(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nce (BEÜ) yürütülen, TÜBİTAK tarafından ise desteklenen ‘Ana Metal Sanayinde Yığılma Ekonomileri ve Verimlilik İlişkileri’ adlı proje kapsamında çalıştay düzenlendi.
BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Necla Ayaş, Gülüç’te bulunan Ereğli Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK destekli projelerinin bir buçuk yıldır devam ettiğini söyledi. 
Projenin temel amacının ana metal sanayinde faaliyet gösteren firmaların ekonomik toplanma ile birlikte verimlilik etkisi kazanıp kazanmadıkları olduğunu ifade eden Ayaş, şöyle dedi:
“Bunun için de 3 bölgeyi pilot bölge olarak seçtik. Bunlardan bir tanesi TR 81 bölgesi olarak ifade ettiğimiz Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri. Bir diğeri de TR 63 bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri. Yine TR 42 bölgesi olan Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu illeri. Bu bölgeleri seçmemizin nedeni de TÜİK’in resmi web sayfasından yaptığımız hesaplamalar sonucunda çeşitli kriterlere göre ana metal sanayinin en fazla bu bölgelerde toplandığını tespit ettik. Artı bu konuda yapılmış diğer çalışmalar da bize bu sektörde toplanmanın en fazla bu bölgelerde olduğu yönünde işaretler veriyordu. Bunun üzerine bir anket çalışması gerçekleştirdik ve anket uygulaması sonucunda elde ettiğimiz ampirik bulguları bugünkü çalıştay kapsamında paylaşacağız. Çalıştaya katılan sektör öncüleri ve akademik anlamda katılan arkadaşlarımızla sonuçları tartışacağız.”

117 FİRMA DAVET EDİLDİ
Doç. Dr. Ayaş, çalıştayı Ereğli’de gerçekleştirmelerinin nedenini de ana metal sanayi işletmelerinin en fazla bu bölgede bulunması olarak açıkladı ve çalıştaya katılmaları için bölgedeki 117 firmaya posta ve telefon yoluyla davet yolladıklarını belirtti.
Ayaş, kendisinin sorumlu olduğu proje ekibinin ise Doç. Dr. Ramazan Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, Arş. Gör. Seda Yılmaz, Yüksek Lisans öğrencileri Canan Akyürek ile Mert Alınbay isimlerinden oluştuğunu sözlerine ekledi.
Ardından Doç. Dr. Necla Ayaş ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi proje kapsamında elde ettikleri ara sonuçlara ilişkin sinevizyon gösterisi eşliğinde sunum gerçekleştirdiler. Çalıştay, soru-cevap kısmının ardından son buldu.
TÜİK Zonguldak Bölge Müdür Vekili Ali Günaydın, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Özdemir Boru Profil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Öte yandan çalıştaya metal sektöründen katılımın düşük olduğu gözlendi.




Bu sayfayı yazdır

23.02.2017 17:19:58

Bu haber 1881 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.278

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri