(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HEYELAN OLMAZSA 2018’DE TAMAM!

EREĞLİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Devrek Karayolu çalışmalarının büyük bir tabi afet olmazsa en geç 2018 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.
Çaturoğlu, yapımı devam eden Ereğli Devrek Karayolu’nda Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı köy muhtarları ve partililerle birlikte inceleme yaparak, çalışmalar hakkında Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’den bilgi aldı.  

AFET, HEYELAN OLMAZSA!
Çaturoğlu, gazetecilere açıklamasında, yıl içinde 25. Kilometreye kadar yapılacağını ifade eden Çaturoğlu, şöyle dedi:
“2017 yılı içerisinde bütün sanat yapılarıyla birlikte üst yapılarıyla birlikte bitmiş olacak. Diğer geri kalan kısım 7 kilometre, 2018 yılı içerisinde tamamlanarak yolun bu grubu tamamen bitecek.
Eğer çok büyük bir doğal afet, heyelan gibi bir engel olmazsa Ereğli-Devrek yolumuz 660 gün süresi var. 2018’in sonunda tamamıyla trafiğe açılmış olacak. Bu çok önemli bir olay bu sadece buradan 140 tane köyün çalışacağı bir yol değil aynı zamanda Ereğli ve Ereğli’den sonraki İstanbul’a kadar olan böyle ile Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Bartın, Karabük istikametini iki havzayı birbirine bağlayan bir yol. Ve bu yol bittiğinde ben eminim ki bu havzanın insanları İstanbul istikametine bu yoldan gidecekler ve bu yolun içerisinde beldelerimiz var bu yol üzerinde köylerimiz var ve köylerimiz yol iyi olmadığı için göç vermiş durumda. Bu yol bittikten sonra buralardaki bütün köylerimiz tekrar göç alacaklar ve insanlar gündüz işine ilçede görüp akşamda köydeki evlerine huzur içerisinde bu yoldan gelebilecekler.” 

MÜDÜR’DEN, ‘HEYELAN’ ENDİŞESİ!
Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi de, yolun tamamlanması için son tarihin 2018 yılı sonu olduğunu, ancak bu tarihin olası bir heyelan veya doğal afet nedeniyle gecikebileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Çok büyük ciddi anlamda büyük heyelanlar meydana geldi. Şuanda Devrek heyelanı dediğiniz zaman karayolları teşkilatında genel müdürlüğümüzde ve bakanlığımızda resmen literatüre giren bir heyelandan bahsediyoruz. Devrek heyelanı diye, yani tüm Maden Tetkik Aramanın haritalarında da zaten bu heyelan mevcut. Bizim karayollarının ciddi anlamda üzerine kafa yorduğu bir heyelan oldu.
Yoğun çalışma da Mart ayından sonra başlayacak. Bizim normal resmi çalışma takvimimiz 1 Nisan’da başlar. Yaz aylarında çok ciddi bir çalışma ile bu yolu inşallah yüzde 80’ler seviyesinde 2017 yılında yüzde 80’ler seviyesine getireceğimiz her iki noktada da. 2018’de de geri kalan kısımları tamamlanarak önümüzdeki sene Devrek’ten Ereğli’ye kadar yolu bitirmiş olacağız.”




Bu sayfayı yazdır

20.02.2017 17:59:53

Bu haber 1579 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.641

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri