(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ARTIK KURS DA VERİYOR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, okul yıllarında başlayan resim yapma isteğini ‘ressamlığa’ dönüştüren Devlet Memuru, gençlik hayalini hayata geçirdi.
Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde Laborant olarak görev yapan Ressam İlknur Koçak, Hakimiyet muhabirine yaptığı açıklamada, resim tutkusunun Karadeniz Ereğli Lisesi’nde okuduğu yıllarda başladığını söyledi.
Koçak, yüksek öğrenimini tamamladığı Gazi Üniversitesi Tıbbi Laboratuar Bölümü’nden mezun olduktan sonra tekrar Ereğli’ye döndüğünü anlatarak, şöyle dedi:
“Meslek hayatına atılıp, evlendikten sonra ise tekrar ilçeden ayrıldım. 10 yıl önce döndüğüm Ereğli’de yeniden resim yapmaya başladım. Halen Uluslararası ressamlarla çalışıyorum, Kültür Bakanlığına bağlı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesiyim. GESAM üyelerinin açtığı sergilerin yanı sıra karma sergilere katıldım. Kendi kişisel sergimi de açtım.
Dünyada 70 ressam arasında yer alarak Fas’a davet edildim. Mart Ayında da bu ülkeye gideceğim.”

BAŞHEKİM TEŞVİK ETTİ
Ressam İlknur Koçak, atölye açmanın gençlik yıllarından hayali olduğunu kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz yıl kişisel sergimi açtıktan sonra, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticimiz (Başhekim) Muharrem Erdem, hastanede çalışan arkadaşlarımıza kurs vermemi istedi. 5 ay süreyle de bu kursu verdik ve sergi açtık. Çok da güzel oldu. Halen hastanede yağlı boya kursu devam ediyor.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Benim ise böyle bir atölye açma hayalim vardı, Bağlık Mahallesi Cevher Dudayev Sokak’taki atölyemi açarak bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Burada kursiyer öğrencilerimiz var, kayıtlarımız da devam ediyor. Cumartesi, Pazar ve Çarşamba günleri gruplar halinde kurslarımızı sürdürüyoruz. İş yerimdeki mesai bitimime göre ayarladığımız kurslarımızı yeni kayıtlarla birlikte düzenli hale getireceğim.”




Bu sayfayı yazdır

22.01.2017 13:07:45

Bu haber 5822 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.096.515

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
214 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
548 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri