(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ORDU’NUN DERELERİ…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ikamet eden Ordulu aileler, düzenledikleri gecede bir araya geldiler.
Eski Bağlık Gazinosu’nda düzenlenen gecenin organizasyonunda yer alan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sedad Taşdelen, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başlattıkları etkinlik sayesinde ilçedeki Ordulu’ları bir araya getirdiklerini söyledi.
Bu yıl ise etkinliği daha da geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Taşdelen, şöyle dedi:
“Üçüncüsünü düzenlediğimiz kaynaşma gecesini biraz daha geniş tutmak istedik. Bu vesileyle İstanbul, İzmir, İzmit ve Ordu gibi illerimizden de hemşehrilerimizi davet ettik. Sağ olsunlar kırmadılar ve etkinliğimize katıldılar. Burada güzel bir şekilde eğeleneceğiz, aynı zamanda çocuklarımız da bir birlerini tanıyacaklar. Güzel bir gece olacağına inanıyoruz. İnşallah ileriki dönemlerde bu etkinliğimizi dernek çatısı altında daha güzel şekilde yapacağız.”
İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, gecede yaptığı konuşmada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın kendisini görevlendirdiğini ifade ederek, kendisinin de Sinop’un Ayancık ilçesinden olduğunu, bu tür birlikteliklerin kaynaşma ve dayanışmayı daha da üst noktalara taşıdığını söyledi.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş da, Orduluların gecelerinin kalabalık ve coşkulu olduğunu dile getirirken, “biz abi, kardeş, dostuz. Cenazelerimiz, düğünlerimiz, etkinliklerimiz beraber olacak. Beni de kendinize bir kadre, bir ağabey olarak bilin” dedi.
Gecede Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, İstanbul’un Ataşehir Belediye başkan Danışmanı, aynı zamanda Ataşehir Ordulular Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, Ordu Gürgentepe Ezentere Dernek Başkanı Hayati Demirer, Karadeniz Ereğli Alevi Kültür Derneği  Başkanı Mehmet Taştan, Alevi Dedesi Sefa Öztürk birer konuşma yaptılar.

‘HAYIR’LI KONUŞMALAR
Bu arada yapılan konuşmalarda ise adeta Nisan ayında yapılması muhtemel 18 Maddelik referandum değişikliği ima edilircesine ‘Hayır’ ifadesi ağırlıklıydı.
Konuşma içinde ve sonrasında ‘hayır’ ifadesine vurgu yapılmasının ise davetliler tarafından coşkuyla alkışlanması dikkat çekti.

GECEYE BOYUNCA COŞKU
Konuşmaların ardından, geceye katılanlar yenilen yemekle birlikte çalan müzik eşliğinde eğlendiler. Ordu ilinin Türküsü ‘Ordu’nun Dereleri’ ile başlayan müzik, Ankara havaları, Ereğli’nin yöresel türküleri ile devam etti. Çekilen halaylar ve Karadeniz’in ‘vazgeçilmezi’ horon ise eğlenceye tavan yaptırdı.

Alevi Dernekleri Genel BaşkanYardımcısı Adil Ateş’in de yer aldığı geceye yaklaşık 400 Ordulu katıldı.




Bu sayfayı yazdır

5.02.2017 14:18:54

Bu haber 5088 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.034.741

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri