa’nın 69 maddesinde değişikliğe gidilmesine neden olduğunu belirtti.
Halkın neye oy vermesi gerektiğini bilmesi gerektiğini dile getiren Turpcu, şunları kaydetti:
“Halkı kandırma üzerine kurulu bir propaganda son derece tehlikeli ve hatalıdır. Adını bile koymakta zorlandıkları, önce `Başkanlık`, sonra `Türk Tip Başkanlık` dedikten sonra tepkilerin önün alamayınca adına `Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi` demeye başladılar. Konunun uzmanı olan Anayasa Profesörleri dahi ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ veya ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ diye bir sistem hayatlarında daha önce hiç duymadıklarını söylüyorlar.”

KUZU’NUN KİTABINDAN ALINTI!
Zonguldak Milletvekili Turpcu, anlatımlarında, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun kitabından alıntıları da dile getirerek, şöyle dedi:
“AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Başkanlık sistemini anlattığı kitabında aynen şu ifadeleri kullanıyor: ‘Sen eğer başkana kanun yapma, fesih, harcama yetkisi verirsen sıkıntılar yaşanır.’ Madem öyle, bu sistemde bunların hepsini neden veriyorsunuz?’
Sayın Kuzu kitabında devam ediyor: ‘Güney Amerika örnekleri veriliyor mesela. Ama o ülkelerde Kuzey Amerika’daki başkanlık tipolojisi yok. Ne yapmış adam? Anayasalarına açıp bakıyorsun Başkan şu şartlar olursa parlamentoyu fesheder; felaket bir şey bu. Bir süreden sonra vuruyor tekmeyi parlamentoya, oluyor sana diktatör.’
Bütün bunları dedikten sonra bu Anayasa Değişikliğini nasıl savunabildiklerini anlamıyoruz.”

“HAYIR DİYEREK ‘BEN BURADAYIM’ DEME GÜNÜDÜR”
Ülke sorunları gibi Zonguldak’ın da sorunlarının bulunduğuna dikkat çeken Turpcu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bütün bu sorunları parlamentoda konuşarak, tartışarak, uzlaşarak çözebiliriz. Bunun yolu dünyada hiçbir ülkenin tecrübe etmediği bir sistemden değil, tecrübemizin olduğu parlamenter sistemi güçlendirmekten geçer. 16 Nisan’a giderken toplumun bu kadar kutuplaştırılması sadece ülkenin geleceğine zarar verir. Gerçekleri gizleyerek, çarpıtarak bu süreci ilerletmelerine, halkın duygularını istismar etmelerine izin veremeyiz. Koalisyonlara son verilecek diyorlar. Ülkeyi son 15 yıldır tek başına iktidar olarak yönetenlerin bu gerekçesi hiç gerçekçi değil. Bütün bu gerçekleri dikkate alarak, 16 Nisan’da vicdanınızla oy kullanarak, çocuklarınızı, kendinizi, ülkenin geleceğini düşünerek yapılması istenen bu değişikliğe ‘Hayır’ diyerek,  ‘ben buradayım’ deme günüdür!”

Turpcu’nun gezi ve ziyaretlerine CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın beldelerin CHP heyetleri de katıldı.




Bu sayfayı yazdır

9.03.2017 14:07:32

Bu haber 1356 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.03.2017 22:32:42
vatandaş diyor ki;

Sayın vekil senin aklına bu milletin ihtiyacı yok .Bizler en doğru kararı veririz sen merak etme.16 Nisan akşamı görürsün sonuçları.Sizler vatandaş ne diyor onu dinliyor.Bu işler boş boş konuşmakla olmuyor.Neden hayır denileceğini önce insanları mantıklı cümlelerle ikna edin.Senin genel başkanın güven vermiyor ki sana inanalım.Sen bizi izlemeye devam et.






Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.563

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri