(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAÇMAZ, BABASINI ANLATTI

ALAPLI

Zonguldak’ın Alplı ilçesinde, “Çanakkale Destanı’na Adamış Bir Ömür ” başlıklı konferans gerçekleştirildiği bildirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101 yıl dönümünde okul salonunda düzenlenen konferansa, 110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu emekli öğretmen Turgut Kaçmaz konuşmacı olarak katıldı.
Kaçmaz, babasının Conkbayırı'nda yaralanarak gazi olduğunu, Dumlupınar Meydan Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıkla da İstiklal Madalyası aldığını belirterek şöyle dedi:
"Babamın Çanakkale 57. Alay Şehitliği'nde heykeli var. Ondan dinlediğim kahramanlık öyküsü ise benim için en büyük miras. Babam, Çanakkale'de çarpıştığı İngiliz, Avustralya ve Yeni Zelandalı gazilerle tanıştı. Tören geçişinde diğer gaziler gibi tekerlekli sandalyeye binmeyi kabul etmeyip, 'ben Atatürk askeriyim, yürürüm' diyerek, 50 metrelik mesafeyi 107 yaşında yürüyüp geçti. Baba, 'Ne oldu sana?' dediğimde ise bana 'Oğul, Çanakkale'de şehit olan arkadaşlarım gözüme geldi ve yürüdüm' dedi. O anı hayatım boyunca unutamıyorum.”

HENDEN, TEŞEKKÜR ETTİ
Dünya Barış Elçisi olarak da bilinen Turgut Kaçmaz’a ait Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruz gibi büyük savaşlarla ilgili resim sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.
Konferansın sonunda Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Çanakkale Zaferi’nin 101 yıl dönümünde “Çanakkale Destanı’na Adamış Bir Ömür ” konulu konferansı sunumundan dolayı Turgut Kaçmaz’a şükranlarını ileterek teşekkür belgesi takdim etti.
Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ömer Yılmaz ve Ereğli Pestilci Ortaokulu öğrencisi Özge Kavi, Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya’nın şiirlerini okuyarak konferansa renk kattı.
Programa Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretim görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

21.02.2017 17:43:48

Bu haber 1760 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.582

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri