(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ARTIK GÖRÜLEBİLİYOR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, kurma çalışmaları süren Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi.
Okulun kurucusu Karmaş Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Karahan, Keleşler Park Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, okul yapma fikrinin, halin ilk okulda okuyan çocuklarının eğitimlerinin daha iyi olabilmesi için oluştuğunu söyledi.
Karahan, şirketinin yurt dışı dahil çok sayıda iş yapma olanağı bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Doğduğumuz kente böyle bir yatırım yapmayı uygun gördük. Çünkü burası kapımızın önü, tanıdığımız çevre. Hizmet olacaksa buraya olsun. 32 dönem arazi üzerinde yapılacak Bahçeşehir Karadeniz Ereğli Okulları Kampüsü’nün, arsa bedeli hariç 23 milyon liraya mal olacak. Bahçeşehir Okulları, kredi yada borçla yapılan bir tesis değil, tamamen kendi sermayemizle yapıyoruz. Sayın Müdürümüz Eda Ülkü Hocamız gibi değerli öğretmenleri bünyemize katıyoruz, Bahçeşehir de eğitim konusunda sürekli destek oluyor.

YENİ SEZONA HAZIR OLACAK
Binamızın kaba inşaatı bitti, bir haftaya kadar işçiler çıkacak. Daha sonra diğer tefrişatı başlayacak. Tüm çalışmalar Nisan ayında tamamlanacak 1350 öğrenci kapasiteli, 52 derslikli okulumuz, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmete girmiş olacak.

MÜDÜR ÜLKÜ: YAŞAYAN BİR OKUL
Bursa’daki Bahçeşehir Üniversitesi’nden transfer edilen Okul Müdürü Eda Ülkü de, Ereğli’nin, eğitimde köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, “Ülkenin birçok ilinde dahi olmamasına rağmen Ereğli’de 50 yıllık geçmişe sahip Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji var. Dolayısıyla böyle bir kentte neden Bahçeşehir olmasın” dedi.
Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü’nü “Yaşayan Bir Okul” olarak değerlendiren Ülkü, şöyle konuştu:
“Sinema Salonu, Spor Salonu gibi tesisleri de okulun içinde olan, her alanda bir konsept okul olma projesiyle geliyoruz. Sporda, sanatta, akademide, ikinci yabancı dilde (İngilizce) ve tüm sosyal aktiviteleri bulunan öğrencinin isteklerin şehir merkezinde aramayacağı bir kampus oluşturuyoruz. Örneğin teneffüs zili çaldığında çocuk, koridorda itişip, kakışma yapmadan sınıfının bahçe kapısından direk toprağa çıkacak. Bunun için yaz ve kış bahçeleri oluşturuluyor. Kampüs içinde çeşitli illerden temin ettiğimiz fıstık çamı ağaçlarının yanı sıra çeşitli meyve ağaçları da bulunacak. Muğla’dan yetişmiş 600 adet ağacı söktürüp, kampus alanımıza koyduruyoruz. Öğrenciler mevsimine göre bu ağaçlardan meyve koparıp yiyebilecekler. Aynı zamanda ekolojik tarım yapabilecekler. Hayvan bahçesi oluşturulacak.”

EĞİTİM’DEKİ FARKI ANLATTI
Okul Müdürü Eda Ülkü, Otelin Toplantı Salonundaki sunumunda ise günümüzde yeni neslin eğitim ve öğretimde çok daha şanslı olduğunu vurguladığı konuşmasında, Karadeniz Ereğli Kampüsü’ndeki eğitimde yer alacak ilk 16 aşamayı şöyle sıraladı:

"1- STEM +A eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi hedefleniyor.

2- Yabancı dil.

3- Bilimsel Düşünme Eğitimi,

4- Robotik Kodlama ve buna bağlı matematik ormanı oluşumu.

5- Kişiye Özel Öğretim Metodu (KÖM),

6- Mindful Okul yani çocuklarımızın yaşamın kontrolünü ele geçirebilmeleri, kendilerini tanımaları ve kontrolü sağlayabilmeleri.

7- UP Projesi yani üstün yetenekli çocukların topluma kazandırılması.

8- Mentor Öğretmenlik Sistemi.

9- Tüm okullarda Eşgüdümlü Çalışma. Yani Ereğli Bahçeşehir'de okuyan bir öğrenci Türkiye'nin farklı yerlerindeki bir Bahçeşehir Okulu'na gittiğinde kaldığı yerden eğitimine devam edebilecek. Nerede bıraktı ise oradan başlama şansı yakalayacak.

10- TEOG, YGS, LYS Tam Hazırlık Sistemi.

11- MASTER 6, yani yeni bir program ile bireyin değişen toplumsal koşullar ve dünya vatandaşlığına geçişliğini hedefleyen bir model.

12- Akademik Takip ve Ödevlendirme Sistemi.

13- Uygulamalı Dersler, Kulüp Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk Projeleri.

14- Psikolojik Rehberlik ve Danışma Servisi.

15- Yaşam ve Kariyer Yolculuğu.

16- Dünya vatandaşlığı.

DEMİR: EKONOMİK KAYGIMIZ YOK

Danışman Kemal Kani Demir ise okulun ekonomik kaygısının bulunmadığına dikkat çekerek, “ekonomik olarak kaygılarının olmaması, başta Müdürümüz Eda Hanımın elini rahatlatacak. Çünkü ekonomik kaygıları olan bir okul, önüne gelen herkesi almak zorunda kalıyor. Bu yıl okulumuzun dolması, öğrenci sayımızın fazla olması gibi bir kayımız yok. Bu da elimizi rahatlatıyor. Planlamamızı yaparken de, eğitimdeki kaliteden ödün vermeden yürütmemize olanak sağlıyor” diye konuştu.
Danışman Tunca Cebeci, Kurumsal İletişim Yöneticisi Birgül Kalaycı’nın da katıldığı toplantıda, basın mensuplarının soruları yanıtlandı, görüş alışverişinde bulunuldu.

EREĞLİ FM’DE ANLATACAK
Diğer yandan, Okul Müdürü Eda Ülkü, 31 Ocak’ta (yarın) 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım”a konuk olacak. Saat 10.00’da başlayacak programda, okulun ve eğitim kadrosunun detayları konuşulacak.




Bu sayfayı yazdır

30.01.2017 14:53:12

Bu haber 5339 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
31.01.2017 20:46:17
NEJDET YILMAZ YAKUBOGLU diyor ki;

ERERLIYE BOYLESINE GORKEMLI VE ONEMLI BIR EGITIM KURUMUNU KAZANDIRAN OGUZ KARAHANA TUM EREGLI MUTESEKKURDUR. GERCEK VE ASIL EREGLILI BOYLE INSANLARDIR. EREGLIYI SEVMEK BIRIKIMLETINI BURADA YATIRIMA DONUSTURENLER COK AZDIR. T.BANKALAR BIRLIGININ A RASTIRMALARINDA ZONGULDAK GENELINDE 2 KTIRLIYON FAIZLERDE PARASI OLANLARIN 750 TRILYONA EREGLILI LERE AIT OLDUGU TESBIT EDILMIS BULUNMAKTADIR. BU GIBILER EREGLILIGI ENCOK IDTISMAR EDEN CAKMA EREGLILILERDIR.GERCEK EREGLILIYI SOYLE TARIF ETMEK GREKIR.YATIRIM YAPARAK ISTIHDAM YARATAN ADAMLAR ETEGLILIDIR.TEKRAR GIRISIMCILERI KUTLUYOR BASARILAR DILIYORUM.
30.01.2017 15:50:11
ali diyor ki;

en önemli konuların başında okul ücretleri geliyor..bunla ilgili bi bilgi yazıda göremedim...




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.098.242

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri