(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU YETKİLER “DİKTATÖR ÇIKARTIR”

EREĞLİ
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Bu yetkileri kime verirseniz verin diktatör çıkartır. Bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bile bu yetkiler verilmiş olsa biz bunu kabul etmeyiz” dedi.
Demirtaş, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ile MHP’nin oylarıyla referanduma gidilmesi gündemde olan Anayasa’nın 18 maddelik değişikliğine ‘neden hayır denilmesi’ gerektiğini anlattı.
Yapılmak istenilen değişikliğin ‘sistem’ değil ‘Rejim değişikliği’ olacağını savunan Demurtaş, şöyle dedi:

BİR BAŞBAKAN İLK DEFA SARAY DARBESİYLE AZLEDİLEREK DEVRİLDİ
“Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü günler yaşıyor ve bu sürecin içerisinde devam ediyoruz. Bu zorlu süreç sonlanmış değil. 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarı ilk defa 14 yıllık iktidarları boyunca çoğunluğunu kaybetmişti. Çoğunluğunu kaybettikten sonra tek başına hükümet kuramamıştı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 1 Kasım da seçimler tekrarlandı ve Türkiye bir terör sarmalının içerisine girdi ve o olağanüstü süreç devam etti. Bir Başbakan ilk defa saray darbesi ile azledilerek devredildi. Bu da Türkiye tarihinde ilk defa gerçekleşti. Yine akabinde 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı, o darbe girişimi milletimizin, meclisimizin, tüm kurumların el ele vermesi ile engellendi çok şükür. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da 20 Temmuz'da olağanüstü hal ilan edildi ve Türkiye 20 Temmuz'dan bu yana olağanüstü hal ile yönetilmeye başlandı.”

BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI ANLAŞILAMADI!
Türkiye'nin gündemi çok ağır sorunlarla hem ekonomik hem terör sorunları ile devam ederken bir anda hiç kimsenin beklemediği bir anda daha önce de 1 kişinin ısıtıp ısıtıp gündeme soktuğu başkanlık rejim değişikliğini Devlet Bahçeli ekim ayının başında gündeme getirerek Türkiye'nin merkezine yerleştirdi. Bu çıkış hiç kimse tarafından anlaşılamadı. Türkiye'nin ekonomik, terör sorunları var iken dışarıda da bir savaş yürütülürken neden bu Türkiye'nin gündemine getirildi? Sarayın mutfağında hazırlanan -ve ben buna ‘yemek’ diyorum- Bahçeli'nin de ufak bir tuz katması ile birlikte TBMM gündemine getirildi.
Anayasa komisyonunda 10 gün gibi bir kısa sürede konuşulmaya çalışıldı, halktan gizlenerek, halkın haberdar edilmediği bir süreç yaşandı. Getirilen teklif 93 yıllık Cumhuriyet rejimini ortadan kaldıran bir teklif. Kuvvetler ayrılığını, Başbakan, Bakanlar, demokrasiyi, basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyor, TBMM işlevini bypass ediyor içini boşaltıyor. Arkadan dolanarak ilk 4 maddeyi değiştiriyor. Milletvekillerini bir bankamatik memuru haline getiriyor. Yargıyı tamamen bir kişinin iki dudağının ucuna bırakıyor. 93 Yıllık toplumsal mutabakatı ve toplumsal barışı bozma olasılığı çok yüksek. Bir başka önemli konu da Türkiye'yi iflasa sürükleyecek bir teklif aynı zamanda. Çok ağır bir ekonomik fatura ödetebilecek bir teklif.”

LAMI CİMİ YOK; BAL GİBİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TÜKLİFİDİR
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, teklifin Anayasa Komisyonu’na getirilmesiyle birlikte CHP kanadının da görevini yaptığını, gerekli mücadeleyi verdiklerini anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“CHP olarak bütün gücümüzle başta genel başkanımız ve yöneticilerimiz grup başkan vekillerimiz olmak üzere buna karşı elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Tarihe not düşerek bunun yanlış olduğunu açık ve net bir şekilde ifade ettik. Bu değişikliğin neler getirdiğini Türkiye'de ne gibi sonuçlara yol açacağını kamuoyundan gizlemeye çalıştılar. Doğruyu da söylemiyorlar. Sistem değişikliği deniliyor. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop komisyon esnasında açıkça, 'Bu getirilmek istenilen rejim başkanlık rejimidir. Ama biz bunu halka anlatamayacağız, Cumhurbaşkanlığı sistemi diyeceğiz' dedi. Öyle lamı cimi yok bu bal gibi bir rejim değişikliğidir. Çünkü Anayasa'nın değiştirilemeyen değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen ilk 4 madde arkadan dolanarak değiştirilecek bir tekliftir. Çocuklarımızı torunlarımızı ilgilendiren bir şeyde toplumsal mutabakat olmadan dayatma ile geçirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle Türk milleti buna onay vermeyecek.
Türk halkının bir sağduyusu var. Zonguldak’ta sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere yaptığımız ziyaretlerde de (referandumda) ‘hayır’ denilmesi anlamında toplumda geniş bir mutabakat oluştuğunu gördük.

 İNSANIN DİKTATÖR OLASI GELİR
Parlamenter rejimi kuran büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Eğer Atatürk Türkiye'nin yararına olduğunu görseydi Başkanlık sistemini kurardı. Parlamenter sistemi kurmuş, bir cumhurbaşkanı bir başbakan vardır. Ondan sonra gelen herkeste bunu devam ettirmiş. Biz sayın Cumhurbaşkanına karşı değiliz, Recep Tayyip Erdoğan için bunu söylemiyoruz. Bu yetkileri kime verirseniz verin diktatör çıkartır. Bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bile bu yetkiler verilmiş olsa biz bunu kabul etmeyiz. İnsanın diktatör olası gelir o yetkilerle. Bunun bir ekonomik boyutu da var."

BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BAŞARILI SADECE 2 ÜLKE VAR
Demirtaş, Dünyadaki 187 ülkeden ‘Başkanlık Sistemi’ ile yönetilen ilk 20 ülkeye bakıldığında, sadece ABD ile Güney Kore’nin barılı olduğunu, diğer ülkelerin ise en başarısız ülkeler durumunda bulunduğunu ifade ederek, “Afganistan, Gambiya, Liberya, Burundi, Çat, Nijer gibi ülkeler. En kötü ülkeler başkanlık sistemi ile yürütülüyor. Cumhurbaşkanı 3 günlük sefere çıktı, Tanzanya'ya. Sanki adamlar sanayi ve teknoloji devi. Neden? Orada başkanlık sistemi var. Bizi getirmek istedikleri nokta geri kalmış Afrika, geri kalmış ortadoğu ülkeleri” diye konuştu.
Ülkenin dış borç miktarı ve cari açığından da bahseden Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ekonomik yıkımı çok ağır olacak. 426 milyar dolar dış borcumuz var. Bunu 226 milyar doları özel sektör 123 milyar doları da kamuya olan 1 yıllık kısa vadeli borcumuz. Bunlar (hükümet) borç ödedik diyorlar ya, öyle bir şey yok. Resmi verilere göre 2017 yılında ödememiz gereken dış borç 166 milyar dolar. Çok büyük bir rakam. Cari açığımız da var, 1 yılda bulmamız gereken 200 milyar dolar. Böyle bir ülkeye kim yatırım yapar? Böyle terörün olduğu, her şeyin iki dudağın ucunda olduğu bir ülkeye kimse yatırım yapmaz.”

SURİYE’DEN KAÇANLAR
Suriye'de bir iç savaş var, oradan kaçanlar Türkiye'ye kaçıyorlar. Neden Katar, Arabistan, Tanzanya'ya kaçmıyor da Türkiye'ye kaçıyor? Burada parlamenter rejim var, özgürlük var. Katar, Arabistan, müslüman ve arap oraya kaçmıyorlar buraya kaçıyorlar. Onlar daha sonra buraları da beğenmiyorlar ne yapıyorlar? Adamlar varını yoğunu paraya dönüştürüyor, yüzme bilmiyor, çoluk çocuğunu alarak Yunanistan'a kaçmaya çalışıyor. Ölümü göze alarak Almanya, Danimarka, Norveç'e kaçmak istiyor. Bu ülkelerMarap değil, Müslüman değil, oraya gitmeye çalışıyor. Çünkü orada parlamenter rejim, hukuk devleti ve zenginlik var. Bu rejim Türkiye'yi iflas ettirecek bir rejim. Unutulmasın ki Türkiye ‘Bir’den büyüktür.”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kamu Sen Genel Başkanının anayasa değişikliğine ilişkin ‘harı’ diyeceğini açıklaması sonrası sendika binasına yapılan saldırı nedeniyle de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Demirtaş’ın konuşmalarını, bazı partililerin cep telefonları ile sosyal paylaşım sitesinde canlı yayınladıkları gözlendi. Basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, parti yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.




Bu sayfayı yazdır

27.01.2017 14:45:18

Bu haber 1893 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
28.01.2017 02:03:25
gökhan diyor ki;

adında halk kelimesi olan bir parti üyeleri ve destekçileri sizin halkçılık anlayışınız nerde merak ediyorum..sosyal medyada takip ediyorum hayırcılar evetçilere amansız şekilde saldırıyor..evetçilerde bu saldırılar yok denecek kadar az..murat bozun değerli annesi bu eleştirilerden rahatsızlık duyduki hastaneye kaldırıldı..halkın tercihine saygı nerde ? herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil..ama bu hassas (!) çevreleri eski belediye başkanı o kadar insanın ekmeğiyle oynarken göremedik,işyerleri mühürlenirken göremedik,o zaman nerdeydiniz siz ? işte halkım mahalle baskısı dedikleri şey bu..genç kızların başörtülerinin zorla çıkarıldığı günleri,ikna odalarını unutmadık..unutturmayacağız
27.01.2017 18:46:49
Gerçek Ballıcalı diyor ki;

Yalıboyu'nun uşağı değerli vekilim Ünal Bey,başarılarının devamını dilerim.Yalıboyu seninle...Tüm Ereğli ve Alaplı seninle.
27.01.2017 15:03:36
ballıcalı diyor ki;

bırak palavraları vekil 3 yılda kaç çivi çaktın köylerimize onu de hele ve sende evet dersen sevilirsin okey




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.266

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri