(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VE CHP SAHAYA İNDİ

DEMİRTAŞ: Biz milletimizin hukuk devletine, kadın-erkek eşitliğine, Cumhuriyet değerlerine; yani çağdaş dünyanın tüm değerlerine sahip çıkacağına inanıyoruz     

OCAKCI: Sahada siyaset yapmayacağız, sadece vatandaşlara halkımıza neyin yanlış neyin doğru olduğunu söyleyeceğiz

POSBIYIK: Sayın Cumhurbaşkanımı da, ‘ne yapalım Devlet Bahçeli bu sefer beni kandırdı’ dediğini görür gibi oluyorum

BALCI: Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi muhafaza ve müdafaa etmek gibi bir sorumluluğumuz var.

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “ülkenin geleceği durumları tahmin edebiliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımı da, ‘ne yapalım Devlet Bahçeli bu sefer beni kandırdı’ dediğini görür gibi oluyorum” dedi.
CHP İlçe Başkanlığınca, Çınaraltı Kafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, 18 Maddelik Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘neden hayır’ denileceğine vurgu yapıldı.
DEMİRTAŞ: 93 YILLIK CUMHURİYET TARİHE GÖMÜLECEK
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, oylanacak Anayasa paketinin, Cumhuriyet rejiminin değiştirilmesini içerdiğini tekrarlayarak, şunları söyledi:
“özellikle kuvvetler ayrılığını yok ediyor. TBMM’nin yetki ve görevlerini tırpanlıyor. Ve bütün devletin anahtarlarını tek bir kişiye teslim ediyor. Eğer bu değişiklik geçerse 93 yıllık Cumhuriyet tarihe gömülecek, yeni bir rejim inşa edilecek.
Anayasa Mahkemesine dava açma hakkımızı kullanmadık. Çünkü, Anayasa değişikliğinde en doğru kararı verecek olanın Millet olduğuna inandık. Şimdi söz millette. Biz milletimize güveniyoruz. Biz milletimizin hukuk devletine, kadın-erkek eşitliğine, Cumhuriyet değerlerine; yani çağdaş dünyanın tüm değerlerine sahip çıkacağına inanıyoruz.”
OCAKCI: HALKIMIZLA SAHADA OLACAĞIZ
CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı da, ‘Hayır’ kampanyasının sahaya inişini başlattıklarını belirterek, “CHP olarak sahaya iniyoruz fakat sadece CHP’lilerle birlikte değiliz. Burada, vatanını seven, ülkesine sahip çıkan rejimin değişmesini istemeyen birçok vatansever vatandaşımızla birlikte sahalarda olacağız. Sahada siyaset yapmayacağız, sadece vatandaşlara halkımıza neyin yanlış neyin doğru olduğunu söyleyeceğiz ve sağduyulu halkımız da neyin yanlış, neyin doğru olduğunu gördüğünde zaten kararını ‘Hayır’dan yana kullanacaktır” dedi.
POSBIYIK, ‘KANDIRILDIM’ VURGUSU YAPTI
Eski Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ise toplantıda ‘sade vatandaş olarak ‘konuştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Çünkü, şu anda siyaset yapmıyoruz. AK Parti, MHP CHP kazansın, biz öne geçelim, belediye başkanlığını alalım diye bir iddiamız yok. Şu an ülkenin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz.
Bu filmi daha önce de gördük. 2010 referandumunda ‘ölülerin mezardan kalkıp oy kullanmasını söylediler. Türkiye’de kırılma noktalarından birisi 2010 referandumudur. Ülkenin bu noktaya gelmesi, 15 Temmuz’un olmasında en büyük payı olan; yargı meselesinin yerlere atıldığı, darbeye doğru yolların açıldığı ve Hükümette iyice bu kişilerin çöreklenmesinin imkan sağladığı bir ortamı 2010 referandumu hazırladı. O yıllarda’ siz komşun nereye gitti diye soramayacaksınız’ demiştim. O yıllarda buna kimse inanmıyordu. Ama şimdi herkes ‘bunu nasıl gördüğümü’ soruyor. Her şey meydanda. O yıllarda ‘evet ama yetmez’ diyenler vardı ama ülkenin geldiği noktayı gördük. Şimdi yeni bir imtihandan geçiyoruz. Şimdilerde, ‘evet ama yetmez’ diyenlerin hepsi de mevcut sisteme ateş püskürüyorlar, ‘bizi kandırdılar’ diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım da ‘ne yapayım beni kandırdılar. Rabbim beni affetsin, milletim beni bağışlasın’ diyor. Bu affetmekle, bağışlamakla olmaz. Bu hükümet meselesi, bizden sonra gelecek nesillerin, torunlarımızın meselesi. Dolayısıyla memleketin karanlığa sürüklenmemesi için, demokrasinin ortadan kalkmaması için, güçler ayrılığının, bir birinden ayrı vaziyette çalışabilmesi için hep beraber, hiçbir siyasi olguyu ön plana çıkarmadan çalışmamız lazım. Hep beraber gayret etmemiz lazım ki; Cumhurbaşkanımıza yardımcı olalım. referandumdan ‘evet çıkarsa –ki çıkmayacağına yürekten inanıyorum- ülkenin geleceği durumları tahmin edebiliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımı da, ‘ne yapalım Devlet Bahçeli bu sefer beni kandırdı’ dediğini görür gibi oluyorum. Onun için Cumhurbaşkanımıza da yardımcı olmamız lazım ki bu sefer de Devlet Bahçeli yüzünden kandırılmış olmasın.
Bu sefer evet geçtiği taktirde komşunuza gelecekler, arkadaşlarınızı alacaklar diye bir şey söylemiyorum. Bu sefer diyorum ki, eğer ‘evet çıktığı taktirde 10 kişi bir araya gelip toplantı yapamayacaksın. 5 kişi bir araya geldiğinizde ‘burada ne var’ diye sormaya başlayacaklar. 3 kişinin ihbarı yüzünden alacaklar, mal varlığına da el koyacaklar, üç beş ay tutuklu kalacaksın, sonra da ‘sen haklısın’ diyerek sokağa bırakacaklar. Olaya bu açından bakmak lazım.”
İLÇE BAŞKANLARI KONUŞTU:
Toplantıya katılan İlçe Başkanları da, yaptıkları kısa konuşmalarla, sürece ilişkin görüşlerini aktardılar.
YAŞAR BALCI
“Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi muhafaza ve müdafaa etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bugün ülkenin içindeng etçiği süreci herkes biliyor, Onun için Atatürk’ün çocukları olan bizler, iktidardaki hükümetin yapmak istediği, ülkenin rejimini değiştirecek bu anayasa değişikliğine top yekun, elbirliğiyle karşı durmak için Ereğli kamuoyuna bu mesaj vermeliyiz.”
İLKER ÖNCEL
“Bugün getirilmek istenilen sistem tamamen tek adam rejimine dayalı bir sistemdir. Bu tek adam rejimi, padişahlık döneminde bile olmamıştır. Ülke o kadar büyük bir karanlığa gidiyor –ki bir daha dönüşü de olmayacak- ama ben inanıyorum ki, halkımız sandıktan çıkacak ‘hayırlarla’ bu kötü gidişe son verecektir.”
BAYRAM GÜRKAN:
“Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak geleneklerimize, kuruluş gayelerimize bağlı bir milletiz. Ülkemizin bu kadar sorunu olduğu bir dönemde, dünya kamuoyunun iyi yaklaşmadığı bir yönetim biçimiyle karşı karşıya olduğumuz bir dönemdeyiz.”
İSMAİL FOTA:
“16 Nisan’daki referandum, kadın haklarının (tekrar) geriye doğru getirilmesine yönelik bir dayatmadır. Biz kızlarımızın, bayanlarımızın ‘Burka kıyafeti’ giymesini istemiyoruz. Atatürk’ün getirdiği laik, demokratik sisteme saygılıyız, destekliyoruz. Parlamenter sistemden yanayız. Onun için her zaman özgürlükleri savunacağız. Tek adam rejimine de hep beraber karşı duracağız.”
HAYRETTİN KARTAL
“Bugün, tam anlamıyla, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi güçler ayrımıdır. Ama bugün bir bakıyoruz güçler ayrılığı tek insanda toplanıyor. Demokrasinin ‘olmazsa olmazı ortadan kaldırılıyor.”
MUHAMMET ARSLAN:
“Bu cumhuriyet nelerle kuruldu. Cumhuriyet kurulurken, ne canlar gitti, ne savaşlar oldu. Halen Cumhuriyeti tartışıyoruz. Ben Cumhuriyetten sonra doğdum ama bana bırakılan emaneti sonuna kadar savunacağım.”
ÖZYAĞCI: SADE DİLLE ANLATACAĞIZ
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ise sahaya indiklerinde vatandaya sade dille anlatımda bulunacaklarını ifade ederek, “Türkiye’de rejimin değişip, değişmemesiyle ilgili vatandaşlarımız sandığa götürülmek isteniyor. Burada yapılmak istenilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokratik hakların, TBMM’nin yetkilerinin elinden alınması, denetlenemeyen tek adamın eline verilmesi ile ilgili bir oylama olacak. Bizler de, bu oyuna gelmemek için başlattığımız ‘hayır kampanyamızı sade bir dille anlatacağız” diye konuştu.
NERİMAN POSBIYIK: İÇİM KAN AĞLIYOR
CHP eski Zonguldak Milletvekili adaylarından Neriman Posbıyık, siyasi olarak değil, öğretmen olarak konuştuğunu hatırlatarak, “Cumhuriyet Kadını, Cumhuriyet öğretmeni olarak; 20 yıl mücadele verdim. İnanın ki her derste hep Atatürk, hep Cumhuriyet vardı. Şimdiki müfredata baktığım. Öğrencilerin kitap ve defterlerini zaman zaman incelediğimde ise içim kan ağlıyor. Nereye gidiyoruz diye endişe duyuyorum” şeklinde konuştu.
İŞERİ; ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAYACAĞIZ
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay İşeri de, önceki toplantılarda milletvekili ve partililerin konuşmalarını dinlediklerini hatırlatırken, “Büyüklerimin sözlerine katılıyorum. Biz de kadın kolları olarak ilçe yönetimimizin ve büyüklerimizin doğrultusunda tüm desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz. Bütün çalışmalarda onlara katkı sağlayacağız” dedi.
Eski CHP İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu, eski CHP Ereğli Belediye Başkan adaylarından Semih Özkök, partinin kadın ve gençlik kolları üyelerinin katıldığı toplantıda gazetecilerin soruları da yanıtlandı.

 




Bu sayfayı yazdır

18.02.2017 13:50:12

Bu haber 5304 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
15.03.2017 21:05:29
NEJDET YILMAZ YAKUBOGLU diyor ki;

CHP ILCE BASKANI PARTININ YEREL ONDERI VE GENEL BASKANI TEMSILEN TUZEL KISILIGINDE TEMSILCISI KONUMUNDADIR. GORUNTUDE ALAKADIZ INSANLAR ON PLANDA. BOYLE BIR GORUNTUYLE PARTININ TABANI DAGITILMAK ISTENIYOR. ERDEMIRDE CALISANLARINDAN KIMSE YOK.ISCI SINIFI ADAM YERINE KONMAMAKTADIR. ERDEMIRDEN GECMIS YILLARDA BELEDIYE MECLISINDE EN AZ 9 10 ISCI BLD.MEC.UYELIGINE SRCILIYORDU. BIRTANE BILE ISCI EMEKCI YOK. BU DURUMU YARATANLAR PIYASADA. DEMOKRATIK KITLE ORGUTLETI YOK SAYILARAK" MIKRO MILLIYETCILIK" ON PLANA CIKARTILMIS. BU BENZERI ABDURT POLITIKALAR YUXUNDEN YEREL SECIMLER KAYBEDILMIS. SECMEN YORGUN SURATLAR ESKI EREGLI YORGUN. DEMOKRASI INANCI VE SOSYAL DEMOKRAT IDEOLOJISI OLMAYANLARLA HIC BIR YERE VARILMAYACAGINI ANLASANIZA AZICIK: CHP ILCE BASKANI BASKANLIGIN VE TUZUGUN VERMIS OLDUGU YETKILERINIXI SOSYAL DEMOKRASININ GEREGI GIBI YAPIN UYMAYANLARI KENARDA TUTUN. MILLET VEKILLERI DAHIL ERRGLIDE TUM PARTILILER CALISMALARINI VE OTURUP KALKMALARINI BILMELILER.
20.02.2017 10:47:43
evet mi, hayır mı? diyor ki;

'Bu CHP'den bir nane olmaz' diyen Halil Posbıyık, hala bu partide nasıl siyaset yapıyor bunu anlamıyorum. O zaman AK Partili milletvekiliyle ve ilçe başkanı ile Akçakoca'da neyin pazarlığını yaptılar açıklasınlar.
20.02.2017 02:56:22
umut diyor ki;

posbıyık=sade vatandaş..hiç inandırıcı değil bence..siyasi irtibat büron niye hala faaliyette o zaman sayın posbıyık.. tamam makyajla falan yaşını bir nebzede olsa küçük gösterebiliyorsun ama nüfus kağıdında bunu maalesef düşüremiyorsun..artık chp de sertan bey gibi genç kişiler var ve sertan bey aday olacak inşallah..2019 da belediye chp nin olacak ama posbıyıklarla değil sertan ocakçılarla..başarılar
18.02.2017 16:01:14
halk diyor ki;

heyt be ak saçlı çıktı meydanlara
18.02.2017 14:11:00
MÜHENDİS diyor ki;

KONUŞANLARIN YAŞ ORTALAMASI KAÇ ? CHP HİÇBİR KONUDA BAŞARILI OLAMAZ.






Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.468

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri