(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KURTULUŞ’TAN CUMHURİYET’E…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız, Türk Topraklarının korunmasında verilen Kurtuluş Mücadelesini, Cumhuriyetin Kuruluşunu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden çıkan ‘Nutuk’tan okumasını istediğini bildirdi.
Aynı zamanda 2015 Genel seçimlerinde CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı olan Ayyıldız, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 14 yaşındaki kızı Zeynep’in, henüz İlk okul 2. Sınıfa gittiği dönemde ‘Çocuk Nutuk Kitabı’nı okuduğunu söyledi.
Kızının şimdi de “Nutuk”u okuduğunu belirten Ayyıldız, şöyle dedi:

ARKADAŞLARI İSTEDİ
“Kızım, bazı arkadaşlarının da Nutuk’u okumak istediğini söyledi. Bunun üzerine önce 10 adet aldığım Nutuk’u birkaç arkadaşına, kalanları da okumasını istediğim bazı arkadaşlarıma verdim. Kalan 3 Nutuk’u da, sosyal paylaşımdan yaptığım duyuru ile öncelikle mesaj bırakan ilk üç kişiye vereceğimi duyurdum, onlarca mesaj geldi. Bunun üzerine daha fazla Nutuk alarak dağıttım. Dağıttığım arkadaşlarımıza da okuduktan sonra bir araya gelip, konuşmayı önerdim. Böylece değerlendirme yapacağız.
Halkımız nedense okuyarak değil de duyarak öğrenmeye meyilli. Her türlü kaynağı okuyarak doğruları bulmanın daha doğru ve gerekli olduğunu düşünüyorum.

İNSANLAR OKUSUN İSTİYORUM
Buradaki asıl amacım, Büyük Önder öncülüğünde verilen Kurtuluş Mücadelesini, Cumhuriyetin kuruluşunu, insanlarımızın Nutuk’tan okumasıydı. Büyük Önder Atatürk, bu kadar savaşların olduğu bir dönemde an ben an her şeyi yazıya dökmüş. Bu anlamda Nutuk çok değerli bir kitap.”

EN ÇOK SATAN KİTAP
Kamuran Ayyıldız, sosyal paylaşımda duyuldukça kendisinden Nutuk talebinin arttığını ifade ederken, “insanlar okusun istiyorum. Bunun için de imkanım dahilinde bulduğum kadar Nutuk alacağım. Ancak, gezdiğim kitapçılarda ‘Nutuk’un ‘en çok satılan kitap’ olduğunu öğrendim, bu da çok hoşuma gitti” dedi.

Ayyıldız, ‘Nutuk’ hediye ettiği Kapan ile güncel konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

22.02.2017 15:40:50

Bu haber 2204 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.672

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri