(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KOORDİNELİ ÇÖZÜM...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Gülüç Irmağı’nın denizle birleştiği alanda oluşan daralmanın bir kaç kaynağı bulunduğu bildirildi.
Hakimiyet muhabirinin, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yetkililerinden aldığı bilgide, şirketin konuya hassasiyet ve sorumluluk anlayışıyla yaklaştığı belirtildi.
Karadeniz’e dökülen bütün akarsuların denizle birleştiği kısımlarında derinlik azalması ve birikme görüldüğü anlatılan bilgilerde, şunlar kaydedildi:

SORUNUN BİRKAÇ KAYNAĞI…
“Gülüç Irmağı ağzındaki tıkanıklığın ve buna bağlı sorunların birkaç kaynağı bulunmaktadır. Karadeniz’e dökülen bütün akarsuların denizle birleştiği kısımlarında derinlik azalması ve birikme görülmektedir. Zira söz konusu akarsuların denize dökülünceye dek alüvyon malzemeleri olan  mil, çakıl, kum vb. taşıması coğrafi bir gerçektir.

DERE AĞIZLARINDAKİ DARALMA
Diğer taraftan zaman içinde bölgedeki başka kuruluşların gerek Gülüç Irmağı gerekse denizde yapmış oldukları dolgu dere yatağının denizle birleştiği bölgede daralmaya yol açmakta, dolayısıyla nehir ağzındaki yaşanan derinlik azalmasının asli nedenlerinden biri haline gelmektedir.

KOORDİNELİ ÇÖZÜM… 
ERDEMİR konuya hassasiyetle ve sorumluluk anlayışıyla yaklaşmaktadır. İlgili Kamu Kurumları ile sağlanan koordinasyon çerçevesinde çözüm odaklı çalışmalara başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalardan sonuç alınarak, sorunun giderilmesi yönünde önemli mesafe kat edilmesi planlanmaktadır.”




Bu sayfayı yazdır

23.01.2017 19:44:03

Bu haber 2254 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
24.01.2017 19:46:55
Emre diyor ki;

2ci giris koprusu yapilana kadar guluc irmaginin agzi kapanmiyordu o kopru yapildi zemine serilen cakillar akti asagiya duzeni bozuldu dere cikisinin daha once hic bir sknti yoktu orda
23.01.2017 20:24:49
Çözüm diyor ki;

Bugüne kadar neredeydiniz erdemir li duyarlı yetkililer




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.481

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri