(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

6 TIR DOLUSU...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nden, Suriye’nin Halep kentine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar, tırlarla uğurlandı.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 18 Haziran Parkı mevkisinde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Halep’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını Dünya devletleri tarafından bilindiğini söyledi.
Savaş halindeki Suriye’deki insanların düşmanlarıyla savaşmak, kendilerini korumak istediklerini belirten Madenoğlu, şöyle dedi:

YARDIMA SEVE SEVE…
“Ama ne yazık ki, bir taraftan kış şartları, bir taraftan açlık, bir taraftan başka dertler bu insanların vatanlarını, kendilerini savunmasına yeteri kadar imkan vermiyor. Bütün dünya bu drama sessiz kalırken, görmezlikten gelirken Türkiye Cumhuriyetimiz, Devletimiz ve insanımız tarih boyunca, muhtaç olan insanların yardımına koştuğu gibi bugün de Halep’teki drama sessiz kalmamış, hem devlet hem de halk olarak yardım etmeye seve seve koşmuştur. Bu yardımın başlanmasında, organizasyonunda, tırlarla Halep’e gönderilecek hale getirilmesinde hiç şüphe yok ki Değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın ve değerli çalışma arkadaşlarının asla inkar edilemez katkı ve destekleri vardır. Kendilerini ve Beşir Derneği yöneticilerini tebrik ediyorum.
Tabi ki bu tür yardımlar kendiliğinden oluşan, buralara kadar gelen, tırlara kadar yerleştirilen yardımlar değildir. Bu yardımlar sivil toplum kuruluşlarımızın vatandaşlarımızın, işadamlarımızın hatta harçlığını bile bulmakta zorluk çeken öğrencilerimizin katkılarıyla bu hale gelmiştir. Herkese can-ı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.”

UYSAL: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ereğli Belediye Başkanı Uysal da, Halep’te dram ve gözyaşı olduğunu, Dünya kültür mirasının yok olduğunu dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi:
“Oradaki insanlar ve çocuklar canlarını kaybediyorlar. Biz bunlara göz yumamazdık, kulaklarımızı kapatamazdık, sessiz kalamazdık. Kampanyamıza emeği geçen, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle de Beşir Derneği’ne, Türk Metal Sendikası’na, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları Yönetimine ve diğer emek verenlere teşekkür ediyorum. İnşallah gönderdiğimiz gıda ve giyim yardımları insan ihtiyacının gerektiği yerlerine ulaşır. Orada dram ve acı içinde yaşayan kardeşlerimizin ızdırap ve acılarını bir nebze de olsun azaltır diye düşünüyorum. Ereğli İlçesi olarak da sizlerle gurur duyuyorum.”

Beşir Derneği Ereğli Şube Başkanı Kemal Öztürk ise Halep’te yaşanan dramı bildiklerini belirterek, “oradaki insanlara yalnız olmadıklarını göstermemiz gerekiyordu. Derneğimiz de krizin başlangıcından buyana hem Suriye’de, hem de ülke dışındaki mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Recai Albayrak’ın ettirdiği duanın ardından 920 çuval (40 ton) un çeşitli gıda, giyim ve yaşam malzemeleri yüklü 6 adet tır, katılanlar tarafından uğurlanarak, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki Türk Kızılayı yetkililerine teslim edilmek üzere yola çıktılar.

Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Eşi Sevim Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı belediye başkan yardımcıları, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Şube yöneticileri, iş yerleri temsilcileri, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Beşir Derneği yöneticileri, yardımda bulunan hayırseverler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

27.02.2017 13:38:02

Bu haber 1113 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.022.033

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri