(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKULDAN ÇIKAN ÖĞRENCİLER BURAYA AKIN EDİYOR, ÇÜNKÜ..!

GÜLÜÇ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, lahmacun ve pide satışı yapılan bir işletmede, karne alan ilköğretim öğrencilerine her yıl lahmacun ve ayran ikram edildiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Gülüç Merkez Mahallesi Bekyeri Caddesi’nde 18 yıldır restoran işletmeciliği yapan ismini vermek istemeyen hayırsever işadamının, 8 yıl önce başlattığı ‘ücretsiz karne hediyesi’ uygulamasını, sürdürdüğü belirtildi. Aynı mahallede bulunan Vesile Dikmen İlköğretim Okulu öğrencilerin yararlandığı uygulamadan ise hem öğrenciler hem de onlara lahmacun pişiren restoran çalışanlarının memnun oldukları ifade edildi.

“ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYOR”
Bir başka esnaf Yücel Buber, gazetecilere açıklamasında, uygulamadan yararlanan öğrencilerin hallerinden memnun olduğunu söyledi. Restoran işleten komşusunun bunu Allah rıza için yaptığını anlatan Buber, şöyle dedi:
“Her sene, muntazam bir şekilde, karne alsın almasın tüm öğrencilere ilk dönem verdiği gibi ikinci karne döneminde de lahmacun ve ayranı takdim eder. Öğrencilerde ikramları burada afiyet ile yer. Bunu, Allah rızası için her sene yapıyor. Hiçbir çıkar beklentisi yok, çocukların yüzü gülsün istiyor. Öğrencilerde yer sene alıştılar, okul kapandığında hemen buraya geliyorlar. Bu onlar için en güzel karne hediyesi oluyor. Komşuda bu duruma çok seviniyor, çok güzel bir şey yapıyor. Allah ondan razı olsun.”

GÜNÜN YARISINA KADAR 250 LAHMACUN!
Restoranda çalışan biri bayan 3 personel, ellerindeki karneler ile sırada bekleyen öğrencilerin isteklerine karşılık vermeye çalıştılar. Restoranın aşçısı, pişirecekleri lahmacunların hamurlarını bir gün önceden hazırladıklarını, sabah saatlerinden itibaren ikram etmeye başladıkları lahmacunlardan, öğle saatlerine kadar yaklaşık 250 adet pişirdiklerini söyledi. İkramın, akşam saatlerine kadar süreceğini, öğrencilere yemek vermekten dolayı ise memnun olduğunu ifade etti. Sırası gelince lahmacun ve ayran alan öğrenciler ise firma sahibine teşekkür ettiler.

 




Bu sayfayı yazdır

20.01.2017 15:33:32

Bu haber 7673 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
20.01.2017 21:57:05
Altan Yontan diyor ki;

Bu güzel duyarlılığınızdan ve ALLAH rızası için yapmış olduğunuz örnek davranışınızdan dolayı sizi yürekten kutluyorum ve ALLAH'ta size hayırlı bol kazanç nasip etsin. Emeği geçen insanlarada ALLAH ellerine kollarına dert vermesin,teşekkür ediyorum.Saygılar sunuyorum sizlere.




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.867

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri