(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜNİVERSİTEDEN BÜYÜK ATILIM!

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesine ‘Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi’ kurulduğu, bu birim ile Zonguldak bölgesinin teknoloji ve sanayi yatırımlarına destek vermenin amaçlandığı bildirildi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak’ın gerçek anlamı ile bir üniversite şehrine dönüştürdüğünü belirtti. Kurulan Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi’nin son derece önemli olduğunu ifade eden Özer, şöyle dedi:

“ÜRETİME DAYALI BÜYÜMESİNDE ZONGULDAK’IN…”
“Önem verdiğimiz bir konu olan ve farklı organizasyonlarla alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz üniversite-sanayi köprüsü oluşturma çabamız önemli bir noktaya ulaştı. Zonguldak’ın sanayi şehri olarak milli tarihimizdeki yeri tartışılmaz. Üniversitemizin varlığı ve gücü de ortada. İnanıyorum ki; akademi, bilgi, teknoloji, ar-ge, sanayi bütünleşmesiyle Zonguldak geçmişindeki gücünü Üniversitemizin evrensel yüzü ile yeniden kazanacak. Bilimsel ve teknolojik olanaklarımızla bilgiyi üretiyoruz. Bu bilgi, sanayi yatırımcısının kullanımına neden sunulmasın? Bilginin ekonomik değere dönüşümü artık modern dünyanın olmazsa olmazı haline geldi.
Yerelde üretilen evrensel bilgi ve teknoloji, Zonguldak’ın yatırımcılar için cazip hale dönüşmesinde önemli bir etken olacaktır. Biz Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezimizi bugün için, yarın için küçük hedeflerle oluşturmadık. Bu oluşumlar geleceğe yönelik planlanan, programlanan çalışmalardır. Teknoparkla birlikte önemli bir boşluğu dolduracaklardır. Sadece Filyos Projesini düşündüğümüzde bile bu tür girişimlere ne kadar ihtiyaç duyulacağını ön görmek mümkündür. Bir milli politikamız olan ekonominin üretime dayalı büyümesinde Zonguldak’ın da hak ettiği payı alabilmesi için her zaman olduğu gibi kapılarımızı yine açıyoruz.”

AMAÇ GENÇLERİN UFKUNU AÇMAK
Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi Koordinatörü aynı zamanda BEÜ Kariyer Merkezi Koordinatörü Esra Hacıoğlu ise üniversitenin sahip olduğu bilimsel olanakları üretilen bilgiyi bölgedeki sanayi yatırımcılarının hizmetine sunmayı hedeflediklerini anlatarak şunları kaydetti:
“Teknoloji Transfer Ofisinin temel görevi akademisyenlerimiz ile sanayicilerimizi bir araya getirecek faaliyetler olacak. Fon kaynaklarının yönlendirilmesi, eğitimler, toplantılar, danışmanlık hizmetleri gibi geniş bir hizmet yelpazesi oluşturmayı hedefliyoruz. Bizim en önemli kaynaklarımızdan birini de öğrencilerimiz oluşturuyor. Kuluçka Merkezimiz onlar için çok önemli bir nokta olacak. Bilindiği gibi Kariyer Merkezimizde profesyonel iş yaşamı öncesinde öğrencilerimize destek veren çalışmalar yürütüyoruz. Yeni kurulan Merkezimiz aracılığı ile öğrencilikleri aşamasında alanlarında iş gücüne katılabilmelerini sağlayacak etkinlikler sürdüreceğiz. Bir önemli nokta da girişimcilik konusunda gençlerin ufuklarını açabilmek. Çalışmalarımız öğrencilerimizin üniversite öğrenimlerini dersliklerden, laboratuvarlardan, atölyelerden profesyonel uygulama alanlarına, kısaca geleceğe taşıyabilmeleri amacıyla şekillenecek.”




Bu sayfayı yazdır

7.02.2017 15:33:51

Bu haber 1345 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.481

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri