(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KUPA’NIN ADI UZUN..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, yapılan Zonguldak 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda birinciliği Hüseyin Uzun (Zonguldak) elde etti.
Ereylin Alışveriş Merkezi’ndeki deniz Bilardo Salonu’nda 12 Ocak’ta 70 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvanın yarı finalinde Özkan Çömeten’i (Ereğli) 40-32 yenen Ali Bülbül (Zonguldak) ile Ersin Aktaş’ı (Ereğli) aynı skorla mağlup eden Uzun final oynamaya hak kazandı.

ZORLU FİNAL
Salondaki 2 nolu masada kalabalık bilardo severin izlediği karşılaşmaya iyi başlayan Bülbül, molaya da açık farkla (21-6) önde girdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise oyun hakimiyetini eline alan ve rakibine bıraktığı zor pozisyonlarla sayı almasını engelleyen Uzun, Bülbül’ün adeta kilitlendiği dakikalarda önce beraberliği yakaladı (33-33) ardından da öne geçti.

SİNİRLERİNE HAKİM OLAN KAZANDI
Bundan sonraki zamanda ise iki sporcu da kontrollü oyunlarını sürdürdü ancak uzun süre sayı almayı başaramadılar.
Karşılaşmayı 38-36 önde götüren Uzun bir sayı daha çekerek maç sayısı vurmaya hak kazanırken, rakibi Bülbül de çektiği bir sayı ile aradaki farkı tekrar 1’e indirdi. Ancak, ikinci şansını iyi kullanan Hüseyin Uzun maçı 40-38 kazanmayı başardı.
Karşılaşma sonrası düzenlenen törende birinci Uzun, ikinci bülbül ile üçüncüler Çömeten ve Aktaş’a madalya ile kupaları verilirken, en centilmen sporcu seçilen Orkan Basmaz ve Tuncay Duvan’a, turnuvaya katkılarından dolayı da Tahir Yurtoğlu ve Burak Yaman’a madalya takdim edildi.

GÖRÜŞLERİNİ AKTARDILAR

YAYALAR: AKSAKLIKLAR GİDERİLECEK
Hakimiyet’e konuşan Bilardo Zonguldak İl Temsilcisi Bora Yayalar, temsilciliğinde düzenlenen turnuvada bazı aksaklıkların yaşandığını kabul ederek, bunları birlik ve beraberlik içinde aşmak için çaba göstereceklerini söyledi.
Yayalar, final maçının zorlu geçtiğini, beklenen performansta olmasa da Uzun’un taktik anlayışı ile maçı kazandığını, her iki sporcuyu da kutladığını belirtti.

UZUN; BÖYLE ŞEYLER YAŞANIR
Şampiyon Uzun, kendisini için zor bir karşılaşma olduğunu ifade ederken “Ali arkadaşımız da oyuna güzel  başladı. Farkı da buldu ancak bunu değerlendiremedi ve fırsat buldum. Oyun içinde böyle şeyler yaşanıyor” dedi.

BÜLBÜL: KAROTLARI ÇÖZEMEDİM
İkinci Bülbül de, rakibi Uzun’un oyunun bildiğini ve karşılaşmanın zor geçtiğine değinerek, “öne geçmeme rağmen biraz karotlar tutmadı, ben de çözemedim” diye konuştu.

ÇÖMETEN: GÜZEL ORGANİZASYON OLDU
Üçüncü sporculardan Çömeten, güzel bir organizasyon olduğuna değinerek, “bu yıl daha çok ilgi vardı. Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası 1. Etabına katılmak için bu şampiyona bizim için çok önemliydi” şeklinde konuştu.

AKTAŞ: DERECEYE GİREBİLMEK GÜZEL DUYGU
Uzun ara sonra bilardoya dönüş yapan sporculardan üçüncülüğü paylaşan Aktaş ise destek verenlere teşekkür ederek, Antalya öncesi Zonguldak Ereğli adına derece yapabilmenin güzel bir duygu olduğunu ancak rakiplerinin daha güzel oynayarak birincilik kupasına ulaştığını savunarak, Türkiye Şampiyonası katılacak sporculara başarı dileğinde bulundu.

3 Bant Bilardo 2017 İl Şampiyonası Organizasyonu, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

23.01.2017 02:10:41

Bu haber 3244 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.01.2017 13:45:52
Nihat gol diyor ki;

Emeğinize sağlık fikri abi tebrik ederim yine güzel bi haber icin




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.106.759

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
226 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
554 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri