(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞEKER, NEDEN ‘EVET’ DİYECEKLERİNİ AÇIKLADI

EREĞLİ

Yeni Anayasa Taslağı’nın oylanacağı referandum öncesi değerlendirme yapan Zonguldak’ın Ereğli ilçesi MHP Teşkilat Başkanı Talat Şeker, “tarihimiz, töremiz, başbuğumuz ve 9 ışığın ilkelerine uygun olduğu için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.
Şeker, taslağa neden ‘evet’ diyeceklerini bildirdiği yazılı açıklamasında, ülkücü cumhurbaşkanı seçileceğine inançlı olduklarını söyledi. Kişi bekasını yerine devlet ve millet bekasını esas aldıklarını ifade eden Şeker, ‘neden evet’ diyeceklerine ilişkin belirledikleri maddeleri şöyle sıraladı:

MADDE MADDE SEBEPLERİ…
“Bir Amerikan modeli Başkanlık Sistemi olmadığı için. Anayasanın ilk maddesi Cumhuriyet olduğu için. Anayasanın ilk 4 maddesi ile Parlamenter sistemi koruduğu için. Cumhuriyetin temel değerlerini, Cumhuriyet kazanımlarını, Cumhuriyetin kurucu ideolojisi Türk Milliyetçiliği’ni muhafaza ettiği için.
Kişiler üzerinden değil, fikirler üzerinden soruna baktığımız için. Kişi bekasını değil, devlet ve millet bekasını esas aldığımız için.
Fiili durum dayatmasından ülkeyi kurtarmak, iki başlılığı ortadan kaldıran, yasama ve yürütme arasına kesin bir çizgi çektiği için. Mevcut yürütmede var olan yetkilerden fazladan bir yetki daha seçilecek cumhurbaşkanına verilmediği için.
Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararname çıkaramayacağı, kanunda kararname konusu ile aynı konuda farklı hüküm bulunması halinde kanunun uygulanacağı, TBMM'nin aynı konuda kanun çıkarması durumunda Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ni hükümsüz hale geleceği için.
Cumhurbaşkanına 1982 Anayasası ile verilen sınırsız yetkinin sorumluluk altına alınacağı, tarifi ve tanımı bile belli olmayan ‘vatana ihanet’ suçu dışında hiç bir suçtan yargılanamayan cumhurbaşkanının ilk defa her türlü suçtan görev süresinden sonrada yargılanmasının yolu ve imkanını ortaya çıkardığı için.
Ayrı oy kullanacağımız milletvekili seçimlerinde durumun çok farklı olacağı ‘ekonomik istikrar, tek başına iktidar, menfaat dağıtma’ gibi seçmeni doğrudan etkileyen ve asıl gönlündeki partiye değil de bu etkenlerle kerhen oy vermeye zorlayan şartlar ortadan kalkacağı için.
Koalisyon dönemlerinde, seçim sonrası hükümet kurulmasında etken olan ‘statüko, bürokrasi, holding patronları, küresel sermaye ve medya etkisinin sona ereceği yani koalisyonlar dönemini kapanacağı, hızlı güçlü ve kudretli yürütme sistemi ve millet iradesinin belirli olacağı bir Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğu için.
Tarihimiz, töremiz, başbuğumuz ve 9 ışığın ilkelerine uygun olduğu için. Ülkücü, milliyetçi hareket bireysel değil kolektif bir anlayışa sahiptir, Ülkücüler teşkilatlı, disiplinli bir topluluktur. Teşkilat kararlarına uymak Ülkücülüğün gerekliliğindendir. 
MHP kurumsal kimliği ile müdahil olduğu ve liderimiz Devlet Bahçeli'nin teklifte imzası olduğu için. 3 Kasım 2019 da yapılacak olan seçimle, ülkücü cumhurbaşkanı seçileceğine olan inancımız ve azmimiz için 18 Maddelik Anayasa değişikliğine ve referanduma evet diyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

27.01.2017 10:17:57

Bu haber 1798 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (7)
30.01.2017 16:43:03
sade vatandaş diyor ki;

Talat kardeşimden talihsiz bir açıklama inşallah 18 maddeyi tek tek okurda ulusu değil bir kişiyi koruma altına alan bu anayasa değişikliğini idrak eder.Bu koruma maddelerinin siyasi bir sahibi yoktur. Diktatörlüğe giden yolun altın anahtarıdır. Evet çıkarsa referandumdan parti marti işleri rafa kalkar ondan sonrası selametle kardeşim Her işte bir HAYIR vardır. yaşayarak göreceğiz.
28.01.2017 22:23:54
ülkücü diyor ki;

evetmi biz ülkücüler kusura bakma biatçı deeğiliz başbuğ ve atatürkümüzün izinden gideceğiz artık siz ne derseniz deyin bende bir ülkücü olarak ailemle birlikte 7 hayır oyunu vereceğim hayır diyoruz
28.01.2017 12:10:18
mehmet diyor ki;

Su an itibariyla 35 senedir uyesi oldugum MHP benim icin bitmistir.
28.01.2017 02:47:23
tahir ak diyor ki;

bende 27 yıllık ülkücü olarak hayır diyeceğim
27.01.2017 23:41:32
sadece vatan.... diyor ki;

Siz ne yediniz ne ictinuz .siz 2019 da mhp den cumhurbaskanligi derdinemi dustunuz..tayyip size bunumu vaad etti..sizin nerde vatan millet duygunuz...allah sizin gibileride beter etsin bu ulkeye basa getirmek nasip etmesin..yaziklar olsun cikarci koltuk sevdalilari..
27.01.2017 18:13:23
refarandum diyor ki;

Kesinlikle değişen 18 maddeyi okumamış bile.YAZIKKKK
27.01.2017 12:06:41
yazıklar olsun diyor ki;

şu başkan yapacağınız adam yazın google a aratın, ne küfürler hakaretler etti ülkücülere. yazıklar olsun evet diyeceklermiş. mhp bitti benim için. pkk ile masaya oturan, devleti cemaate teslim eden(daha zararları konuşulmuyor) zihniyete Türkiye yargısını teslim ediyorsunuz. Siz kimden oy alacaksınız bakalım, tabanınıza zıt nasıl hareket edebiliyorsunuz. Memleketi düşünüyorsanız bu tarz bir değişikliğe hayır demeliydiniz.




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.961

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri